روایت شرق از بیعلاقگی دولت به مشورت با کارشناسان اقتصادی(خبر ویژه)
ستاد اقتصادی دولت علاقه چندانی به مشورت گرفتن از اقتصاددانان و کارشناسان نشان نمیدهد.
ستاد اقتصادی دولت علاقه چندانی به مشورت گرفتن از اقتصاددانان و کارشناسان نشان نمیدهد.
روزنامه شرق با درج این مطلب، از قول یک کارشناس اقتصادی نوشت: دولت برنامه جدی برای مقابله با بیکاری ندارد. متأسفانه دولت یا وزارت کار در این مدت دو ساله طرحی که بتواند تغییری اساسی در بازار کار ایجاد کند، ارایه نکردهاند. به نظر میآید نظر دولت این است که با بهبود فضای کسب و کار، ریسک سرمایهگذاری بخش خصوصی را کاهش دهد و بخش خصوصی در این فضا به سرمایهگذاری مولد دست بزند. این مسئله بسیار زمانبر است و معلوم نیست چه زمانی به نتیجه برسد.
این کارشناس اقتصادی میافزاید: کسی با لغو تحریمها مشکلی ندارد اما معلوم نیست که رفع یا تعلیق تحریمها چه زمانی به نتیجه برسد. حتی اگر تحریمها تعلیق شوند مدتها طول خواهد کشید تا سرمایهگذاریها به سمت فعالیتهای اشتغالزا حرکت کنند.
کریمی معتقد است: دولت عمدتاً به دنبال رفع تحریم و حل شدن مسئله اشتغال از طریق بخش خصوصی است. من برنامهای جدی برای مقابله با بیکاری در دولت ندیدهام. من به دولت توصیه میکنم سناریوهایی را برای بهبود شرایط اشتغال در کشور برای کوتاهمدت درنظر بگیرد...
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: گروهی که ستاد اقتصادی دولت را در دست دارند به مداخله جدی دولت در اقتصاد گرایش چندانی ندارند و علاقهای نشان نمیدهند که از سایر اقتصاددانان نظرخواهی کنند تا شاید بتوان راهکارهای دیگری هم پیدا کرد. البته آقای نیلی یا آقای طیبنیا بعضاً دیده شده که چند ده اقتصاددان را همزمان به یک نشست دعوت میکنند اما این افراد در چنین نشستهایی فرصتی برای بحثهای تخصصی ندارند.
آیا حضور اقتصاددانان در این جلسات و اعلام نظرشان، در تصمیمات آتی دولت تأثیرگذار است یا اینکه دولت همان دیدگاه قبلی خود را اجرا میکند؟ میگوید: اصلاً به نظر نمیآید که مشاوران ارشد دولت به احتمال درستی افکار دیگر اقتصاددانان باور داشته باشند و دولت چندان علاقه ای به همکاری جدی با اقتصاددانان منتقد ندارد.