در صحن علنی
سؤال نمایندگان از زنگنه درباره انعقاد قراردادهای جدید نفتی تقدیم هیئت رئیسه شد
سؤال 14 نفر نمایندگان مجلس شورای اسلامی از زنگنه درباره انعقاد قراردادهای نفتی تقدیم هیئت رئیسه شد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز گذشته با اشاره به سالروز جنگ 33 روزه گفت: بیتردید این جنگ حادثهای ناخواسته برای مسلمانان و مقاومت لبنان بود و جنگ نابرابر و ظالمانهای بود.
وی افزود: در آن آتش بیداد صهیونیستی آمریکایی ملت شجاع لبنان شکیبایی و مقاومت کردند و از آن حادثه فجیع صحنه افتخارآمیز خلق کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این افتخار نصیب مقاومت و به ویژه حزبالله قهرمان و رهبر پارسا و مجاهد آن یعنی سید حسن نصرالله شد که لبنان کشور کوچک خود را به دژی مستحکم در مقابل قلدرهای صهیونیستی آمریکایی بدل کردند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی یاد مجاهدان مقاومت لبنان را در جنگ 33 روزه گرامی میدارد و این پیروزی را به حزبالله و مقاومت لبنان تبریک میگوید و مطمئن است که در شرایط جدید منطقه و نقشآفرینی تروریستهای خائن داعش و جبههالنصره که به نیابت از صهیونیستها به جنگ مسلمانان آمدند باز هم پیروزی از آن مقاومت بود.
انتخاب اعضای ناظر مجلس
در شورای عالی آموزش و پرورش
در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان ناظران خانه ملت در ستاد ملی کنترل و مبارزه با دخانیات را انتخاب کردند.
بر این اساس، ذبیح نیکفر با کسب 134 رأی و منوچهر جمالی با کسب 133 رأی از مجموع 165 آرای مأخوذه به عنوان ناظران قوه مقننه در ستاد ملی کنترل و مبارزه با دخانیات برگزیده شدند. همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دو عضو ناظر مجلس در شورای عالی آموزش و پرورش را انتخاب کردند.
براین اساس فریده اولادقباد نماینده مردم تهران و محمد بیرانوندی نماینده مردم خرمآْباد به ترتیب با 149 و 90 رای از مجموع 191 رای به عنوان عضو ناظر در این شورا تعیین شدند.
آقای روحانی! فیشهای نجومی اصلیترین چالش دولت شماست
اکبر رنجبرزاده نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور با اشاره به سخنان رئیسجمهور در آغاز مسئولیتش، اظهار کرد: شما گفتید عزم و اراده دولت مبارزه جدی با فساد است، اما هماکنون فیشهای نجومی چالش اصلی دولت شماست.
وی در ادامه تصریح کرد: بترسید از زمانی که دشمنان شما در چهره و قالب دوست در کنار شما بنشینند، بترسید از کسانی که با قوم و قبیلهگرایی، مناصب حکومتی را بین اطرافیان و باند خود تقسیم کردهاند.
رنجبرزاده در مجلس با بیان اینکه شما و دولتتان در آزمون سختی قرار دارید، تصریح کرد: با کسانی که کارگزار دولت هستند و با تکبر و بیحرمتی به مردم سبب نارضایتی آنها شدهاند، قاطعانه برخورد و وارد عمل شوید و بساط مفسدین را بر چینید.
نیازی به اعلام وصول مجدد
لایحه برنامه ششم در مجلس دهم نیست
کاظم دلخوش نمایند مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی پارلمان در تذکری نسبت به عدم ارائه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس با امضای رئیسجمهور انتقاد کرد و اظهار داشت: لایحه به جای اینکه با امضای رئیسجمهور به پارلمان ارائه شود، امضای نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور را در پای خود دارد.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر کاظم دلخوش نمایند مردم صومعهسرا مبنی بر عدم ارائه لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس با امضای رئیسجمهور که البته مورد انتقاد بسیاری از نمایندگان در صحن علنی بود، توضیح داد: لایحهای که دولت به مجلس ارائه داده، همان لایحهای است که در مجلس نهم اعلام وصول شد و نیازی به اعلام وصول مجدد آن در مجلس دهم نیست.
وی افزود: لایحه برنامه ششم توسعه در حال حاضر در دستور کار کمیسیونهای تخصصی پارلمان قرار گرفته و نامفهوم نیست و نمایندگان مجلس میتوانند در کمیسیونها رأیگیری کرده و پیشنهاداتشان را نیز برای اصلاح این برنامه ارائه کنند، البته ایراد مجلس به لایحه برنامه ششم توسعه این بود که اهداف کمّی و کیفی در آن مد نظر قرار نگرفته بود که دولت پیشنهاد اصلاحی را در 2 اهداف کمی و کیفی ارائه کرده است. رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: سرعت بیشتری به تصویب لایحه برنامه ششم توسعه در مجلس بدهیم، چرا که دولت باید لایحه بودجه سال آینده 1396 را تا 15 آذر و براساس قانون برنامه ششم توسعه تقدیم مجلس شورای اسلامی کند، بنابراین متذکر میشوم که وقت زیادی وجود ندارد.
لاریجانی در پایان خاطرنشان کرد: متنی که به عنوان لایحه برنامه ششم توسعه از سوی دولت به مجلس ارائه شده، در کمیسیونهای تخصصی در حال بررسی است و پیشنهادات نمایندگان نیز مورد رسیدگی قرار میگیرد.
ایرادات بنیاسرائیلی
به لایحه برنامه ششم نگیرید
مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی در تذکری با استناد به مواد 136 و 137 آییننامه داخلی مجلس، اظهار داشت: احکامی که دولت به عنوان برنامه ششم تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده معلوم نیست که آیا واقعا خود برنامه ششم است یا احکام برنامه ششم؟!
در ادامه علی مطهری نایبرئیس دوم مجلس در پاسخ به تذکر کواکبیان گفت: بهتر است خیلی ایرادات بنیاسرائیلی به لایحه برنامه ششم نگیرید چرا که در صورت تأخیر بر تصویب این لایحه، دولت مجبور به ارائه بودجه 96 در اسفندماه میشود و از آن طرف ما هم ناچار به تصویب بودجه چند دوازدهم میشویم.
انتقاد از سکوت وزارت خارجه در مقابل رفتار توهینآمیز با اتباع ایرانی
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در اخطار مربوط به اصل سوم قانون اساسی که در صحن علنی مجلس مطرح کرد، گفت: این روزها شنیده میشود و تلویحاً هم وزارت امور خارجه تأیید کرده است سفارتخانههای خارجی در اعطای روادید به مسافران ایرانی سازوکارهایی را فراهم کردهاند که موجب وهن هموطنانمان است.
وی با اشاره به اینکه وزارت امور خارجه به جای برخورد با این برخوردهای وهنآمیز صرفاً به هموطنان توصیه کرده است که مسافرت نروند، اظهار داشت: چرا وزارت امور خارجه در این راستا و در واکنش به توهینکنندگان به هموطنانمان اقدام مناسب به عمل نمیآورد؟
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که اداره جلسه را بر عهده داشت در توضیح گفت: موضوع را مبهم فرمودید تأثیرش را بفرمایید تا من از وزارت امور خارجه پیگیری کنم.
سؤال نمایندگان از زنگنه درباره انعقاد قراردادهای جدید نفتی
سؤال 14 نماینده مجلس شورای اسلامی از بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت درباره علت اجراییکردن قراردادهای جدید نفتی با وجود ایرادات موجود، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.
در همین ارتباط خلاصه سؤال نمایندگان مجلس از وزیر نفت که تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است خاطر نشان شده است، خواهشمند است در اجرای ماده 209 آییننامه داخلی، سؤال اینجانب از آقای بیژن زنگنه وزیر نفت را بررسی کنید و به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع دهید.
همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، گفت: تعدادی از نمایندگان مجلس در نامهای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستهاند تا نسبت به ابطال مصوبه دولت در مورد قراردادهای جدید نفتی اقدام کند.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون این نامه به امضای 15 نفر از نمایندگان رسیده است .
در ابتدای این نامه آمده است، متاسفانه با پیگیریها و اصرار وزیر نفت الگوی جدید قراردادهای نفتی که به مدت حدود 30 سال اختیار نفت و گاز کشور را عملا به بیگانگان میسپارد توسط هیئت وزیران به تصویب رسید. این الگو که از سال 1354 یعنی حتی در زمان شاه مخلوع به دلیل نقض منافع کشور منسوخ شده است به صورت سؤالبرانگیزی توسط وزیر نفت و هیئت وزیران احیا شده و علاوه بر نقض حاکمیت ملی شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای تابعه آن و متخصصان داخلی را عملا بیخاصیت و یا کمخاصیت میکند.
در بخش پایانی این نامه ضمن خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید شده است، ما امضاکنندگان تقاضا داریم جنابعالی از همه توان و ظرفیت خود استفاده نموده و به عنوان رئیس دستگاه قانونگذاری مطابق اصل 138 قانون اساسی نسبت به ابطال مصوبه هیئت وزیران اقدام نمایید.