حضور نمایندگان ارکستر آمریکایی در جشنواره موسیقی فجر! (اخبار ادبی و هنری)
وزارت ارشاد، همگام با تحت فشار قرار دادن جشنوارههای مستقل، زمینهساز جریانات فرهنگی غربی را در جشنوارههای دولتی دارد.
به گزارش خبرنگار کیهان، در شرایطی که وزارت ارشاد دولت یازدهم حمایت خود از جشنوارههای هنری مستقل را قطع نموده و برخی از این جشنوارهها نظیر «افق نو» را تعطیل کرده است، قصد دعوت از یک گروه موسیقی آمریکایی در جشنواره موسیقی فجر را دارد.
برخی از رسانهها، روز گذشته با انتشار اخباری از حضور نمایندگان ارکسترسمفونیک آمریکایی در جشنواره موسیقی فجر استقبال کردند. حتی یکی از سایتهای حامی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این اتفاق نوشت:«این گروه، آخرین ارکستر سمفونیک آمریکایی است که در سال 1964 در تهران روی صحنه رفت و حالا، در آستانه آبشدن یخهای رابطه ایران و آمریکا، نویدبخش دمیدن هوایی تازه در رگهای هنر و فرهنگ ایران است.»(!) برابر گزارش دریافتی نمایندگان ارکستر آمریکایی پیتزبورگ در شهریورماه 1393 در ایران حضور مییابند. جای تعجب است وزارت ارشاد به جای تقویت گروههای داخلی و حمایت از جریانهای هنری مستقل و مردمی، قصد دارد به استقبال از یک گروه موسیقی آمریکایی برود؟
این گروه آمریکایی چه ویژگیهایی دارد و حضور آنها در ایران چه دستاوردی در عرصه موسیقی و فرهنگ و چه پیامدی در جشنوارهای دارد که به بهانه گرامیداشت انقلاب اسلامی برپا میشود؟
روزنامههای زنجیرهای آسیا، هفت صبح و شرق مورخه 92/10/30 با انتخاب تیتر صفحه اول خود درصدد ایجاد ارتباط سیاسی ایران و آمریکا از طریق حضور ارکستر مذکور شدند تا جایی که روزنامه شرق انتخاب تیتر «دیپلماسی ارکستری» را در صفحه اول به این موضوع اختصاص داد.