سیستان و بلوچستان از سوءتعذیه و کمخونی رنج میبرد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان گفت: این استان به عنوان جوانترین استان کشور مبتلا به سوءتغذیه و کمخونی است.
سیدمهدی طباطبایی بیان کرد: متاسفانه شاخصهای سوءتغذیه در سیستان و بلوچستان دو برابر استانهای کشور است و دسترسی به غذای سالم مورد نیاز در استان برای همگان به ویژه زنان باردار و کودکان امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به این که 20 درصد کودکان زیر پنج سال در سیستان و بلوچستان دچار سوءتغذیه هستند و به عارضههای لاغری، کموزنی و کوتاهقدی دچار شدهاند گفت: متاسفانه از نظر امنیت غذایی در مرز هشدار قرار داریم.
طباطبایی میزان شیوع کمخونی در تمام گروههای سنی در سیستان و بلوچستان را دو برابر شاخصهای کشوری عنوان کرد و افزود: شاخص نرخ کمخونی در کشور به میزان 20 و هفت دهم است در حالی که این شاخص در سیستان و بلوچستان 2 برابر میانگین کشوری و به میزان 41 و هفت دهم میرسد.
وی اظهار کرد: کمبودهای ناشی از تغذیه و همچنین بارداری به فاصله کمتر از سه سال و در سنین پایین موجب شده بانوان این استان دارای زایمانهای پرخطر باشند و به همین دلیل آمار مرگ و میر مادران نسبت به شاخصهای استاندارد بیشتر است.
طباطبایی با اشاره به موفقیتهای دانشگاه علوم پزشکی استان در مهار و کنترل برخی بیماریها از جمله مالاریا گفت: تلاشهای کادر بهداشتی و درمانی موجب شده تا آمار مبتلایان به مالاریا در استان که پیش از این بالغ بر 70 هزار نفر بود در حال حاضر به کمتر از هزار نفر برسد.