kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۶۴۱
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
خطیب جمعه تهران:

FATF باید از سوی صاحبنظران مورد نقد و بررسی قرار گیرد

خطیب نماز جمعه تهران گفت: درست است که تصمیم‌گیرنده نهایی درباره «FATF» شورای امنیت ملی است، ولی قبل از اینکه به مرحله نهایی برسد آقایان اجازه نقد و بررسی آن را بدهند.



به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌الله سیداحمد خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران، با اشاره به فرا رسیدن عید غدیر اظهار داشت: این روز تجلی بیعت با امامت است و ولایت‌فقیه ما قطره‌ای از دریای ناپیدا کرانه امامت است.
وی افزود: هفته دفاع مقدس نیز هفته‌ای بسیار به یادماندنی برای ملت و سند افتخار ابدی برای این مردم است. دفاع‌مقدس امتحان سختی بود که مردم درست از عهده آن برآمدند. 8 سال دفاع مقدس تمام شد، اما فرهنگ جهاد تمام‌شدنی نیست و این فرهنگ است که 37 سال دشمنان را پشت مرزها نگه داشته و خواهد داشت.
خاتمی در خصوص بحث FATF اظهار داشت: در این رابطه گفتنی‌های زیادی گفته شده و درست است که جای تصمیم در این عرصه شورای امنیت ملی است نه نماز جمعه، اما نماز جمعه جای روشنگری که هست.
خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: می‌گویند اگر آن طرف دنیای اسلام اتفاقی افتاد شما تحلیل کنید، اما به حادثه‌ای به این مهمی وارد نشوید. این روند پیش برود، به زودی می‌گویند امامان جمعه وارد تحلیل سیاسی هم نشوند، در حالی که در نماز جمعه باید به این مسائل ورود داشت.
وی ادامه داد: قرآن می‌گوید جامعه دینی باید مستقل باشد و در روایت معتبر از پیامبر(ص) نیز رسیده که دین اسلام برترین است و هیچ چیز برتر از اسلام نیست. از طرفی اصل 153 قانون اساسی هم می‌گوید هر گونه قرارداد که موجب سلطه بیگانه بر منابع طبیعی، اقتصادی، فرهنگ، ارتش و... شود، ممنوع است.
خاتمی افزود: با توجه به این مطلب باید بگوئیم درست است که تصمیم‌گیرنده این موضوع شورای امنیت است، ولی قبل از اینکه به مرحله نهایی برسد، آقایان اجازه نقد و بررسی عالمانه را بدهند، زیرا این موضوع به مسئولان هم کمک می‌کند.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: از طرفی باید از سیاسی کردن مسئله پرهیز کرد، متأسفانه هر مسئله‌ای که در کشور اتفاق می‌افتد، رنگ سیاسی می‌گیرد، در حالی که این موضوع فوق مسائل سیاسی است و ورود جنجالی به این مسئله، کار را خراب می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه حکم نهایی در این عرصه با شورای امنیت ملی است، گفت: شورای امنیت ملی باید به دو نکته اساسی توجه کند، ابتدا اینکه اگر دیدند این قرارداد به استقلال کشور ضربه می‌زند، قاطعانه آن را رد کنند و دیگر اینکه ببینند با دشمنانی طرف هستند که بدعهدی جزو ذاتشان است و دیدیم که در برجام چه کردند.
خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: موضوع دیگر بحث آمارهاست که باید واقع‌بینانه باشد تا در پی آن تصمیم‌گیری‌ها دقیق شود.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به عملکرد دولت عربستان گفت: در این خصوص گویاترین و جامع‌ترین حرف‌ها فرمایشات مقام معظم رهبری بود.
وی افزود: وقتی سعودی‌ها در تریبون‌هایشان بدترین اهانت‌ها را به ملت بزرگ ایران و احیا‌گران اسلام ناب محمدی دارند، سزاوارترین جایی که باید پاسخی به اراجیف آنها داده شود، خطبه نماز جمعه تهران است.
خاتمی ادامه داد: آنچه در عربستان حاکم است مکتب وهابیت است، آنها به بچه‌هایشان از کودکی آموزش می‌دهند که فلان فرقه کافر است و باید سرشان را برید. این تفکر است که تکفیری‌پرور می‌شود و جنایات داعش از مکتب سخیف وهابیت نشأت گرفته است.
خطیب نماز جمعه تهران گفت: خوشبختانه اخیراً‌ نشستی در چچن برگزار شده که علمای اهل سنت و الازهر بصراحت اعلام کرده‌اند که وهابیت از اسلام بیگانه است و ربطی به اسلام ندارد.
وی تصریح کرد: دولت آل‌سعود 280 سال قبل و نزدیک سه قرن است که به سرِ کار آمده و در این سه قرن آل‌سعود فقط با وحشی‌گری، آدم‌کشی و غارتگری راهش را پیش برده است، آنچه امروز در یمن می‌بینیم تابلویی از سه قرن جنایت آل‌سعود است.
خاتمی با بیان اینکه اصل آل‌سعود بر غارتگری و آدم کشی است، گفت: دولت ضدبشری و ضد قرآن و اسلام، یعنی دولت سعودی، مدت‌هاست با صهیونیست‌ها رفیق است و در جنگ‌های لبنان و غزه در پشت صحنه به صهیونیست‌ها کمک کرده است.
خاتمی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: با توجه به این سه نکته که لکه ننگینی بر دامن سعودی‌ها است، آنها (سعودی‌ها) خائن‌الحرمین شریفین هستند، نه خادم‌الحرمین شریفین و امیدواریم به همین زودی‌ها جهان اسلام سقوط آل‌سعود را جشن بگیرند.
وی با اشاره به موضوع آتش‌بس سوریه نیز گفت: ما از هر گامی که جلوی خونریزی در سوریه گرفته شود، استقبال می‌کنیم، آنچنانکه نظام ما استقبال کرد، اما آمریکا و نوچه‌های آنها که تکفیری‌ها هستند، بارها آتش‌بس را شکستند و آتش‌بس را برای تجدید قوای خودشان می‌خواهند.
خطیب نماز جمعه تهران تأکید کرد: دنیا بداند تا دست آمریکا در سوریه باز است، سوریه روز آرام و آرامش را نخواهد دید، تنها راه این است که این جنایتکارانی که تکفیری‌ها را تغذیه می‌کنند و حضورشان در سوریه اشغالگرایانه است، بی‌اجازه دولت قانونی سوریه آمدند و باید از این کشور خارج شوند.
وی افزود: تا وقتی که آمریکای اشغالگر در سوریه است، مشکل حل نخواهد شد، بلکه مشکل خود اینها هستند.
عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی:
سبک زندگی اشرافی مسئولان بیشترین تازیانه‌ها را بر انقلاب زده است
به گزارش فارس، شایان نادری عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه این هفته تهران اظهار داشت: متاسفانه نحوه توزیع ثروت و امکانات در کشور، مبتنی بر شکوفایی استعدادها بر پایه عدالت اجتماعی نیست، سال گذشته آمار داده‌اند که با احتساب بافت فرسوده شهری، 20میلیون حاشیه‌نشین در کشور وجود دارد! البته کارهای خوبی شده، پیشرفت‌هایی هم حاصل شده، لکن به تعبیر حضرت آقا وضعیت عدالت در کشور مطلقا راضی‌کننده نیست. نادری با بیان اینکه مقدمه تحقق عدالت اجتماعی این است که مسئولان دولت اسلامی و نظام اسلامی که اصلی‌ترین وظیفه‌شان استقرار عدالت اجتماعی در جامعه است، خود باید در این زمینه الگو باشند، گفت: مسئولان نظام اسلامی باید ساده‌زیست باشند، در سطح عموم مردم زندگی کنند، این برای نظام اسلامی و دولت اسلامی ننگ است که 80 درصد مسئولان رده‌بالای کشور در مناطق شمال شهر تهران زندگی می‌کنند.
وی عنوان کرد: سبک زندگی اشرافی برخی مسئولان و نخبگان سیاسی متنفذ (چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا) بیشترین تازیانه‌ها را بر انقلاب اسلامی زده است. این فیش‌های حقوقی که منتشر شد اینها مایه ننگ است! برای انقلابی که شعارش دفاع از محرومان و مستضعفان بود، این حکومت عدل علی(ع) است؟ اینها مایه ننگ است. حالا برخی می‌آیند توجیه می‌کنند که اشکالی ندارد فیش‌های حقوقی قانونی بوده یا واگذاری املاک شهرداری قانونی بوده و غیره، مسئله اصلا قانونی بودن و قانونی نبودن نیست، مسئله بی‌عدالتی رخ داده در این سازوکارها است.
وی در ادامه با اشاره به موضوعات و مشکلات روز کشور عنوان کرد: سؤال اساسی و مسئله جدی تمام دل‌هایی که به عشق امامین «روح‌الله کبیر و خامنه‌ای عزیز» و انقلاب می‌تپد انحراف از بعضی آرمان‌ها و ارزش‌های اصیل انقلاب است و  از همه نگران‌کننده‌تر رخت بستن روحیه انقلابی از نهادها و دستگاه‌ها و حوزه‌های گوناگون فرهنگ و اقتصاد و سیاست کشور است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی:
نمایندگان مجلس مطالبات درستی
از آموزش و پرورش ندارند
به گزارش فارس،‌ حسن بنیانیان در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران درباره نقش مردم در آموزش و پرورش اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب به نکته‌ای اشاره می‌کنند و آن این است که مدرسه یعنی آینده‌سازان. درست است که آموزش و پرورش آینده را می‌سازد، ولی هر مشکلی که ایجاد می‌شود به محیط آموزش و پرورش و تربیت فرزندان در مدارس باز می‌گردد. به عنوان مثال اگر دانش‌آموزی حوصله درس خواندن را ندارد، شاید معلم سر کلاس برخوردی داشته که آن دانش‌آموز راغب به درس خواندن نیست.
وی افزود: علی‌رغم اینکه همه وزرای آموزش و پرورش پرتلاش بودند ولی تحولات بنیادینی در این وزارتخانه شکل نگرفت تا نهایتاً چند سال پیش سند تحول آموزش و پرورش مطرح شد که مقام معظم رهبری درباره این سند فرمودند که این سند خوب و مثبت است و باید اعمال شود که البته نباید منتظر نتایج زودبازده از این سند باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بدون کمک والدین، نخبگان کشور،‌ وزرا، رؤسای جمهور و روحانیون به آموزش و پرورش، آموزش و پرورش تحول پیدا نخواهد کرد. بنیانیان گفت: والدین به مدارس مراجعه می‌کنند ولی اولین چیزی که در کارنامه مشاهده می‌کنند نمره ریاضی و فیزیک است، در صورتی که باید مدارس به مرکز تربیتی محله تبدیل شود و پدر و مادرها از مربیان پرس وجو کنند وضعیت دینی فرزندانمان به چه نحو است.
وی گفت:‌ 10 تا 15 درصد خانواده‌های ما متدین و 85 درصد رها هستند و فرزندان والدینی که نماز نمی‌خوانند در مدارس باید نمازخوان شوند. عدالت در جمهوری اسلامی حکم می‌کند که نگران نماز خواندن فرزندانمان باشیم. فرزندی که در خانواده بی‌دین تربیت می‌شود مظلوم است و باید نجات پیدا کند راه نجات آن نیز مدارس و امور تربیتی است.
وی با تأکید بر اینکه همه نخبگان باید به کمک مردم و آموزش و پرورش بیایند، گفت:  750 امام جمعه در کشور سالی یک بار مدیران مدارس را معرفی نمی‌کنند و مدرسه خوب توسط آنها معرفی نمی‌شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نخبگان از منابع مملکت استفاده کردند ولی به خارج از کشور می‌روند و مملکت خود را ترک می‌کنند.
وی گفت: نمایندگان مجلس مطالبات درستی از آموزش و پرورش ندارند. دفاتر ائمه جمعه باید از همه اساتید متدین دانشگاه‌ها  و مدارس دعوت کنند و به هم‌اندیشی در حوزه تربیتی در مدارس برسند. مجلس شورای اسلامی باید وزیر را احضار کند و بپرسند برای گرایشات دینی عشق به وطن و روحیه خلاقیت در دانش‌آموزان چه اقداماتی صورت گرفته، نه اینکه بگویند اگر فلان مدیر منطقه را عوض نکنید استیضاح خواهی شد.
وی افزود: فرزندان ما در خانه، ‌سینما، پارک به فساد کشیده می‌شوند. به واسطه موبایل‌ها نباید در خانه تنها باشند. در هر مدرسه 15 تا کلاس درس وجود دارد که بعد از ساعت 2 تعطیل می‌شوند در صورتی که معتمدین می‌توانند از این کلاس‌ها استفاده کنند و دانش‌آموزان تا شب در این 15 کلاس حضور داشته باشند و کلاس‌های متعدد و متنوعی برای آنها برگزار کنند. رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: خیرین برای امام حسین (ع) میلیاردی هزینه می‌کنند که البته کار درستی است ولی بخشی از این هزینه‌ها را می‌توانند از طریق مدارس و مساجد برای متدین شدن فرزندان هزینه کرد.