kayhan.ir

کد خبر: ۸۹۲۸۲
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴

بی‌توجهی برخی فدراسیون‌های ورزشی به قانون منع استفاده از بازنشسته‌ها

ممنوعیت فعالیت بازنشسته‌ها بعد از تصویب مجلس و ابلاغ رئیس‌جمهور، اجرایی شد اما با وجود اتمام مهلت برای پایان دادن به حضور این افراد، هنوز هستند بازنشسته‌هایی که در ورزش مدیریت می‌کنند.





هفت سال پیش سازمان تربیت بدنی وقت براساس مصوبه هیئت دولت مبنی بر «منع قانونی به‌کارگیری افراد بازنشسته در دوایر و دستگاه‌های دولتی»، قانون ممنوعیت حضور افراد بازنشسته در فدراسیون‌های ورزشی را ابلاغ کرد اما طی سال‌های گذشته این قانون به طور جدی در ورزش اجرایی نشد یا حداقل اینکه به خاطر برخی مصلحت‌اندیشی‌ها اجرای آن در اولویت قرار نگرفت به خصوص اینکه این قانون یک تبصره داشت و آن اینکه افراد بازنشسته با گرفتن مجوز از دیوان محاسبات یا سازمان بازرسی کل کشور به ادامه فعالیت خود در بخش‌های مختلف مجاز می‌شدند. به همین دلیل افراد بازنشسته زیادی طی این سال‌ها در پست‌های مختلف ورزشی مدیریت کردند و همچنان هم مدیریت می‌کنند.
البته ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان طی یکی دو سال گذشته با جدیت بیشتری از سوی مسئولان تصمیم‌گیرنده کشور پیگیری شد تا اینکه امسال در جلسه علنی بیستم اردیبهشت ماه مجلس شورای اسلامی این قانون تصویب و ۹ روز بعد به تایید شورای نگهبان رسید. خردادماه نیز حسن روحانی، رئیس‌جمهوری کشورمان قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان را برای اجرا به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ابلاغ کرد. در همین راستا رئیس ‌مجلس شورای اسلامی طی نامه‌ای به وزارت ورزش قانون مصوب در رابطه با بازنشستگان را جهت اجرایی شدن، ابلاغ کرد.
بعد از ابلاغ قانون منع به کارگیری افراد بازنشسته، وزارت ورزش در اولین اقدام حمیدرضا گرشاسبی را جایگزین بهرام افشارزاده در این وزارتخانه کرد که به خاطر بازنشسته بودن نمی‌توانست به مدیریت خود در حوزه وزارتی ادامه دهد. همزمان اجرای این قانون در سایر بخش‌های ورزش نیز در دستور کار وزارت ورزش قرار گرفت به خصوص اینکه روسای فدراسیون‌ها هم شامل این قانون شده و در صورت بازنشسته بودن نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.
در مصوبات سال‌های قبل این شرایط برای بازنشسته‌ها فراهم بود که در صورت داشتن مجوز قانونی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و اتفاقا خیلی از مدیران ورزش هم با استفاده از همین تبصره و گرفتن مجوز از دیوان محاسبات یا سازمان بازرسی، راه را برای ادامه فعالیت خود باز گذاشتند مانند آنچه علی کفاشیان برای انتخابات دو دوره پیش فدراسیون فوتبال انجام داد و با گرفتن مجوز توانست چهار سال دیگر در این فدراسیون ریاست کند. این در حالی است که در قانون جدید هیچ جایی برای رایزنی نیست و فرد بازنشسته تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند با دستگاه موردنظر ادامه همکاری داشته باشد مگر اینکه در پست «وزیر یا معاون وزیر» به کار گمارده شود.
دیگر اینکه پیش از این این‌گونه عنوان شده بود که اگر فردی در پست و مقام بازنشسته شود مانند ناطق نوری که به عنوان معاون وزیر بازنشسته شد، می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد اما در قانون جدید بازنشسته، بازنشسته است و تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند کار کند.
با این اوصاف به نظر می‌رسید قانون منع به‌کارگیری افراد بازنشسته در این دوره با جدیت بیشتری نسبت به گذشته اجرا شود به خصوص اینکه طبق آنچه در قانون ابلاغی قید شده و دیوان محاسبات نیز روی آن تاکید کرده است، پرداخت هر گونه وجهی به افراد بازنشسته از هر محل و تحت هر عنوان پس از اتمام مهلت قانونی در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی محسوب می‌شود.
بر همین اساس و طبق نامه ارسالی احمد گواری به فدراسیون‌ها، پایان شهریورماه زمان اتمام همکاری افراد بازنشسته با فدراسیون‌ها بود و در واقع آنها باید آخرین دریافتی خود را برای این ماه می‌گرفتند و بعد از آن به همکاری‌شان پایان می‌دادند اما طی یک ماه و ۱۰ روزی که از مهلت تعیین شده می‌گذرد به نظر می‌رسد این قانون تمام و کمال در همه فدراسیون‌های ورزشی اعمال نشده است. اجرا نشدن این قانون از سوی وزارت ورزش و فدراسیون‌ها درحالی صورت می‌گیرد که در میان روسای فدراسیون‌ها و دیگر مدیران اجرایی ورزش هستند افرادی که بعضا بازنشسته سایر بخش‌ها و دستگاه‌های دولتی هستند که پس از بازنشستگی به مدیریت ورزش روی آورده‌اند. این افراد در حالی در پست‌های اجرایی ورزش را اشغال کرده‌اند که فعالیت آنها منع قانونی دارد و حتی دیگر با گرفتن مجوز هم نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.