اسدی اعلام کرد
کشاورزی محور اصلی اقتصاد مقاومتی
رئیس هیئت مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی کشور از بخش کشاورزی به عنوان تامینکننده امنیت غذایی کشور بعنوان محور اصلی تحقق اقتصاد مقاومتی یاد کرد و گفت: باید بخش عمده سرمایهگذاریها به این بخش اختصاص یابد.
مسعود اسدی در گفتوگو با ایرنا، درباره اجرای اقتصاد مقاومتی در بخشهای مختلف اقتصادی، افزود: از آنجا که هماکنون سیاستهای کلان اقتصادی کشور به سمت تحقق اقتصاد مقاومتی گام برداشته و در صورتی که بخش کشاورزی محور اصلی اقتصاد مقاومتی قرار گیرد، میتواند بدیهیترین نیاز جامعه (امنیت غذایی) کشور را در شرایط تحریمها و فشارهای جامعه جهانی تامین کند.
وی اظهار داشت: تجربه نشان داده علیرغم سرمایهگذاریهای زیاد و حمایتهای سنگین و بدون خروجی مثبت سالیان طولانی از صنعت خودرو، اما سرمایهگذاری و تکیه بر بخش کشاورزی در کوتاه مدت و میان مدت نتیجه بخش بوده و خواهد بود.
وی تصریح کرد: بنابراین انتظار داریم مسئولان نظام جمهوری اسلامی به این مهم توجه بیشتری داشته باشند و بخشهایی که در اقتصادی مقاومتی نمیتوانند در کوتاه مدت کارایی مشخص و قوی داشته باشند در اولویت برنامهها قرار نگیرند چرا که بخش عمده منابع مالی به هدر خواهد رفت.
رئیس هیئت مدیره مجمع ملی تشکلهای کشاورزی گفت: متاسفانه در گذشته تمام سرمایهگذاریهای دولت به سمت صنایع به ویژه صنایع خودروسازی معطوف شد که با عدم موفقیت بخش عمده سرمایهها به هدر رفت و نتیجه مثبتی نصیب کشور نشد.
وی ادامه داد: به طوری که شاهد بودیم در نخستین مراحلی که کشور با تحریم مواجه شد، صنایع خودروسازی با چه وضعیتی روبرو شد، در صورتی که اگر این سرمایهگذاری در بخش کشاورزی صورت میگرفت به هیچوجه از لحاظ اقتصادی و اشتغال دچار مشکل نمیشدیم.
اسدی گفت: معتقدم با وجود شرایط فعلی کشور و تاکید مقام معظم رهبری در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی مسئولان دولتی باید تمام تلاش خود را برای گسیل کردن منابع مالی و امکانات به بخش کشاورزی معطوف کنند.
نماینده جامعه کشاورزان کشور افزود: در صورتی که بخش کشاورزی به شکل واقعی هدف حمایتها و گسیل منابع مالی قرار گیرد، علاوه بر تامین امنیت غذایی کشور میتواند در بخش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی پایه اصلی تامین ارز مورد نیاز کشور نیز باشد.
وی اضافه کرد: در بخش اشتغالزایی نیز بخش عمده مشکل بیکاری جوانان کشور که توسط صنایع برطرف نشد، توسط بخش کشاورزی مرتفع خواهد شد.
اسدی افزود: نگرانی اصلی جامعه کشاورزی این است که در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی برخی از بخشها و گروههای گوناگون همچون بخشهای صنعتی، خدماتی و بازرگانی به بهانه بهتر اجرایی شدن این سیاستها پیشقدم شده و سعی کنند امکانات و حمایتهای دولت را به سمت خود جذب کنند.
وی تصریح کرد: به طوری که برخی از صنایع، خدمات و بازرگانی که در عملکرد خود موفق نبودند، ادعا دارند اقتصاد مقاومتی در این عرصهها بهتر اجرایی میشود، این در حالی است که آنان امتحان خود را پس داده و معتقدم آزموده را دوباره آزمودن خطاست.
وی ابراز امیدواری کرد که در بحث تحقق اقتصاد مقاومتی دوباره دچار اشتباه نشویم و منابع مالی کشور در بخشهای با پتانسیل بالا برای تولید و صادرات هزینه شود.