kayhan.ir

کد خبر: ۲۲۰۶۷
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۲
غفوری فرد:

برخی از احزاب اصلاح‌طلب متشکل ازیک زن و شوهر بودند!

حسن غفوری‌فرد با تشریح فراز و فرود خانه احزاب گفت: اصلاح‌طلبان در دوره چهارم با تشکیل احزاب 3 یا 4 نفره و همراهی دولت توانستند اکثریت را به دست آورند.
مسئول دوره دوم شورای مرکزی خانه احزاب در گفت‌وگویی با تسنیم ضمن تشریح تاریخچه‌ خانه احزاب گفت: [در دوره اصلاحات] قرار شد که آقای خاتمی 400 میلیون تومان بدهند که ما محلی را برای خانه احزاب تهیه کنیم که نزدیک مجلس قدیم بود، محلی را پسندیدیم و ساختمان خیلی خوبی بود که قرار شد با 400 تومان بخریم. انتخابات دوره چهارم شورای مرکزی خانه احزاب انجام شد و اختلاف شروع شد. متاسفانه آن فضای سالم و دوستانه و تعامل و همکاری که وجود داشت به دلیل بعضی از افزون‌طلبی‌ها به هم ریخت.
غفوری‌فرد درباره انتخابات دوره چهارم خانه احزاب گفت: من نمی‌خواهم اسم تقلب روی آن بگذارم ولی معتقدم تخلفاتی در انتخابات بود؛ یکی اینکه اصلاح‌طلبان تعداد زیادی احزاب 4 یا 5 یا 10 نفره تشکیل دادند که اکثریت داشته باشند و به دلیل اینکه در وزارت کشور هم دست داشتند به راحتی توانستند تعداد احزاب اصلاح‌طلب را افزایش دهند که اغلب این‌ها سه یا چهار نفره بود. بد نیست بگویم که یک موقع بحث این بود که با سه نفر می‌توان یک حزب تشکیل داد، یعنی هیئت موسسان آن 3 نفر باشد، بعد یک قانونی نوشتیم که 5 نفر باشند ولی یک عده اعتراض کردند، یعنی نمی‌توانستند 5 نفر جمع کنند.
غفوری‌فرد افزود: می‌گفتند همان سه نفر کافی است ولی قانون جدید می‌گفت باید هیئت موسس حداقل 5 نفر می‌شدند. تعدادی حزب که یک دفتر نه، بلکه دفترچه نداشتند تشکیل دادند. مثلا یک آقایی که اسم نمی‌برم با همسرش و با یک نفر دیگر یک حزب تشکیل داده بودند. آن‌موقع ما گفتیم که قاعدتا حزب باید هویت و شناسنامه و حداقل دفتری در بعضی استان‌ها - 5-4 دفتر - داشته باشند. اینکه فقط یک نامه بنویسند و درخواست تشکیل حزب بدهند، عملا مفهوم حزب و تحزب را از بین می‌برد. یکی از اشکالاتش این بود و کاملا مشخص بود که تعدادی از احزاب کوچک  تشکیل شدند و چون با وزارت کشور ارتباط داشتند به راحتی مجوز گرفتند و به انتخابات آمدند و جزو کاندیداها بودند و لیستی می‌دادند و همه به آنها رای می‌دادند. حداقل تخلف این است که قبول کردند.
غفوری‌فرد درباره وضعیت فعلی خانه احزاب نیز گفت: الان وزارت کشور دوباره یک جلسه تشکیل داده است؛ یک جلسه افطاری در ماه مبارک رمضان بود که دعوت کردند تا ببینند می‌شود خانه احزاب را احیا کرد یا نه. اکثریت احزاب اصولگرا معتقد بودند آن خانه احزاب به دلایل اختلافی و تخلفاتی که شده غیرقابل احیا هست و بایستی طرحی جدیدی داشته باشیم. وزارت کشور نیز ظاهرا دارد به همین طریق متمایل می‌شود که مرده قابل احیا نیست. برای اینکه سابقا آن ذهنیت غلطی که وجود دارد از بین برود، گفتیم که چیزی به نام کانون یا باشگاه احزاب تشکیل بشود.