kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۲۳۳
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۴
دادستان کل کشور:

افزایش کشفیات مواد مخدر شاخصی برای موفقیت نیست

دادستان کل کشور گفت: اینکه از مسئولان می‌شنویم تنها نیروی انتظامی در 10ماهه امسال 550 تن مواد مخدر کشف کرده است‌؛ خبر بسیار ناگواری است.



به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری در همایش روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: اینکه ما از مسئولان می‌شنویم که تنها توسط نیروی انتظامی در 10 ماه سال جاری نزدیک به 550 تن مواد مخدر کشف شده، خبر بسیار ناگوارکننده‌ای است، این کشفیات چند درصد از محموله‌های ورودی مواد مخدر به کشور است؟
منتظری گفت: مبارزه با مواد مخدر باید مورد اهتمام جدی و توجه ویژه همه مسئولان، مجلس، دولت، قوه قضائیه و نیروهای مسلح بویژه نیروی انتظامی باشد.
وی با بیان اینکه باید بدون اغماض و پرده‌پوشی حتماً عملکرد خود را مورد آسیب‌شناسی قرار دهیم؛ گفت: با توجه به شواهد و مشکلات موجود در جامعه ستاد مبارزه با مواد مخدر موفق عمل نکرده است؛ زیرا میزان کشفیات، تعداد معتادان و پرونده‌های قضایی نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است.
دادستان کل کشور افزود: یکی از کارهایی که در این همایش باید انجام شود این است، باید نواقص و ضعف‌هایی که وجود دارد آنها را بیابیم تا برای حل آن برنامه‌ریزی شود.
منتظری تصریح کرد: برخورد با خرده‌فروشان مواد مخدر لازم است اما کار اساسی آن است که به دنبال سرشاخه‌ها و بدنه‌های اصلی باشیم و با آنها برخورد قاطع شود. برای حل معضل مواد مخدر و اعتیاد باید عمده نیرو و توان روی اساس و ریشه مواد مخدر که همان شبکه‌ها و باند‌های بزرگ مواد مخدر هستند، متمرکز شود.
وی  با اشاره به اینکه دستگیری خرده‌فروشان و قاچاقچیان جز اینکه زندان‌ها را پر کند اثر دیگری ندارد، گفت: البته شناسایی سرشاخه‌های اصلی قاچاق مواد مخدر بسیار سخت و هزینه‌بر است اما چاره‌ای نیست و باید منشأ اصلی را از بین برد.
منتظری با اشاره به اینکه افزایش کشفیات مواد مخدر شاخصی برای موفقیت به شمار نمی‌رود، گفت: وقتی مقادیر قابل توجهی انواع مواد مخدر کشف می‌شود نشان‌دهنده آن است که تولید، ورود، حمل و توزیع مواد مخدر نیز به همین نسبت افزایش یافته است.
وی افزود: یکی از کوتاهی‌هایی که نیروی انتظامی درخصوص مسئله مواد مخدر دارد آن است که نیامده آنگونه که باید و شاید تابلوی واقعی را در این زمینه ترسیم کند و به مسئولان عالی کشور نشان دهد. اگر موضوع محقق شده بود باید می‌دیدیم که دولت در زمینه مبارزه با مواد مخدر سرمایه‌گذاری بیشتری می‌کرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: ببینید چه شده است که مجلس شورای اسلامی مجازات اعدام را می‌خواهد بردارد حال آنکه اگر اعدام حذف شود آیا این موضوع به نفع مبارزه با مواد مخدر است؟ من قبول دارم باید این مجازات‌ها محدود شود اما مگر سایر کشورها در زمینه مواد مخدر مجازات اعدام ندارند؟
منتظری گفت: کشورهای دیگر در برخورد با مسئله مبارزه با مواد مخدر اگر شدیدتر برخورد نکنند البته از ما ضعیف‌تر نیستند آنوقت ما در مبارزه میدانی اگر بخواهیم ضعف و سستی نشان دهیم و در مجازات‌ها کوتاه بیاییم چگونه انتظار داریم جامعه از اعتیاد و مواد مخدر پاک شود؟
وی با اشاره به اینکه هر 5 یا 6 ماه یکبار جلساتی درباره آسیب‌های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری از سال گذشته برگزار می‌شود، افزود: مهم‌ترین و نخستین آسیب اجتماعی مواد مخدر است که در این جلسات به آن اشاره شده است زیرا مواد مخدر هم خودش آسیب می‌زند و هم بستری برای دیگر آسیب‌های اجتماعی فراهم می‌کند.
منتظری گفت: منشأ بخشی از طلاق‌های امروز جامعه ما و یکی از علل حاشیه‌نشینی شهرها بویژه مسئله سرقت‌های خُرد مواد مخدر و اعتیاد است.
استقرار افسران مبارزه با مواد مخدر
 پلیس ایران در افغانستان
 و پاکستان
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا  نیز در حاشیه این همایش گفت: وزارت امور خارجه زمینه همکاری مشترک بین پلیس‌های کشورهای دیگر با پلیس کشورمان را در زمینه مبارزه با مواد مخدر فراهم کرده و امروزه افسران مبارزه با مواد مخدر پلیس جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و پاکستان در رابطه با مبارزه با مواد مخدر مستقر هستند.
به گزارش تسنیم، سردار محمدمسعود زاهدیان در جمع خبرنگاران با اشاره به تعاملات پلیس مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران با پلیس کشورهای دیگر در زمینه مبارزه با مواد مخدر، افزود: نقش جهانی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با مبارزه با مواد مخدر بی‌بدیل است و کشور ما در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.