درسهای مکتب حسینی(ع) پیش روی مجاهدین فی سبیل الله
شهادت ؛ کلید واژهای که پنتاگون از آن وحشت دارد
گروه گزارش
تانک و موشک و توپ و تفنگ و ... در همه جنگها، یک صدای گوشخراش داشته و یک تصویر مشترک را رقم میزند، پس چه چیزی است در این سنگرها که یکی را جنگ زده و افسرده به خانه میفرستند و دیگری را لبخند به لب و کولهباری از معرفت؟ لبیک حسین(ع) به مانند قویترین انرژیزاها برای سربازان مسلمان به کار میرود و پنتاگون نیز هرچقدر تلاش میکند نمیتواند فرمولی به مانند آن را برای سربازانش بیاورد.
«جنگ»واژه نام آشنایی برای منطقه غرب آسیا است که برخی کشورها سالها است با آن دست و پنجه نرم میکنند و بطور طبیعی برای هر جنگی علاوه بر تسلیحات به قول قدیمیها پیاده نظامهایی لازم است. ایالات متحده آمریکا با صرف هزینههای بسیار برای سربازان خود در جنگهایی چون افغانستان و عراق نتیجه مطلوب نمیگیرد و پس از گذشت سالها همچنان هزینههای وحشتناکی برای آن میپردازد. یکی از این هزینهها مشکلات روحی سربازان است اما این سوال مطرح میشود هر سربازی که از جنگ برگردد مشکلات روحی و افسردگی و بعضا روانی پیدا خواهد کرد؟
لبخند به لب سرباز مسلمان
و افسردگی سرباز آمریکایی
مثال نقض این موضوع دفاع مقدس کشورمان است چراکه رزمندگان این مرز و بوم دقیقا بر خلاف آنچه گفته شد از جنگ بازگشتند و تاثیرات جنگ روی آنان در کمال حیرت، تعالی روحشان بود و دلتنگی برای حال و هوای جبهه! همچنین با هر جانباز عزیزمان که به گفتگو نشستیم خاطرات رزمش را نقطه عطفی در زندگی خود معرفی کرد و از انقلاب عشقی که نسبت به قلب و تفکرشان رخ داده بود سخن گفت بنابراین تفاوت این سربازان در چیست؟
تا جایی که میدانیم تانک و موشک و توپ و تفنگ و ... در همه جنگها، یک صدای گوشخراش داشته و یک تصویر مشترک را رقم میزند، پس چه چیزی است در این سنگرها که یکی را جنگ زده و افسرده به خانه میفرستند و دیگری را لبخند به لب و کوله باری از معرفت؟
لاله افتخاری نماینده مجلس نهم در گفت وگو با گزارشگر کیهان میگوید:«در دنیای غرب میبینیم که مردمشان با افشای واقعیتهای جنگهای آمریکا، از قربانی شدن سربازان و مردمشان در راه این جنگ رضایت ندارند و اختصاص یافتن بودجه مالیاتی آنها به جنگها به ویژه جنگهای نیابتی نیز موج گستردهای از اعتراضات را به همراه آورده است به همین جهت است رسانه هایشان سعی در وارونه جلوه دادن اخبار دارند.»
وی ادامه داد:«وارونه نشان دادن واقعیات آنجایی اوج میگیرد که میبینیم اخبار پیرامون مسلمانان را هم وارونه جلوه میدهند تا روشنگریای صورت نگیرد و هنگامی که افسران و سربازانشان از جنگ باز میگردند دچار سرخوردگی و خودکشی میشوند در حالی که در کشورمان و در کشورهای مسلمان، شهادت به عنوان یک ارزش تلقی میشود.»
افتخاری تاکید میکند: «ما امروز مادرانی را داریم که حتی اگر چهار فرزند خود را در راه خدا بدهند باز هم شکرگزار هستند و هیچ کدام از جانبازان ما دچار افسردگی و بازخوردهای منفی نمیشوند چرا که با اعتقاد به میدان جنگ رفته و در راه همین اعتقاد نبرد میکنند و با افتخار باز میگردند، رزمندگان ما اگاهانه به میدان جنگ میروند و اینگونه نیست که فریب خورده باشند به عنوان مثال در دفاع مقدس میبینیم جوانان ما اشک ریزان طالب این بودند به میدان نبرد بروند که اینها الهام گرفته از فرهنگ عاشورایی است.»
خودکشی، آفت نیروی نظامی آمریکا
موضوع دیگر که تفاوت رزمندگان مسلمان با سربازان آمریکایی را نشان میدهد، امر «خودکشی» است. در سال 2003 وقتیکه ارتش آمریکا به عراق حمله کرد به مانند حمله سال 1991 در نبرد خلیج فارس 1، آمارهای متناقضی از کشتههای آمریکایی در حین نبرد با سربازان بعثی صدام حسین منتشر میشد،اما در هر دو جنگ آماری منتشر شد که بدن بسیاری ازافراد را در آمریکا لرزاند.
سربازی که به همرزمان خود با نارنجک حمله کرده و براساس آمار منتشره 8 سرباز را به هلاکت رسانده و خود نیز خودکشی کرده بود.
این مسئله نه تنها در ارتش آمریکا بلکه در بسیاری از کشورهای دارای ارتش حرفهای یک امر بسیار خطرناک محسوب میشود و در این میان آمار خودکشی سربازان کشوری که بیشترین سابقه عملیات برون مرزی وتجاوز به خاک دیگر کشورها را تحت عناوینی چون حقوق بشر و دفاع مقابل تسلیحات کشتار جمعی دارد یعنی آمریکا، روز به روز در حال افزایش است.
گفته میشود که در ارتش آمریکا در هر 65 دقیقه یک نفر اقدام به خودکشی مینماید و این در حالی است که پس از گسترش آمار تلفات آمریکا در افغانستان و عراق که سربازان اقدام به خودکشی میکنند، پنتاگون با برنامهریزیهای انجام شده و ارتقا سطح روحی و روانی سربازان مستقر در این مناطق، توانست کمی از میزان آمار خودکشی سربازان خود کم کند.
اما در سال 2013 براساس گزارش پنتاگون این آمار دوباره افزایش یافت و سوالی که مطرح میشود این است که وجود امکانات نظامی بالا و خدمات در هر سطح چه خلایی را باقی میگذارد که این سرباز نه تنها از آن بلکه از زندگی چشم میپوشد؟
در حالی که مثال نقض آن درگیری جوانان زیر 18 در ایران با خانواده هایشان در جریان 8 سال دفاع مقدس بود تا اجازه بگیرند و در کنار دیگر رزمندگان برای کشورشان بجنگند و این درحالی است که رزمندگان ما امکانات سربازان آمریکایی را نیز نداشتند. پس این چه شوقی است که علم و تجهیزات نظامی آن را ایجاد نمیکند؟
مطالعه رفتاری در سال 2011 که توسط محققان روی سربازان آمریکایی انجام گرفت نشان میداد که 65 درصد کسانیکه سابقه خودکشی در ارتش آمریکا دارند دارای مشکلات رفتاری بوده و 45 درصد از افرادی که خودکشی موفق داشتهاند ! نیز دارای مشکلات روحی و روانی حاد ناشی از دیدن مسایل عراق و افغانستان بودهاند(اقدامات وجنایات خود مانند تجاوزات جنسی و...!)
محمدحسن قدیری ابیانه کارشناس ارشد مسائل استراتژِیک در گفت وگو با گزارشگر کیهان میگوید: «اگر نیروهای نظامی آمریکا و اروپا بدانند که قطعا در جنگ کشته میشوند حاضر نخواهند بود از جای خود تکان بخورند و اگر طرف مقابل آنها از همین جنس باشد آن کسی پیروز میشود که نیروی بیشتر و کارآزموده با سلاحهای پیشرفتهتر داشته باشد.»
وی میافزاید: «اما اگر در جبهه دیگر، کسانی باشند که به خاطر اهداف خاصی با قطعیت از جانشان صرف نظر کنند، دیگر فرمول سابق وجود نخواهد داشت و این از جانگذشتگی چنان قدرتی به نیروی فداکار و ایثارگر میدهد که با عده و تجهیزات کم نیز میتوانند بر قدرتهای بزرگ فائق آیند، اگر این فداکاری در راه خدا و مسیر درست انجام شود، سنت الهی نیز به یاری آنها خواهد آمد مانند کسی که در جهت رودخانه شنا میکند هم خودش پیش میرود و هم آب رودخانه به او کمک خواهد کرد.»
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک ادامه میدهد: «برخلاف تصور، جبههای که آماده نثار جان خویش هستند تلفات کمتری میدهند و پیروزیهای بزرگتری به دست میآورند و ما این موضوع را در مبارزات انقلاب و جنگ تحمیلی به کرات مشاهده کردیم، امروزه چند نظامی مسلح ما سوار بر قایقهای تندرو و با تجهیزات نسبتا کم به مصاف ناوهای جنگی آمریکا میروند و به آنها هشدار میدهند که از آبهای ما دور شوند!»
قدیری ابیانه تاکید میکند: «به همین جهت است که دشمنان ما میخواهند ایمان را از مردم ما دور کرده و آمادگی برای ایثار را تضعیف کنند که اگر این توطئه موفق شود، آنگاه زمان تجاوز به کشور فراهم خواهد شد.»
شهادت، اصلیترین تفاوت سرباز مسلمان
و آمریکایی
ایالات متحده آمریکا برای ایجاد انگیزه در سربازان و مردم خود جهت اعزام به جنگ باید به آنها تضمینهای مالی بدهد و بعضا تضمینهای دروغین که زنده خواهند ماند، پایگاه بسیجی وجود ندارد، دفاع از وطنی هم در کار نیست بنابراین سرباز آمریکایی برای زیاده خواهی کشورش باید تضمینهای لازم را بگیرد.
در این بین میبینیم علاوه بر چنین هزینه هایی، وحشت از کشته شدن و احساس پوچی تبدیل به موضوعی شده که هالیوود هم آن را از جنگهای عراق و افغانستان به تصویر میکشد.
حتی تضمینها هم نمیتواند از یک سرباز آموزش دیده یک سرباز خطرناک و ناب بسازد چرا که پاشنه آشیل کار بحث آرمانها و انگیزه هاست و پنتاگون مدتها است که در حسرت یک کلید واژه برای سربازانش به سر میبرد و آن کلید واژه چیزی جز امر بیبدیل «شهادت» نیست.سرباز مسلمان با داشتن آرمانی چون شهادت پا به میدان میگذارد و طی معاملههایی که دلش با آسمان انجام میدهد از کمترین امکانات بهره گرفته و به عشق مجاهدت برای خدا، قدرتمند ظاهر میشود، نه تضمینی میگیرد و نه اطمینانی از سلاح آنچنانی دارد،اما میرود...!
شهادت کلید واژهای که پنتاگون از آن وحشت دارد و در حسرت آن برای همیشه باقی خواهد ماند. محرک عجیبی که هزینه افسرگی سربازان، نا امیدی، آمار خودکشی و ... به صفر خواهد رساند.عشق به شهادت و خدایی شدن جنگ، همان تفاوت اصلی میان سرباز ایرانی و آمریکایی است که سرباز را به دو معنایی متفاوت میرساند.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در گفت وگو با گزارشگر کیهان میگوید:«ما سرمایهای چون محرم و عاشورا و به لحاظ تاریخی نهضت پرشور مکتبی امام حسین (ع) را داریم که این نقطه عطفی در سیره و زندگی ما مسلمانان بهطور عام و بهطور خاص برای شیعیان اهلبیت عصمت و طهارت است.»
وی میافزاید: «اینکه افرادی با انگیزههای الهی و آسمانی همه هستی خود را برای آرمانهای دینی فدا کنند موضوعی است که به مانند آن در دنیا پیدا نمیشود لذا ممیزی بین رزمندگان مسلمان و دیگران است، امروز جبههای علیه حقیقت و حریت به راه افتاده که در برابر آن رزمندگانی از کشورهای اسلامی به ویژه ایران در خارج از مرزهای خود و در غربت، در سوریه و عراق به گونهای حضور پیدا میکنند که تماما معامله با خدا است.»
معاون سیاسی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه میدهد:«در جبهه دشمن و داعشیها میبینیم؛ افرادی به خاطر پول به جنگ میروند درحالی که سلحشوران مسلمان از جان و دل به میدان آمده و جوانان هم با اصرارهای بیشمار میخواهند جزو مدافعین حرم قرار بگیرند، این موضوعات نشاندهنده عمق اعتقادات رزمندگان مسلمان است که ریشه در مکتب امام حسین(ع) دارد.»
حجتالاسلام والمسلمین علیزاده تصریح میکند:«ما در اسلام حماسههای بزرگی را داریم که صرفا یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک دانشگاه جاودانه و ماندگار است که از جمله آنها میتوان به حماسه عاشورا اشاره کرد، امام حسین (ع) با نگاهی راهبردی دست به قیام عاشورا زد و قلههای سبز معنوی را هدف خود قرار داد که هزینه بزرگ عاشورا را طلب میطلبید، این درسی برای همه بشریت از جمله مسلمانان و شیعیان است که اگر بخواهند عزت مندانه زندگی کنند باید تا مرز جان روی ارزشها ایستادگی کنند در نهایت این تفکر عاشورایی است که به رزمندگان اسلام رمق و جان میدهد.»
و مکروا و مکرالله و اللهخیر الماکرین
موضوع «شهادت» به قدری جدی است که استکبار سالهاست برای آن نقشه کشیده و سعی دارد آن را از جلوه بیاندازد.یکی از این اقدامات حذف شهادت از کتابهای درسی کشورهای مسلمان است. به این ترتیب میبینیم شهادت که یکی از والاترین ارزشهای اسلام است از کتب درسی عربستان، کویت و دیگر کشورهای هم پیمان حذف میشود.
تجربه تلخ دفاع مقدس برای استکبار باعث شد تا چنین اقدامی صورت گیرد،چرا که آنها دیدند شوق شهادت و شهادت طلبی چه تاثیری بر میدانهای نبرد خواهد گذاشت و یک کشور با دست خالی توانست در برابر تمام قدرتهای دنیا بایستد.
آنها دیدند که در آن زمان نوجوان سیزده ساله از شوق پرواز و شهادت به خود نارنجک بست و به زیر تانک رفت، آنها این اتفاقها را دیدند و میدانند که شهادت و مراقبت از ناموس، وطن و دین فقط در فرهنگ ایران نیست،بلکه در دین مبین اسلام به عنوان یک حکم یاد میشود.پس باید همه مسلمانان به آن اقتدا کرده این شوق را در وجود خود زنده نگه دارند.به همین دلیل استکبار به سرکردگی آمریکا وارد کشورهای سست عنصر و بیغیرتی مانند عربستان و کویت و...شده تا این آرمانها را که با زیاده خواهی آنها در تضاد بوده و بلای جانشان شده است، کمرنگ کنند.
کید و مکر دشمن با هر پشتوانه هوشمندانه برای کمرنگ کردن شهادت، هرچقدر هم که باشد هر ساله به سادگی گذشتن یازده ماه با شکست مواجه شد. «محرم» و عشق به سالار شهیدان خیلی چیزهارا زنده خواهد کرد.