رکورد 38 ماه سرپرستی برای دانشگاه فرهنگیان
وزیر فانی، سرپرست باقی!
محمود مهرمحمدی از 24 شهریور 92 با حکم سرپرستی در دانشگاه فرهنگیان مشغول به فعالیت است و در حالی که عمر وزارت وزیر سابق آموزش و پرورش هم به پایان رسید اما هنوز گره کور تعیین تکلیف ریاست این دانشگاه باز نشده است.
دانشگاه فرهنگیان از چهارم مرداد ماه سال 90 که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با تجمیع تمام مراکز تربیت معلم سراسر ایران تأسیس شد، تا کنون با سرپرست اداره شده است و این دانشگاه استراتژیک کشور رنگ ریاست به خود ندیده است.
مدیریت 38 ماهه با حکم سرپرستی
برای دانشگاه فرهنگیان
اسدا... اسدی گرمارودی به مدت 10 ماه و جهانبخش محبی نیا 15 ماه سرپرست دانشگاه فرهنگیان بودهاند و محمود مهر محمدی از 24 شهریور سال 92 به سرپرستی این دانشگاه گمارده شده است.
به گزارش فارس، طبق قانون حداکثر زمان برای سرپرستی یک دانشگاه 6 ماه است و این در حالی است که تمام سرپرستیهای گذشته تا کنون نیز بیش از 6 ماه بوده است.
حسن رحیمپور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی 21 بهمن 94 در افتتاحیه دوره آموزشی «بایستههای معلمی» در دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی در خصوص حکم گرفتن ریاست دانشگاه فرهنگیان از شورای عالی انقلاب فرهنگی، اظهار داشت: «راجع به سرپرست دانشگاه فرهنگیان در شورای عالی انقلاب فرهنگی اختلاف نظر جدی وجود دارد.»
وی با بیان اینکه «از دلایل مخالفت این است که مخالفان استناد میکنند به اینکه سرپرست فعلی قبل از آنکه مسئولیت این کار را بر عهده بگیرد صریح گفته بود من با تأسیس جایی به نام دانشگاه فرهنگیان مخالفم»، تصریح کرد: «به همین دلیل اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقدند وی هرچقدر هم که صلاحیت داشته باشد، زمانی که این دانشگاه را قبول ندارد، چطور میخواهد ریاست آن را بر عهده بگیرد؟»
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: «با توجه به اینکه دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی تازه تاسیس است، اگر نخستین ریاست دانشگاه فردی باشد که با فلسفه وجودی دانشگاه مشکل دارد، اگر بر مسند ریاست بنشیند، از ابتدا ممکن است سنگ بنای این دانشگاه کج نهاده شود و این دلیل اختلاف نظر عدهای از اعضا میباشد».
تعویق چند باره انتخاب رئیس دانشگاه در شورای عالی
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آذر ماه 93 در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه از لحاظ قانونی سرپرستی یک دانشگاه نباید بیش از 6 ماه طول بکشد، گفت: با توجه به اخطارهای چندباره نهادهای نظارتی کشور نسبت به وجود این مسئله در دانشگاههای مختلف، نامههایی را برای وزرای آموزش و پرورش، بهداشت و علوم نوشتهایم و نسبت به ضرورت تعیین تکلیف سرپرستان دانشگاهها و معرفی آنها به شورا هشدار دادهایم.
وی افزود: «در رابطه با دانشگاه فرهنگیان نیز قرار بود پیش از این برای ریاست این دانشگاه رأیگیری شود، اما چند بار با درخواست وزیر محترم آموزش و پرورش این موضوع به تعویق افتاد و در آخرین مورد نیز ایشان امروز با من تماس گرفت و درخواست کرد که یک بار دیگر دستور کار رأیگیری برای گزینه ریاست این دانشگاه به تأخیر بیفتد که فقط برای آخرین بار موافقت شد.»
همچنین حجتالاسلام محمد محمدیان مسئول نهاد نمایندگی رهبر انقلاب در دانشگاهها و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، اول آبان ماه سال جاری در جمع اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، در خصوص تعیین تکلیف دانشگاه فرهنگیان اظهار داشت: «بیش از چهار جلسه با آقای فانی داشتیم تا تکلیف دانشگاه فرهنگیان روشن شود ولی متاسفانه به نتیجه نرسیدیم».
وی ادامه داد: «در یکی از جلسات سرپرست این دانشگاه نیز حضور داشت، به آقای فانی گفتم آقای مهر محمدی در وبلاگش نوشته است که از طنزهای عجیب است که من ریاست دانشگاهی را بر عهده گرفتم که از مخالفین تاسیس آن بودم! حال چگونه انتظار دارید این دانشگاه به اهدافش برسد؟»
حال با تغییر وزیر آموزش و پرورش، چشمها به سوی احمدی دانش آشتیانی دوخته شده است که آیا وی میتواند با تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی، گره کور ریاست یکی از مهمترین دانشگاههای کشور که به منظور تأمین، تربیت و توانمندسازی منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده است را باز کند؟