معاون وزیر راه و شهرسازی:
تفاهمنامه مراقبت محیطی دریای خزر به زودی عملیاتی میشود
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تفاهمنامه هماهنگی آب و هواشناسی و مراقبت محیطی دریای خزر بین 5 کشور ایران، آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان به امضا رسید که به زودی موضوعات مرتبط با این تفاهمنامه عملیاتی خواهد شد.
نوزدهمین کمیته هماهنگی آب و هواشناسی و مراقبت محیطی دریای خزر با حضور نمایندگان 5 کشور ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان برگزار شد.
در حاشیه این نشست داود پرهیزگار اظهار داشت: نشست کمیته هماهنگی آب و هواشناسی و مراقبت محیط دریایی خزر پیشینه 20 ساله دارد، در سال 74 فعالیت این نشست آغاز شده است.وی ادامه داد: بنا بود در طول این 20 سال هماهنگی بین 5 کشور حاشیه دریای خزر ایجاد شود تا در استفاده بهینه از این دریاچه بزرگ و حفظ و نگهداری آن تلاش شود.
رئیس سازمان هواشناسی اظهار داشت: دریای خزر از نظر هواشناسی اهمیت بالایی دارد و منبع اصلی رطوبت بارشهای سواحل شمالی کشور را تشکیل میدهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: مبارزه با آلودگی این دریاچه اهمیت بسزایی دارد زیرا آلودگی تاثیر منفی بر آبزیان دارد. وی ادامه داد: ساکنان سواحل شمالی کشور از طریق همین دریای خزر ارتزاق میکنند که شرایط نابسامان جوی موجب متلاطم شدن دریا و به خطر افتادن جان هموطنان میشود. معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: این دریاچه از نظر زیستمحیطی و هواشناسی حائز اهمیت است و در این راستا لازم بود تفاهمنامهای بین 5 کشور حاشیه دریای خزر به امضا برسد که در مهرماه امسال این موضوع عملیاتی شد و این تفاهمنامه به امضا رسید که نماینده ایران در امضای این تفاهمنامه وزیر راه و شهرسازی بود.
وی با بیان اینکه ایران مسئول اسناد و در واقع امین نگهداری اسناد این تفاهمنامه است، گفت: پس از اخذ مصوبات مجالس 5 کشور و ارائه مصوبات، تفاهمنامه حالت اجرایی پیدا میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: این تفاهمنامه موجب میشود کشورها برای حفاظت دریاچه خزر، حمایت از آبزیان دریاچه و مسائل زیستمحیطی و هواشناسی آن تلاش کند.