kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۶۳۱
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۲
همایش قوه قضائیه با حضور سران سه قوه

آیت‌الله آملی لاریجانی: به مروجان فتنه اجازه فعالیت نمی‌دهیم

رئیس‌ دستگاه قضا با اشاره به این مطلب که جریانی که فتنه را راه انداخت هنوز هم وجود دارد و در بحث انتخابات دستگاه‌های نظارتی باید مراقب باشند، گفت: برخی می‌گویند ماجرای فتنه تاریخی بود و تمام شد، تاریخی بود اما یک جنبه سیاسی مهم دارد و آن اینکه با کسانی که این جریان را راه انداختند چه برخوردی داشته باشیم.

آملی لاریجانی با بیان اینکه برخی اصحاب ثروت و قدرت تلاش می‌کنند بر پرونده‌هایی که در دستگاه قضایی است فشار وارد کرده و از این طریق استقلال قوه قضاییه را مخدوش کنند، بیان کرد: در دستگاه قضایی تلاش‌های خوبی صورت گرفته و مدیران ما عملکرد و استقامت خوبی داشتند و در برابر این گونه دخالت‌ها در نظام قضایی کشور ایستاده‌اند.
تشدید نظارت بر قضات
خواسته به حق مردم و رهبری است
آملی لاریجانی به بحث نظارت بر عملکرد قضات اشاره کرد و گفت: تشدید نظارت بر قضات که خواسته به حق مردم و رهبری است با توجه به جدی بودن مسئله سلامت در دستگاه قضا از طرف ما پیگیری می‌شود و دستگاه‌های نظارتی به شکل سیستماتیک این موضوع را در قوه قضاییه پیگیری می‌کند.
وی تصریح کرد: با وجود سابقه نظارت در دستگاه قضا، تشدید نظارت‌ها مسئله جدیدی است که ما از حفاظت اطلاعات قوه و دادگاه عالی قضات در این رابطه کمک گرفتیم.
لاریجانی افزود: بدنه قوه قضائیه را قضات پاکدست تشکیل می‌دهند ولی همچنان که در سایر دستگاه‌ها، تخلفاتی توسط برخی دستگاه‌ها صورت می‌گیرد، در دستگاه قضایی هم تخلف وجود دارد ولی از دستگاه قضا انتظار می‌رود که چنین موضوعاتی در آن نباشد بنابراین از دستگاه‌ها خواسته شده است تا با این تخلفات برخورد کنند و قوه قضائیه خود باید برای ارتقای سلامت خویش پیش‌قدم باشد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به وجود انتقاداتی از قانون جدید آیین دادرسی کیفری به یکی از این انتقادات اشاره کرد و گفت: کسی می‌گوید ماده 48 آئین دادرسی کیفری با ماده 190 آن تناقض دارد در صورتی که قانون‌گذار می‌تواند در یک جا حرف مطلقی بزند و در ماده‌ای دیگر به صورت جزئی در آن بحث کند و این شیوه قانون‌گذاری است.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: از نظر من این ماده بسیار مناسب و خوب است چرا که پیش از این وکلایی داشتیم که اسرار پرونده را برای دیگران فاش می‌کردند و وکلایی بودند که علیه نظام قلم می‌زدند.
نظارت بانک‌ها کافی نیست
آیت‌الله لاریجانی در ادامه سخنان خود به بحث مفاسد اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: در بحث معوقات بانکی معتقدیم که باید برای استیفای معوقات تلاش کنیم و در این زمینه تفکیک معوقات بانکی مدنظر است.
رئیس قوه قضاییه به درخواست قوه قضاییه از دستگاه‌های اجرایی برای اعلام این‌که کدام یک از معوقات طبیعی است، پرداخت و اعلام کرد: ما از دستگاه‌های اجرایی خواستیم و به بانک‌ها هم گفتیم؛ متاسفانه نظارت بانک‌ها کافی نیست و معوقات ناشی از روش‌های نادرست بود؛ وام گرفته شده و وثیقه گذاشته نشده بود و ... لذا در این خصوص باید گزارش شود تا بتوانیم با صلابت برخورد کنیم.
رئیس قوه قضاییه به معوقه 6 هزار و 500 میلیارد تومانی اشاره و اعلام کرد: به ما این مورد را اعلام کردند و ما هم گفتیم معوقه است اما معوقه‌ای که بدون نظارت کافی صورت گرفته؛ چرا به چنین کسی پشت سر هم تسهیلات دادند و وثیقه‌ای کافی دریافت نکردند؛ این شخص بازداشت شد و همچنین راهی نیز برای استیفای معوقات ایجاد شد، بعد گفتند شما این شخص را بازداشت کرده‌اید و تولید وی با چند هزار کارگر خوابیده در صورتی که ما اعتقاد داریم که تولید نباید با چالش مواجه شود.
وی با انتقاد از این اظهارنظرها بیان داشت: از یک طرف تبلیغات می‌کنند که قوه قضائیه ورود پیدا نمی‌کند و از طرف دیگر می‌گویند برخورد شما باعث خوابیدن تولید شده است!
برخی فکر می‌کنند چون مجوز می‌دهند نباید مجوزشان لغو شود!
آملی لاریجانی در رابطه با تظاهر به حرام و لاقیدی در جامعه گفت: برخی از مقابله با تظاهر به لاقیدی و ارتکاب به محرمات ناراحت می‌شوند در صورتی که نص صریح قانون عنوان می‌کند که تظاهر ارتکاب حرام، جرم است و متاسفانه برخی از قوه قضائیه انتقاد می‌کنند که چرا قوه با این اقدامات مقابله می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: گاهی گزارشاتی از برخی پارک‌ها و خیابان‌ها به من می‌رسد که بسیار برای من ناراحت‌کننده است و به همگان می‌گویم در راه اقامه شریعت اسلامی و احکام الهی از هیچ چیز نهراسید. ضمن اینکه باید بر تعادل و کار فرهنگی برای پیشگیری از این‌گونه اقدامات تاکید کرد. باید با تظاهر به هرگونه کار حرام مقابله جدی در حد توان انجام داد.
آملی لاریجانی در رابطه با موضوع لغو کنسرت‌ها گفت: من شنیدم که در مجلسی یک روحانی از لغو برخی کنسرت‌ها انتقاد کرده و آن را توهین به مردم دانسته در حالی که لغو کنسرت‌ها موضوعی چند بعدی است و چنانچه اقدامی حرام در آن شکل بگیرد باید از آن پیشگیری کرد.
وی گفت: در مورد کنسرت‌ها کاری رسانه‌ای به منظور تشدید وضعیت شکل گرفت چرا که بر حسب گزارشی که در شورای عالی امنیت ملی ارائه شد از میان بیش از 300 کنسرت تنها 9 عدد از آن لغو شده است که برای آن این حجم سر و صدای رسانه‌ای ایجاد شد.
رئیس دستگاه قضا گفت: در ذهن برخی مقامات اجرایی فکر نادرستی شکل گرفته است که چنانچه ما مجوزی صادر کردیم این مجوز نباید لغو شود. در حالی که هر کس برای خود وظیفه‌ای دارد و دستگاه قضا در بحث امنیتی و تظاهر به حرام باید به وظایف خود عمل کند.
آملی لاریجانی افزود: چنانچه یک مقام اجرایی برای مثال وزارت ارشاد مجوز برگزاری کنسرتی را بدهد و نیروی انتظامی احتمال انفجار بمبی در آنجا را اعلام کند آیا قوه قضائیه نمی‌تواند آن کنسرت را لغو کند؟ یا اگر زمینه رقص مشترک جوان‌ها بر کنسرتی وجود داشته باشد آیا این موضوع حرام نیست؟
آملی لاریجانی تاکید کرد: گاهی لغو این کنسرت‌ها با توصیه شورای تأمین استان بوده است.
قرار نیست از کنار کسانی که کشور را
به آشوب کشانده‌اند به راحتی گذر کنیم
به گزارش خبرگزاری فارس، آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنان خود اهتمام به امنیت مردم را از جمله موارد مورد تاکید  دانست و گفت: با کسانی که به حدود و نوامیس مردم تجاوز کنند و همچنین با قاچاقچیان و کسانی که سرقت مسلحانه و غیره انجام دهند برخوردهایی صورت گرفته که برخوردهای ما قابل دفاع است.
وی به موضوع اعدام پرداخت و گفت: اعدام روی حساب است و طبق موازین انجام می‌شود و این طور نیست که کسی دل بخواهی تصمیم بگیرد.
عالی‌ترین مقام قضایی کشور به موضوع دفاع از ارزش‌های انقلاب پرداخت و گفت: برخی جرایم به امنیت کلان جامعه مربوط است مثل فتنه 88 که قوه قضاییه علاوه بر وظایف دیگر، پاسداری از حقوق مردم در خط حرکت انقلاب اسلامی را وظیفه خود می‌داند.
آیت‌الله لاریجانی با بیان این مطلب که خط سیاسی و چپ و راست در کشور نباید هیچ تاثیری در رسیدگی قضایی داشته باشد، اظهار داشت: جریان فتنه جریانی بود که طبق فرمایشات رهبری واقعا فتنه بود؛ فتنه با جرایم توام است. رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: فتنه شبه کودتا بود؛ بستری فراهم شد که ضدانقلابی که علیه ولایت فریاد می‌زد در آن بستر سوار شد. یعنی کشور در معرض خطرات مهمی قرار گرفت و آنها دنبال انقلاب مخملی بودند اما خیال اشتباهی کردند.
وی به جریان انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت و گفت: یک انتخاباتی بود یکی برنده شد و دیگری رای نیاورد، اعتراضی وارد شد که طبیعی بود، ادعای تقلبی شد که حق افراد بود اما رسیدگی به آن باید توسط نهادهای محق انجام می‌شد نه آن‌که با زور حرف خود را به کرسی بنشانیم که چنین کاری کودتاست.
وی تاکید کرد: من  نمی‌خواهم اتهام را متوجه کسانی کنم که اعتراف کرده‌اند اما داشتم می‌دیدم که بر روی این اعتراف جریان فاسدی که کشور را به آشوب می‌کشاند سوار می‌شود. مساجد را به آتش کشیدند، عده‌ای را کشتند و ... این یک بستر فتنه‌انگیز بود؛ چرا ما باید توجه نکنیم که کسانی از درون و برون دنبال براندازی بودند و افرادی مثل اوباما خوشحال بودند نظام عوض می‌شود؛ اما آنها نفهمیدند که بین مردم و نظام یک پیوند معنوی دینی برقرار است.
آیت‌الله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بر موج فتنه 88 ضد انقلاب تمام کسانی که ادعای حاکمیت بر جهان را دارند سوار شدند، گفت: این‌ها به دنبال فرو ریختن این نظام بودند و این چیزی آشکار است که ما سندهای قطعی آن را داریم.
آملی لاریجانی افزود: به هرکسی که بخواهد ترویج فتنه کند اجازه نمی‌دهیم و این برخورد ما معقول است.
رئیس دستگاه قضایی گفت: آیا قوای کشور موظف هستند از کیان جمهوری اسلامی حفاظت کنند یا نه؟ و آیا نسبت به کسانی که دنبال براندازی بودند، نمی‌گویم چه کسی، نباید جهت‌گیری خاصی داشته باشیم؟
وی تاکید کرد: برخی می‌گویند ماجرای فتنه تاریخی بود و تمام شد، تاریخی بود اما یک جنبه سیاسی مهم دارد و آن اینکه با کسانی که این جریان را راه انداختند چه برخوردی داشته باشیم.
آملی لاریجانی تصریح کرد: برخی همان موقع با توصیه مقام معظم رهبری کنار رفتند اما برخی دیگر روی موضع خود ماندند، جای تعارف با کسی نیست و نباید اجازه داد مجدداً اتفاق سال 88 تکرار شود.
وی ادامه داد: قرار نیست مردم را تحریک کنند، کشور را به آشوب بکشانند و غربی‌ها سوء‌استفاده کنند و ما راحت از کنار آنها گذر کنیم، جریانی که این کار را راه انداخت هنوز هم وجود دارد و در بحث انتخابات دستگاه‌های نظارتی باید مراقب باشند.
ایران را مجبور به انتخاب مسیر دیگری غیراز مذاکره نکنید
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در این همایش و در خصوص مسائل هسته‌ای گفت: فشارها بر پرونده هسته‌ای این است که فناوری غنی‌سازی در ایران وجود نداشته باشد. چون دیدند تحریم‌ها اثر ندارد. وی افزود: در اواخر دولت قبل تقاضای مذاکره دادند. این فشارها، فلج کنندگی برای آنها داشت و آنها را به عقب‌نشینی واداشت. آن چیزی که در اصل مذاکرات برای ما مهم است این است که تولید غنی‌سازی و تحقیق و توسعه در کشور وجود داشته باشد.
رئیس مجلس تصریح کرد: در طرحی که مجلس تصویب کرد بنا بر این گذاشته شد که خطوط قرمز حفظ شود و دست مذاکرات‌کنندگان نیز بسته نباشد. غرب فکر نکند که فشار بیشتر بیاورد ایران کوتاه می‌آید. ایران را مجبور به انتخاب مسیر دیگری غیراز مذاکره نکنید. آنوقت ایران مجبور به شتاب دادن بیشتر به دستاوردهای هسته‌ای خود می‌شود و آنوقت شما بیشتر درمانده می‌شوید.