33 سال قبل در همین روز
امام خمینی(ره): امروز چه وقت تعطیل مجلس است؟!
33 سال پیش در چنین روزی حضرت امام راحل به نمایندگان مجلس که قصد سفر حج داشتند، نهیب زدند که در چنین شرایط حساسی وقت تعطیل کردن مجلس نیست. رهنمودی که می تواند مخاطب آن نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی نیز باشند.
سرویس سیاسی-
تیرماه سال جاری بین 1+5 و دولت توافقی حاصل شد که به تعبیری می تواند مهمترین موضوع تاریخ معاصر کشور ما قلمداد شود، چرا که سرنوشت برخی از مسائل مهم کشور در حال و آینده منوط به مفاد و بندهایی است که در برجام ذکر آن رفته و از سوی دیگر با وجودی که کنگره آمریکا در ماه های گذشته برای بررسی این متن به دست آمده نهایت تلاش و کوشش را انجام میدهد و اوباما در تلاش است که نمایندگان آمریکا را برای تصویب برجام قانع کند، مجلس شورای اسلامی با نهایت تاسف در سه ماه گذشته بارها به مدت طولانی و به عناوین مختلف از جمله تعطیلی تابستانی نمایندگان و نیز سرکشی به حوزههای انتخابیه تعطیل شده است!
نمایندگان در اظهارات خود با اذعان بر این نکته که وظیفه مجلس در بررسی برجام بسیار سنگین و غیرقابل اغماض است اظهار داشته اند که قوانین داخلی مجلس به آنها اجازه میدهد که پس از سه هفته کاری برای سرکشی به حوزههای انتخابیه رفته و تعطیلات تابستانی نیز در این آئیننامه پیشبینی شده است .
هفته گذشته بود که بیش از 50 نماینده از هیئت رئیسه مجلس درخواست کردند با تغییر در زمان تعطیلات تابستانی، فرصت رسیدگی به برجام را از بهارستان نگیرند اما هیئت رئیسه با این قضیه مخالفت کرد و مجلس عملا تا پایان شهریورماه جلسهای نخواهد داشت. این تعطیلات طولانی در حالی است که دولت به ارائه برخی دلایل و توجیهات غیرقابل قبول تاکنون از ارائه لایحه برجام به مجلس خودداری کرده و معتقد است چیزی در مذاکرات هسته ای امضا نشده که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد!
کیهان طی گزارشهای متعددی نسبت به این قضیه واکنش نشان داده و اعلام کرده بود تعطیل کردن مجلس در این شرایط خطیر و حساس به مصلحت نیست و نهادی که به فرموده حضرت امام راحل در راس امور کشور است، باید توجه و زمان بیشتری را صرف رسیدگی به موضوع برجام کند.
33 سال پیش در چنین روزی، در حالی که کشور درگیر جنگ تحمیلی بود، حضرت امام(ره) واکنش قابل تاملی نسبت به یک خبر نشان میدهند که میتواند برای امروز قابل توجه و تامل باشد. خبر آن روزها این بود؛ 140 نماینده مجلس میخواهند به سفر حج بروند.
9 شهریور ماه سال 1361 یعنی درست در چنین روزی که مصادف با ولادت با سعادت امام رضا (ع) بود، رئیس وقت مجلس (آقای هاشمی رفسنجانی) به همراه نمایندگان ملت، فرمانده سپاه(محسن رضایی)، وزیر امورخارجه(علی اکبر ولایتی)، سفرا و کارداران جمهوری اسلامی به حضور امام خمینی (ره) رسیدند تا از بیانات و رهنمودهای ایشان بهرهمند شوند.
امام خمینی(ره) در این دیدار به نکته ای بسیار مهم که برای ایشان تاسف بار بود اشاره میکنند و می فرمایند: «الآن چند روز است که به من مکرر گفته شده است که دارد مملکت برای این توجهی که دارند به سفر حج ، فلج میشود. وکلای مجلس میخواهند همه مشرف شوند ؛ ۱۴۰ نفر یا بیشتر مشرف بشوند. البته عذر دارند، میگویند آقای هاشمی فرمودند که این تعطیلی آنهاست، لکن ما فکر این را بکنیم که ما امروز تعطیل داریم؟ ما امروز میتوانیم در این وضعی که کشور ما دارد، استفاده از تعطیل بکنیم؟ و شورای قضایی هم میگویند بسیاریشان میروند. شورای نگهبان هم، خوب، ایشان هم میروند و از سایر قشرها هم همینطور. اگر واجب باشد مکه، خوب، هیچ کس جلویش را نمیتواند بگیرد؛ باید هم بروند، اگر حج فریضه باشد، مگر اینکه یک فریضه بالاتر از آن باشد با حفظ ثغور اسلام که همه فرائض را کنار میگذارد... آیا الان صلاح میدانند آقایان که این مملکت را به حالت تعطیل درآورند؟ و خدای نخواسته یک وقت یک صدمهای وارد بشود به کشورتان، علاوه بر یک نگرانیهای دیگری که هست. در هر صورت، توجه به این بکنید که انگیزه ای که در قلب شما برای رفتن حج است، چه هست؟ این است که به ثواب عالی برسید؟ آن وقت ببینید اینکه به حج بروید یا ثواب اینکه برای مسلمین خدمت بکنید، کدام بیشتر است؟ برای حدود و ثغور اسلام خدمت بکنید، کدام بیشتر است؟»(جلد 16 صحیفه امام(ره) صفحه 464)
امروز نیز در وضعیتی مشابه 33 سال پیش به سر می بریم؛ با این تفاوت که دیگر دشمن جرات دست درازی نظامی به سوی حدود و ثغور ایران اسلامی را ندارد چرا که نیروهای نظامی ایران بی هیچ تردیدی دستهای دراز شده را قطع و متجاوز را پشیمان می کنند، ولی «خطر نفوذ» دشمن با سوء استفاده از «برجام» آن چنان که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردهاند کمتر از خطر نظامی و حمله به حدود و ثغور کشور نیست .
نمایندگان ملت در شرایطی که آمریکا به فکر نفوذ از طریق سوء استفاده از برجام است به تعطیلات رفتهاند جا دارد سوالی که حضرت امام خمینی(ره) از نمایندگان مجلس اول پرسیدند را از نمایندگان مجلس نهم نیز پرسیده شود؛ «ما فکر این را بکنیم که ما امروز تعطیل داریم؟ ما امروز میتوانیم در این وضعی که کشور ما دارد، استفاده از تعطیل بکنیم؟»