kayhan.ir

کد خبر: ۹۵۷۸۲
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع:

فقط 8 درصد مساحت کشور پوشش جنگلی دارد

قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع گفت: در برنامه ششم پیش‌بینی کرده‌ایم که 250 هزار هکتار از حفره‌های جنگلی را با کاشت جنگل پر کنیم.


ناصر مقدسی در گفت‌وگو با فارس درمورد وضعیت جنگل‌های کشور اظهار کرد: با توجه به خشکی منطقه ایران، اگر تخریب جنگل در مناطقی همچون زاگرس و جنگل‌های تورانی اتفاق بیفتد، بازگشت آنها تقریباً غیرممکن است و اکنون متوسط هزینه جنگل‌کاری بین چهار تا هشت میلیون تومان در هکتار است و در برنامه ششم پیش‌بینی کرده‌ایم که 250 هزار هکتار از حفره جنگلی را با کاشت جنگل پر کنیم به شرطی که زیرساخت‌ها و منابع آن مشخص شود.
وی تصریح کرد: اکنون سرعت تخریب جنگل‌ها از سرعت جایگزینی آن بسیار تندتر است و باید جنگل‌ها در طراحی پروژه‌ها و برنامه‌های استانی جایگاه ویژه خود را داشته باشند، چرا که تنها هفت تا هشت درصد مساحت کشور دارای پوشش جنگلی است و به دنبال آن هستیم که این رقم را به 10 درصد برسانیم.
قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع افزود: باید هرچه زودتر سازمان جنگل‌ها خود را به تجهیزات پیشرفته برای حفاظت از جنگل‌ها مجهز کند که یکی از آنها دستگاه پروازی هلی‌برن است، چرا که یکی از مخاطراتی که پیش‌بینی می‌شود، آتش‌سوزی جنگل‌ها به دلیل گرم شدن زمین است. چرا که جنگل‌ها در مناطق صعب‌العبور قرار دارند.
مقدسی درباره دلیل توقف اجرای طرح تنفس جنگل که قرار بود از سال 96 اجرا شود گفت: طرح تنفس جنگل را در دو حالت در نظر گرفته بودیم، یکی آنکه از ابتدای سال 96 و آغاز برنامه ششم توسعه بهره‌برداری از جنگل متوقف شود و حالت دوم آنکه به تدریج و طی چند سال بهره‌برداری از جنگل کاهش یابد.
وی افزود: مجلس حالت دوم را مصوب کرده که ظرف سه سال بهره‌برداری از جنگل به تدریج کاهش یابد تا بتوانیم طرح تنفس جنگل را اجرا کنیم چرا که اکنون 50 قرارداد با شرکت‌های بهره‌برداری داریم و در مصوبه مجلس هم آورده شده است که از سال چهارم برنامه توسعه، بهره‌برداری تجاری و صنعتی از جنگل‌های شمال ممنوع می‌شود اما در نهایت شورای نگهبان باید این مصوبه را تأیید کند.
قائم‌مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع درباره سیاست حفظ جنگل‌های طبیعی گفت: سیاست ما این است که بهره‌برداری از جنگل‌های طبیعی را متوقف کرده و به سمت ایجاد جنگل‌های دست‌کاشت با رشد سریع برویم چرا که کشورهایی همچون ژاپن، کره‌جنوبی، چین و تایلند در 20 سال اخیر با این روش جنگل‌های طبیعی خود را حفظ کرده‌اند.