مفاخر مهاجرین افغانستان در ایران را بشناسیم
بانوی موفق افغانستانی با 200 سوادآموز دانشگاهی
«رقیه خالقی» بانوی مهاجر افغانستانی مقیم ایران با وجود دوری از وطن به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی ادامه میدهد و معتقد است که برای ادامه مسیر و پیشرفت در زندگی نباید از هیچ کار خیری فروگذاری کرد و باید به خدا توکل داشت.
به گزارش فارس، زندگی در مهاجرت برای برخی انسانها جدا از سختیها و تحمل مشکلات تنها مانع از رسیدن به خواستهها و اهدافشان نمیشود، بلکه افرادی هم هستند که علیرغم موانع و دشواریها همچون فانوسی راه روشنی برای سایر انسانها نیز میشوند.
رقیه خالقی بانوی فعال فرهنگی و اجتماعی افغانستانی مقیم اصفهان است، بیش از 30 سال از زمانی که از افغانستان به ایران مهاجرت کرده میگذرد و حضور موفقی در عرصه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در بین مهاجرین اصفهان داشته است.
بیش از 200 تن از شاگردانش در نهضت سوادآموزی به دانشگاه فرستاده و علاوه بر آن موسسه فرهنگی «صدقه طاهره» را نیز تاسیس کرده تا بتواند در امور فرهنگی نقش بهتری ایفا کند. وی قرآن را به مهاجرین آموزش میدهد و مراسمهای مذهبی را نیز برپا میکند.
فعالیتهای این بانوی مقاوم و سختکوش در اصفهان به اینجا ختم نمیشود، وی در عرصه هنر نیز هنرمند قهاری است، آثار هنری خود را در کنار استاد فرشچیان در نمایشگاه صنایع دستی اصفهان به نمایش میگذارد که با استقبال خوبی مواجه میشود. هنر سوزن دوزی افغانستان را احیا کرده است.
رقیه خالقی در عرصه انتخابات افغانستان نیز وارد شده و کارنامه درخشانی دارد. در عرصه اجتماعی نیز وی علاوه بر همسرداری، مادر 5 فرزند میباشد. همچنین با حضور در کمیساریای سازمان بهداشت، به کمک مهاجرین از اقشار آسیب پذیر شتافته و با حضور در موسسه خیریه امام حسین (ع) کار خود را بهتر ارائه کرده است.
آنچه در ذیل میآید، گزارشی از کارنامه موفق و درخشان رقیه خالقی بانوی موفق مهاجر افغانستانی مقیم ایران است.
اجرای طرح نهضت سوادآموزی بین مهاجرین
با تأسیس سازمان نهضت سوادآموزی به فرمایش بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره) در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و اهداف این سازمان در جهت گسترش سواد و ریشهکن کردن بیسوادی در جامعه، این بانوی افغانستانی که تحصیلات متوسطه خود را در افغانستان گذرانده بود به این فکر میبرد که این طرح را بین مهاجرین افغانستانی اجراء کند.
خانم خالقی در باره دانش آموزانش میگوید: بیش از 200 شاگرد داشتهام که برخی از شاگردانم به دانشگاه رفتهاند و الان افراد موفقی هستند و با آنها در ارتباط هستم.
او با تأسیس موسسه «صدیقه طاهره» در سال 66 در اصفهان به ریشه کن کردن بیسوادی در بین مهاجرین میپردازد و تا سال 82 به عنوان آموزشیار نهضت سوادآموزی به تدریس مهاجرین مشغول میشود. از وی به عنوان آموزشیار نهضت سوادآموزی تقدیر شده است.
از دیگر فعالیتهای این بانوی افغانستانی آموزش قرآن و برگزاری مراسمهای مذهبی در هیئت صدیقه طاهره است و در رابطه با این هیئت عزاداری میگوید: 10 روزه محرم در هیئت صدیقه طاهره برنامه مراسم عزاداری برای امام حسین (ع) داریم.
برگزاری نمایشگاه صنایع دستی
هنر سوزن دوزی از هنرهای سنتی و اصیل افغانستان است که این بانوی هنرمند افغانستان با مهارت آن را فرا گرفته است و در چندین نمایشگاه صنایع دستی به ویژه در نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو سازمان اکو شرکت کرده است.
نمایشگاه آثار سوزن دوزی این بانوی هنرمند در نمایشگاه استاد فرشچیان کنار زایندهرود برگزار شد، در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان افغانستانی در رشتههای میناکاری و طلاکوبی توسط موسسه اکو در روز پناهنده به نمایش در آمد.
خانم خالقی میگوید: هنر سوزندوزی افغانستان غنی و باعث افتخار سنتی است و برای روی لباس سوزندوزی میشود و الان اگر این کار انجام میشد به خاطر زیبایی اش مد میشد.
فعالیتهای سیاسی در افغانستان
با سقوط طالبان در سال 81 شمسی و اولین دوره انتخابات ریاست جمهوری افغانستان این بانوی افغانستانی پا به عرصه سیاست میگذارد و به عنوان ارشد برای اولین دوره انتخابات افغانستان دعوت میشود و از این بانوی فعال در عرصه سیاست برای اجرای پروسه انتخابات لویهجرگه قانون اساسی تقدیر میشود.خانم خالقی در کنار همه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعیاش نقش موفقی را نیز در زندگی شخصیاش به عنوان همسر و مادر ایفا میکند او دارای پنج فرزند، (سه دختر و دو پسر) است که فرزندانش در فعالیتهای اجتماعی او را همراهی میکنند و در برخی زمینهها از جمله تایپ و ویرایش آثارش به او کمک میکنند.
او در کنار فعالیتهای اجتماعیاش به امور خانه میپردازد و میگوید: برای خانوادهام از جان مایه گذاشته ام و سعی کرده ام که در کنار فعالیتهایم به امور خانه بپردازم و هیچ کوتاهی نکنم.
حضور در کمیساریای سازمان بهداشت و انجام کمک به مهاجرین در موسسه خیریه امامحسین(ع) و قشر آسیب پذیر از دیگر فعالیتهای او است که به همراه سایر خیرین مایحتاج زندگی را بین نیازمندان خیریه امامحسین (ع) تقسیم میکند.
حضور فعال در خیریه امام حسین (ع)
خانم خالقی میگوید کمکهایی را که مردم به موسسه خیریه امام حسین (ع) میدهند به افراد نیازمند، معلول و بیسرپرست برای تأمین خوراک و هزینه بیمارستان توزیع میکنیم.
او میگوید: باید به درد و رنج مردم آشنا بود و وظیفه هر شخصی این است که در حد توان به حل گوشهای از مشکلات مردم بپردازد.
تلخیهای زمانه و دوری از وطن نتوانسته است خانم خالقی را از آرمانها و ادامه مسیر زندگیاش دور کند چرا که این بانوی افغانستانی معتقد است که برای ادامه مسیر و پیشرفت در زندگی نباید هیچ وقت از پای نشست و باید به خدا توکل داشت.