پیشرفتهترین مرکز جاسوسی الکترونیک آمریکا و جهان هدف جاسوسی قرار گرفت
آژانس امنیت ملی آمریکا که پیشرفتهترین گروه جاسوسی الکترونیک در جهان شمرده میشود، هدف حمله سایبری (هک) قرار گرفته و اطلاعات زیادی از آن استخراج شده است.
سرویس خارجی-
سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا سالهاست که درگیر جنگ سایبری اعلام نشدهای علیه دولتهای مستقل هستند.
در این میان حتی متحدین آمریکا نیز از گزند این حملات سایبری در امان نماندهاند. افشای جاسوسی آمریکا از رهبران اروپایی طی سال گذشته نمونهای از این موارد به شمار میرود.اما اخیرا گزارشی منتشر شده که نشان میدهد «آژانس امنیت ملی آمریکا» این بار خود هدف حمله یک گروه نفوذگر اینترنتی قرار گرفته که در نتیجه آن نرمافزارهای مورد استفاده این آژانس برای جاسوسی از دیگر دولتها و شرکتها استخراج شده است.
ماجرا از این قرار است که یک گروه از نفوذگرهای اینترنتی که خود را «واسطههای سایه» مینامند در این باره اعلام کرده به شبکههای آژانس امنیت ملی آمریکا نفوذ کرده است.
این گروه ادعا کرده توانسته در این حملات اینترنتی، نرم افزارهایی را استخراج کند که توسط آژانس امنیت ملی آمریکا به منظور نفوذ غیرقانونی به رایانهها و شبکههای دیگر دولتها و شرکتها، از جمله «سیسکو سیستمز » و «فورتینت » مورد استفاده قرار میگرفت.
«واسطههای سایه» میگویند با موفقیت توانستهاند در بخش موسوم به «گروه معادله» سازمان امنیت ملی آمریکا نفوذ کند.گروه مذکور بخش اندکی از اطلاعات به دست آمده (حدود 300 مگا بایت) را از طریق اینترنت منتشر کردهاند تا اظهارات خود را اثبات کنند. براساس اعلام کارشناسان امنیتی، تحلیل دادههای منتشر شده نشان میدهد این نرم افزار، واقعی است.
به گزارش تسنیم این گروه از نفوذگرها بقیه نرم افزار مذکور را در یک حراج اینترنتی به فروش گذاشتهاند. بنابر اعلام گروه مذکور، این بسته شامل نرم افزاری است که «سلاحی بهتر از استاکس نت» شمرده میشود. این کرم اینترنتی (استاکس نت) شبکههای مربوط به برنامه هستهای ایران را نیز هدف قرار داده بود.
ادوارد اسنودن پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا پیشتر اسنادی را منتشر کرده بود که نشان میداد «گروه معادله» با سازمان امنیت ملی آمریکا مرتبط است.
«ویلیام بینی» کارشناس آژانس امنیت ملی آمریکا که بعدا به یک افشاگر تبدیل شد، به خبرگزاری اسپوتنیک گفته «این نوع حمله خاص احتمالا از درون آژانس امنیت ملی آمریکا صورت گرفته است.»
وی همچنین گفته شبکه آژانس امنیت ملی آمریکا به صورت فیزیکی، از اینترنت جدا است، بنابراین فردی از درون این آژانس - شخصی همانند اسنودن- این نرم افزار را به دست آورده و آن را در اختیار «واسطههای سایه» قرار داده است.