رونمایی از ابعاد جدید تهدیدات امنیتی برجام
افشای نحوه همکاری بازرسان آژانس با دولت آمریکا
معاون وزیر انرژی آمریکا در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا اطلاعات حیرت انگیزی درباره ابعاد همکاری بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی با دولت بویژه وزارت انرژی آمریکا فاش کرد.
ژنرال «فرانک جی کولتز» از فرماندهان سابق نیروی هوایی آمریکا که در حال حاضر معاون «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در امور امنیت هستهای است، روز ۲۶ آذر ۱۳۹۴ (۷ دسامبر ۲۰۱۵) با حضور در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا درباره روند اجرای برجام، تاکید کرد بازرسان آژانس یا آمریکایی هستند یا اگر نباشند از آموزش و تجهیزات آمریکایی استفاده میکنند.
وی این موضوع را در پاسخ به پرسش سناتور باربارا باکسر (Barbara Boxer ) عضو دموکرات سنا از ایالت کالیفرنیا مطرح کرد که از وی خواسته بود درباره جزئیات همکاریهای وسیع میان آژانس و وزارت انرژی امریکا سخن بگوید.
کولتز در پاسخ نکات زیر را بیان کرده است:
- ما از روند آموزش دادن به نیروهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی حمایت میکنیم. همه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در آزمایشگاه ملی لاس الاموس در ایالت نیومکزیکو دوره مدیریت مواد هستهای را سپری میکنند.
- شمار دیگری از بازرسان و کارکنان آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز دورههای ضمن خدمت و حرفهای را در حوزههای مربوط به پایش پلوتونیوم و دیگر ابعاد چرخه هستهای در دیگر آزمایشگاههای ملی ما در ایالات متحده سپری میکنند.
- درعین حال، ما بنابه درخواست آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شماری از نیروهای خود را برای بخش پادمانهای آژانس اختصاص میدهیم. حدود ۸۰۰ نفر در بخش پادمانها در آژانس بینالمللی انرژی اتمی فعالیت دارند.
حدود ۱۰ درصد آنها یعنی تقریبا ۸۰ نفر آنها از شهروندان آمریکا هستند. بسیاری از آنها در آزمایشگاههای ملی ما آموزش دیدهاند. در عین حال، حدود پانزده نفر از نیروهای وزارت انرژی آمریکا در قالب پروژههای مشورتی کوتاه مدت با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری می کنند.
- باید توجه داشت آزمایشگاههای ملی ما فناوریها و فرایندهای بسیاری را طراحی میکنند که بخشی از فرایند ما برای استمرار بازرسیها و پایشهای مستمر است. فعالیتها در این زمینه ادامه دارد.
- در یکی از آزمایشگاههای ملی ما دوربینها و تجهیزات پایشی و امثال آن ساخته میشود که آژانس بینالمللی انرژی اتمی از آن در ایران استفاده خواهد کرد.
کولتز نتیجه گرفته است: بنابراین میبینید که آژانس بینالمللی انرژی اتمی بسیار حرفهای عمل میکند و باید هم همینطور باشد. ما از اواخر دهه ۱۹۵۰ با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری داشتهایم.
این اظهارات که پیشتر به نحو اجمالی از سوی ارنست مونیز هم مطرح شده بود، رسمیترین سخنانی است که ثابت میکند آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ هویت مستقلی ندارد و صرفا یک بازوی اطلاعاتی برای آمریکاست.
این امر نگرانیهای امنیتی درباره دسترسیهای وسیعی را که آژانس پس از اجرای برجام در ایران پیدا خواهد کرد، به شدت افزایش میدهد.
گفتنی است مقامات دولت یازدهم هنوز واکنشی به این سخنان از خود نشان ندادهاند.
پایگاه آمریکایی:
توافق هستهای ایران
در معرض خطر قرار گرفته
پایگاه خبری «امریکن ثینکر» در گزارشی به بررسی توافق هستهای ایران و نزدیک شدن به روز اجرای این توافق پرداخت.
به گزارش تسنیم، این پایگاه خبری نوشت: نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره در تلاش برای تشدید تحریمها علیه ایران به دلیل انجام آزمایش موشکی در ماه اکتبر هستند و ایران نیز تهدید کرده در صورتی که قانون محدودیت ویزا که اخیرا توسط کنگره به تصویب رسیده اجرایی شود، از اجرای برجام خودداری خواهد کرد.