kayhan.ir

کد خبر: ۷۰۶۳۲
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
یک گام تا ریاست اسرائيل بر اتحادیه عرب

دبیرکلی اتحادیه عرب به رفیق نتانیاهو رسید!

اعضای اتحادیه عرب «احمد ابو‌الغیط» وزیر خارجه فرعون ساقط شده مصر و یکی از نزدیکان سیاست‌های اسرائیل را به عنوان دبیر کل این اتحادیه انتخاب کرد.


اتحادیه عرب مدتی است به مرده‌ای می‌ماند که برای خاکسپاری، فقط نیازمند یک مراسم تشییع جنازه است. اما گویا وجود این جنازه در شرایط فعلی برای دورهم نشینی ارتجاع عرب و ترسیم خیانت هایشان علیه مردمان خود ضروری است. برخی کشورهای عربی یا در آتش جنگ داخلی می‌سوزند و یا به رفیق گرمابه و گلستان اسرائیل تبدیل شده‌اند. اتحادیه عرب که روزی به عنوان نمادی برای مبارزه با اشغالگران صهیونیست شناخته می‌شد و از مردم فلسطین حمایت می‌کرد در حال تغییر نامی معنادار است و چه بسا چند صباحی دیگر به اتحادیه عربی- عبری تغییر نام دهد. اولین قدم در این مسیر با انتخاب دبیر کل جدید این اتحادیه که روابط بسیار نزدیکی با اسرائیل دارد برداشته شد. اتحادیه عرب در نشست روز پنجشنبه که در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو برگزار شد، مسئله انتخاب جانشین «نبیل العربی» دبیرکل این سازمان را بررسی و سپس «احمد ابوالغیط» وزیر خارجه پیشین مصر را به عنوان گزینه انتخاب کردند. مسئولیت «نبیل العربی» در اتحادیه عرب ماه ژوئن(تیرماه) به پایان می‌رسد و «احمد ابو الغیط» وزیر خارجه «حسنی مبارک» دیکتاتور برکنار شده مصر با 74 سال سن مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرد. دبیر کل اتحادیه عرب به صورت سنتی از میان سیاستمداران کهنه کار مصری انتخاب می‌شود و تاکنون جز یک مورد (الشاذلی القلیبی سیاستمدار تونسی)، که این سمت را از سال 1979 تا 1990 در اختیار داشت، تمامی دبیر کل‌های اتحادیه عرب از مصر بوده‌اند. اتحادیه عرب در سال 1945 با 6 عضو موسس تاسیس شد. این اتحادیه هم اکنون 22 عضو اصلی و 4 عضو ناظر دارد. همچنین عضویت سوریه در پی ناآرامی‌های داخلی این کشور، از سال 2011 به حال تعلیق درآمده است.عربستان، مصر، امارات، بحرین و عمان از نامزدی «ابوالغیط» استقبال کرده بودند، ولی قطر به دلیل برخی مواضع «احمد ابوالغیط» علیه این کشور با انتخاب او به عنوان دبیر کل اتحادیه عرب مخالف بود. احمد ابوالغیظ، از سال 2004 که دولت «احمد نظیف» بر سر کار آمد در سمت وزیر خارجه مصر انجام وظیفه می‌کرد. وی پیش از این تاریخ سفیر مصر در سازمان ملل متحد بود.
واکنش ها
انتخاب فردی با مشخصات «ابوالغیط» که گفته می‌شود با صهیونیست‌ها قرابت دارد خشم گروه‌های مردمی در کشورهای عربی را برانگیخته است. صفحات شبکه‌های اجتماعی، با مسخره کردن این اقدام اتحادیه عرب، انتخاب «ابوالغیط» را به مثابه «تشییع جنازه اتحادیه عرب» دانستند. دبیر کل جدید اتحادیه عرب، به دلیل مواضع سیاسی خود به هنگام تصدی وزارت خارجه مصر در عصر «حسنی مبارک» قبل از انقلاب25 ژانویه مصر، در معرض انتقادهای گسترده‌ای در داخل مصر و جهان عرب قرار گرفته بود. از جمله مواضع سیاسی جنجال برانگیر و نفرت‌انگیز «ابو الغیط»، می‌توان به موضع وی در سال 2008 میلادی اشاره کرد که وی در آن سال که رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمله کرد، با «زیپی لیونی» وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی در کنفراس مطبوعاتی شرکت کرد. افزون بر این، «ابو الغیط» از جمله کسانی است که خواستار استمرار بسته شدن گذرگاه رفح شد و آن، زمانی بود که رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمله کرده بود. وی در آن مقطع حتی مسئولیت جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه را متوجه جنبش «حماس» دانست!
کاریکاتوریست‌های عرب و خارجی نیز با هنر خود، به انتقاد از این انتخاب پرداخته‌اند. «کارلوس لانوف» کاریکاتوریست برزیلی، انتخاب وی به عنوان دبیر کل اتحادیه عرب را «ورود اسرائیل به اتحادیه عرب» دانست. یکی از شروط اصلی عضویت در اتحادیه عرب، عرب بودن کشورهای عضو است و ورود رژیم صهیونیستی به اتحادیه عرب، به تعبیر این کاریکاتوریست برزیلی، نهایت خیانت مقامات عرب به آرمان فلسطین است.
«محمد سید احمد» نویسنده مصری نیز با اشاره به اینکه برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با پول می‌خواهند کنترل اتحادیه عرب را به دست گیرند، گفت: «این کشورها می‌خواهند که اتحادیه عرب سخنگوی رسمی رژیم صهیونیستی و آمریکا باشد.» در همین ارتباط «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر برجسته جهان عرب از تعیین «ابوالغیط» به دبیرکلی اتحادیه عرب انتقاد کرد و گفت، «ابوالغیط» به عنوان آخرین وزیر خارجه دوران «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر وقتی وارد تاریخ دیپلماسی شد که تهدید کرد دست‌ها و پاهای هر فلسطینی ساکن منطقه تحت محاصره نوار غزه را که برای خریدن یک قوطی شیرخشک برای کودک شیرخواره اش وارد مصر شود، خواهد شکست.» اکنون حکام کشورهای عربی یک گام دیگر به اسرائیل نزدیک شده‌اند. اخیرا پادشاه بحرین در دیدار با یک خاخام صهیونیستی خواستار افزایش هرچه بیشتر سطح تقابل با حزب‌الله لبنان شد و تاکید کرد که اسرائیل می‌تواند از رژیم‌های عربی هم دفاع کند! چند روز پیش روزنامه فلسطینی «رای الیوم»، با انتقاد شدید از تصمیم اخیر اتحادیه عرب در تروریست نامیدن حزب‌الله، با لحنی کنایه‌آمیز نوشته بود «با این تصمیم، پیوستن اسرائیل به اتحادیه عرب اصلا بعید نیست و تعجبی ندارد که در آینده دبیرکل این اتحادیه «بنیامین نتانیاهو» باشد!»