مرتضی شعبانی:
به «ابوزینب» اجحاف شد(اخبار ادبی و هنری)
تهیهکننده فیلم «ابوزینب» گفت: اینکه با مرارت و درگیریهای فراوان فیلم بسازی و بعد به دلیل اینکه فیلمت خلاف جریان موسوم به تجاری است نتوانی در اکران حقت را بگیری از جمله مشکلاتی است که برخی فیلمسازان را به تغییر مسیر وادار میکند.
مرتضی شعبانی در گفت وگو با فرهنگ نیوز با بیان اینکه تعداد بالای فیلمهایی که در نیمه دوم سال در صف اکران قرار گرفتهاند عامل سوخت شدن بسیاری از فیلمهاست اظهار داشت: تعداد تولیدات سالانه سینمای ایران بالاست و به خیلی از فیلمها حتی فرصت اکران هم نمیرسد. از آن سو تعداد بالای سینماها یا به فیلمهایی تعلق میگیرد که سازندگان آنها مراودات خوبی با صاحبان پردیسهای موثر در اکران دارند یا لابیهای دولتی قوی دارند. در این بین تولیدکنندگان بخش خصوصی چارهای ندارند جز آن که سالن برای فیلمهایشان اجاره کنند و در این اجاره سالن هم معمولا بدترین ساعات اکران به مستقلها میرسد.
این تهیهکننده ادامه داد: در وضعیت پیش آمده برای اکران «ابوزینب» ما حوزه هنری را داشتیم که پخش فیلم را برعهده گرفت و کوشید به اکران آن کمک کند اما از آن طرف وزارت ارشاد علیرغم وعدهها هیچ کمکی به ما نکرد و نه تنها به ما سرگروه ندادند که بدترین ساعات اکران در گروه آزاد به فیلم ما رسید و این معنایی جز اجحاف در اکران ندارد.
شعبانی درباره سیستم پخش حوزه هنری گفت: در شرایط فعلی تنها پخشکنندهای که به سراغ اکران آثار ارزشی و استراتژیک میرود و سینماهایش را در اختیار این قبیل آثار میگذارد حوزه هنری است و میبینیم که در هفتههای گذشته نیز فیلمهایی مانند «هیهات»، «ناسور» و «یتیم خانه» اکران شدند که حوزه بخش عمده سینماهای خود به خصوص در شهرستانها را در اختیار این فیلمها قرار داد. حوزه هنری تلاش خود را برای «ابوزینب» هم انجام داد ولی به هر حال سینماهای حوزه هم وضعیت خاص خود را دارند.