kayhan.ir

کد خبر: ۹۰۸۴۶
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران:

800 هزار کامیون کالای قاچاق در سال وارد کشور می‌شود

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را 20 میلیارد دلار در نظر بگیریم، سالانه حدود 800‌هزار کامیون برای جابجایی این کالای قاچاق لازم است.


به گزارش «نسیم آنلاین»، عبدالوهاب سهل‌آبادی درباره معضل قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: من در ابتدا از همه مسئولین و عواملی که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دخیل هستند، خواهش می‌کنم تا کمی هم به تولید داخل توجه کنید. ما باید تلاش کنیم تا برای استفاده از تولید داخل فرهنگ‌سازی شود و غل و زنجیر‌های جدیدی که هر روزه به پای تولیدکنندگان بسته می‌شود را کم کنیم.
وی در ادامه درباره تشویق فروشندگان کالای داخلی گفت: به نظر من باید برای واحدهایی که کالای داخلی عرضه می‌کنند، معافیت‌های مالیاتی و واحدهای فروشنده کالای خارجی مالیات‌های مضاعف در نظر گرفته شود. طبق محاسباتی که داشتم اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را بر اساس اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی حدود 20 میلیارد دلار در نظر بگیریم، حدود 800 هزار کامیون برای جابه‌جایی این کالاها لازم است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر 80‌هزار واحد تولیدی در کشور فعالیت دارند، افزود: متاسفانه قاچاق پوشاک تا حد زیادی در کشور ریشه دوانده است.
سهل‌آبادی با تاکید بر اینکه باید یکی از وظایف مهم ما فرهنگ‌سازی برای استفاده از کالای داخلی باشد ادامه داد: متاسفانه ما تولیدکنندگان، رسانه‌ها و... هیچ اقدام مثبتی برای ترویج استفاده از کالای داخلی انجام نداده‌ایم.
اگر همه دستگاه‌هایی که با قاچاق ارتباط دارند، عزم جدی در حمایت از تولید داخل داشته باشند، می‌توانیم به نتایج مثبتی دست یابیم. نکته مهم دیگر این است که تولیدکننده داخلی با بهره بیست و چند درصدی نمی‌تواند در فضای رقابتی فعالیت داشته باشد.
در همین حال جواد درودیان رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان تهران در خصوص وضعیت تولیدی‌های کشور گفت: بیشتر واحدهای تولیدی تعطیل و بخشی دیگر هم با حداقل ظرفیت کار می‌کنند. وی با بیان اینکه واردات بی‌رویه پوشاک عمده دلیل کسادی بازار است، افزود: تولیدات داخل پاسخگوی نیاز مردم است و احتیاجی به واردات پوشاک خارجی نداریم.
درودیان خواستار توجه ویژه دولت به این بخش شد و افزود: افزایش مالیات سالانه در کنار کسادی بازار واحدهای تولیدی نیز از دیگر مشکلات است بطوری‌که مالیات‌ها بدون در نظر گرفتن شرایط بازار تعیین می‌شود.
وی در پایان افزود: رونق بازار کشور نیازمند حمایت همه‌جانبه از سوی مردم و سازمان‌های مربوطه است.