kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۲۵۶
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۶
نظرسنجی دانشگاه مریلند:

75 درصد ایرانی‌ها معتقدند برجام تأثیر مثبتی بر زندگی آنها نداشته است

دانشگاه «مریلند» آمریکا نظرسنجی جدیدی از افکار عمومی داخل ایران منتشر کرده که نتیجه آن از افزایش نگاه تردیدآمیز به برجام و کاهش محبوبیت روحانی حکایت می‌کند.




دانشگاه مریلند یک نظرسنجی درباره محبوبیت رئیس‌جمهور ایران منتشر کرده که بنا بر ادعای این دانشگاه آمریکایی، محبوبیت دکتر «حسن روحانی» کاهش یافته است.
به گفته این دانشگاه آمریکایی این نظرسنجی در ماه دسامبر (آذر- دی) و به صورت گفت‌وگوی تلفنی با «1000 ایرانی» انجام شده است.
به گزارش فارس دانشگاه مریلند پیش از این بارها نظرسنجی‌هایی درباره موضوعات مختلف مربوط به ایران، از محبوبیت شخصیت‌های سیاسی گرفته تا نقطه نظرات در قبال مسائل خاص از قبیل توافق هسته‌ای (برجام)، انجام داده است.
تازه‌ترین نظرسنجی این دانشگاه آمریکایی در خصوص میزان محبوبیت رئیس‌جمهور ایران است. وال استریت ژورنال به نقل از این نظرسنجی نوشته که «نتایج نشان می‌دهد که ایرانی‌ها درباره مزایای اقتصادی توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی تردید دارند».
این رسانه آمریکایی نوشت: «طبق نظرسنجی جدید، حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران در آستانه انتخابات (ریاست جمهوری) ماه می‌(اردیبهشت)، دارد بخشی از حمایت عمومی و مردمی‌‌اش را از دست می‌دهد».
وال استریت ژورنال منتقدان روحانی را «مخالفان تندرو» نامید و (به محافل غربی) هشدار داد که این «می‌تواند نشانه‌ای از تغییر (رویکرد داخلی ایران) به سمت مخالفان تندروی او (روحانی) در چارچوب دستگاه حاکم ایران باشد. نتیجه این نظرسنجی، تصویری ترسیم می‌کند از نگاه محتاط افکار عمومی ایران به اعتمادی که روحانی و دولتش در مذاکرات، به آمریکا و قدرت‌های جهانی دارند و همچنین نگاه مردد آنها را درباره مزایای اقتصادی نشان می‌دهد که فکر می‌کردند این توافق به دنبال خواهد داشت».
طبق این نظرسنجی، میزان «نگاه مطلوب» به روحانی کاهش قابل توجه یافته است. 69 درصد از ایرانی‌های شرکت‌کننده در آن گفتند که نگاه «خیلی مطلوبی» به رئیس‌جمهور حسن روحانی دارند یا نگاهشان «تا حدی مطلوب» است.
طبق گزارش وال‌استریت ژورنال، این میزان در شش ماه پیش یعنی در ماه ژوئن (خرداد 95) حدود 82 درصد بود و این «نشاندهنده کاهش معنادار» محبوبیت او است.
میزان 61 درصدی کسانی که در نظرسنجی آگوست 2015 (مردادماه 1394) نگاه «خیلی مطلوب» به رئیس‌جمهور داشته‌اند، 28 درصد کاهش یافته است.
حدود 51 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفته‌اند که شرایط اقتصادی کشور «دارد بد می‌شود» در حالی که در نظرسنجی قبلی 43 درصد هم چنین نظری داشتند. این مسئله افزایش 8 درصدی را نشان می‌دهد.
تقریبا سه چهارم شرکت‌کنندگان در نظرسنجی (یعنی بیش از 7 نفر از هر 10 نفر) هم تاکید کرده‌اند که توافق هسته‌ای ایران، «شرایط زندگی مردم را بهبود نبخشیده است».