kayhan.ir

کد خبر: ۱۳۸۵۶
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۴

احداث کارخانه 300 هزار تنی تولید آلومینیوم در فارس

مدیر فلزات غیرآهنی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: قرارداد احداث کارخانه 300 هزار تنی آلومینیوم در منطقه جنوب (لامرد فارس) بزودی امضا می‌شود.

مجید پورعطار دیروز در مراسم آغاز به کار سومین کنفرانس بین‌المللی آلومینیوم اظهار داشت: چنانچه با برنامه‌ریزی مناسب بتوانیم طرح‌های توسعه این فلز استراتژیک را به اجرا درآوریم،‌ می‌توانیم جایگاه نخست را در منطقه به خود اختصاص دهیم. وی از چین و اتحادیه اروپا بعنوان مهم‌ترین بازار مصرف این فلز نام برد.
وی یادآور شد: تقاضا برای این فلز اکنون 600 هزار تن ارزیابی می‌شود و انتظار می‌رود تا پایان برنامه پنجم توسعه این مقدار به یک میلیون تن برسد.
پورعطار با بیان اینکه امروز کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بعنوان رقیبان ایران در تولید این فلز استراتژیک 10 برابر ظرفیت ایجاد کرده‌اند، گفت: انتظار می‌رود با توجه مسئولان در دولت یازدهم این مشکل برطرف شود و ایران جایگاه مناسبی پیدا کند.
وی اضافه کرد: فلز آلومینیوم ظرف 30 سال گذشته بالاترین نرخ رشد تقاضا را به خود اختصاص داده و انتظار می‌رود ظرف 30 سال آتی نیز بیشترین نرخ رشد تقاضا را بین تمام کالاهای اساسی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: آلومینیوم قابلیت بازیافت صددرصدی دارد و با مصرف 9 هزار متر مکعب گاز طبیعی می‌توان یک تن آلومینیوم تولید کرد.
همچنین رئيس دانشگاه علم و صنعت ایران در این کنفرانس گفت: کشورمان به عنوان نخستین تولیدکننده آلومینیوم در منطقه، امروز از رقیبان عقب‌مانده و برای کسب رتبه اول در زمینه تولید این فلز استراتژیک باید برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد.
محمدعلی برخورداری افزود: امروز دانشگاه‌های کشور تمام تلاش خود را صرف تبدیل فناوری‌ها به تولید می‌کنند، ضمن آنکه مرکز تحقیقات آلومینیوم این دانشگاه بیش از 20 سال سابقه فعالیت دارد.
وی خطاب به مسئولان اظهار داشت: دانشگاه‌ها در عرصه پژوهش و تحقیق در حوزه آلومینیوم می‌توانند نقش موثری داشته باشند و باید از این توان به خوبی بهره‌گیری شود.
برخورداری خاطرنشان ساخت: فلز استراتژیک آلومینیوم در بازار ایران از جایگاه مصرفی مناسبی برخوردار نیست و باید همپای تولیدکنندگان پیشرفته، بهره‌گیری از آلیاژ این فلز را در دستور کار قرار داد.
میزان تولید شمش آلومینیوم سال 1392 برای نخستین بار به 350هزار تن رسید که موجب شد، ایران به عنوان نوزدهمین تولیدکننده این فلز در سطح جهان معرفی شود.