kayhan.ir

کد خبر: ۳۶۷۵۰
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۸

دومین کارت زرد نمایندگان؛ وزیر اقتصاد در آستانه استیضاح قرار گرفت

وزیر اقتصاد و دارایی در جلسه سه شنبه مجلس دومین کارت زرد خود را در پی افت ناگهانی و شدید شاخص بورس از نمایندگان دریافت کرد و در یک‌قدمی استیضاح قرار گرفت.


حمید رسایی در سوال از وزیر اقتصاد و دارایی پرسیده بود: دلیل افت ناگهانی و شدید شاخص بورس تهران در یکی دو ماه اخیر چیست؟ دلیل برخی دخالت‌های سازمان بورس در روند فعالیت بازار سرمایه چیست؟
وی در توضیح این سوال گفت: نعمت زاده به نمایندگی از روحانی به تالار بورس می‌رود و با سخنان خود سرمایه گذاران را تشویق می‌کند که به روحانی رأی دهند چون روحانی در نظر دارد توسعه بازار سرمایه را در قالب یکی از مهمترین ارکان اقتصادی کشور در اولویت قرار دهد.
رسایی ادامه داد:‌ای کاش روحانی وقتی نماینده‌ای که ثروتش حدود هزار میلیارد است به بورس می‌فرستاد به آن می‌گفت به جای سخنرانی در وعده دادن سرمایه اش را در بازار بورس سرمایه گذاری کند اما با همه این موضوعات مردم اعتماد کردند.
طیب‌نیا در پاسخ اظهار داشت: نتیجه مذاکرات هسته‌ای با آنچه اغلب سهامداران پیش‌بینی می‌کردند منطبق نبود در نتیجه بعضی نمادهای معاملاتی که با خوش‌بینی نسبت به نتایج سریع مذاکرات افزایش یافته بود کاهش یافت.
وی ادامه داد: رسایی در جلسه کمیسیون اقتصادی گفت من مشکلی با مدیران وزارت اقتصاد و بورس ندارم، بلکه مشکل من با رئیس‌ جمهور و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای است، بنابراین سؤال ایشان از بنده خالی از وجه است و استدلالاتشان نیز خارج از موضوع بود.
پس از بیان نظرات نماینده تهران و دفاعیات وزیر اقتصاد، نمایندگان با 103 رأی موافق، 91 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع، اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند.
اگر انکار کنید
از کدخدای دولت سوال می‌کنیم
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در نشست علنی دیروز سوال ملی مسعود میرکاظمی از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادند.
در این سوال آمده بود: علت بی‌انضباطی‌های مالی اخیر چیست؟ این سوال درباره برداشت 4.1 میلیارد دلار توسط دولت از منابع صندوق توسعه ملی است که بدون مجوز برداشت شده است
مسعود میرکاظمی نماینده تهران در توضیح این سوال گفت: تاکنون چند بار دولت از منابع صندوق توسعه ملی برداشت کرده، یک بار 2.5 میلیارد دلار بوده که مصوبه ابتدای دولت یازدهم بود که طی آن 1.7 میلیارد دلار از صندوق برای خرید کالاهای اساسی برداشت شده و با آن کالای اساسی خریداری شده و قرار بوده ظرف 6 ماه به صندوق توسعه ملی بازگردانده شود که البته هنوز برنگشته است.
وی ادامه داد: برداشت از منابع توسعه ملی در حال انجام شده که چنین پول‌هایی در واقع پول‌های بلوکه شده محسوب می‌شوند و برداشت آنها سبب افزایش پایه پولی کشور، رشد تورم و بالا رفتن نقدینگی می‌شود که با این اوصاف به مستضعفان فشار وارد می‌شود.
طیب نیا نیز در پاسخ به میرکاظمی اظهار داشت: وزیر اقتصاد گفت: درآمدهای نفتی توسط شرکت ملی نفت ایران، وصول و به حساب‌های بانک مرکزی واریز می‌شود و مسئولیت وزارت اقتصاد زمانی آغاز می‌شود که بانک مرکزی معادل ریالی سهم دولت را به درآمد خزانه واریز می‌کند.
وی افزود: مسئولیت و وظیفه خزانه و وزارت امور اقتصادی و دارایی از زمانی آغاز می‌شود که بانک مرکزی معادل ریالی سهم دولت را به درآمد خزانه واریز می‌کند و براساس تبصره 2 بند (ج) ماده 82 قانون برنامه پنجم حساب‌های صندوق توسعه ملی صرفاً‌ نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نگهداری می‌شود و براساس جزء ‌2 بند (ی) همان ماده از قانون مذکور سهم صندوق از منابع ذیربط نیز همه ماهه توسط بانک مرکزی واریز می‌شود.
وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد:‌ پاسخ به این سؤال در حوزه اختیارات و وظایف و مسئولیت‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی نیست و طبق اصل قانون اساسی هر یک از نمایندگان می‌توانند از وزرا در مورد یکی از وظایف وزرا از آنها سؤال کنند.
وی افزود: در شرایط خطیر فعلی که کشورمان نیازمند آرامش، ثبات و همدلی برای مقابله با تحریم‌ها و آثار کاهش بی‌سابقه قیمت نفت است، باید اجازه داد تا دولت و مجلس با همدلی و همراهی کامل اینگونه منازعات و مشاجرات را به پایان برسانند و تلاش کنند تا با تمام قوا در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و رفع مشکلات مردم گام بردارند.
به دنبال قانع نشدن میرکاظمی علی لاریجانی رئیس مجلس اظهار داشت: مباحثی که دولت در خارج از مجلس اعلام کرده که برداشتی از صندوق توسعه ملی نداشته، درست نبوده است، اشتباهاتی رخ داده و آقای وزیر در کمیسیون بودجه قبول کرده که این اشتباه رخ داده و درست نبوده است.
میرکاظمی نیز خطاب به لاریجانی گفت: اگر مسئولان دولتی دوباره بروند و در روزنامه‌های زنجیره‌ای مصاحبه کنند و بگویند دولت برداشتی از منابع صندوق توسعه انجام نداده است، ما از «کدخدا»ی دولت سؤال می‌کنیم.
گفتنی است: سؤال ملی ۱۰ نفر از نمایندگان مجلس از وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره نحوه اجرای قانون هدفمند‌ کردن یارانه‌ها اعلام وصول شد.
مصوبات نمایندگان
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز مردم را مجاز به امر به معروف و نهی از منکر از عملکرد دولت، مقامات و مسئولان در چارچوب شرع و قوانین کردند.
نمایندگان همچنین  در طرح امر به معروف و نهی از منکر برای تأمین نظر شورای نگهبان مقرر کردند ایجاد هر نوع مانع و مزاحمت در اجرای امر به معروف و نهی از منکر موجب محکومیت به حبس تعزیری یا جزای نقدی می‌شود.
وکلای ملت همچنین قوه قضاییه را مکلف کردند به منظور تسریع در رسیدگی به جرایم امر به معروف و نهی از منکر شعب ویژه‌ای را اختصاص دهد.
تقدیر نمایندگان از صنایع دفاعی و رئیس جمهور
نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای از صنایع دفاعی به دلیل پرتاب موفقیت‌آمیز و در مدار زمین قرار گرفتن ماهواره ملی فجر تقدیر و تشکر کردند.
همچنین بیش از ۱۱۵ نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌‌ای به رئیس‌جمهور خواستار تعجیل در پرداخت بهای ذرت تحویلی کشاورزان شدند.
ضرغام صادقی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی پارلمان همچنین اظهار داشت: اکثریت نمایندگان مجلس در نامه‌ای از برگزاری موفق پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویی مسلمان که از سوی جهاد دانشگاهی برگزار شد، تشکر کردند.