kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۱۰۷
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۹
پایگاه آمریکایی پولیتیکو:

دلیل سرعت زیاد دولت ایران برای اجرای برجام انتخابات آتی است

پایگاه خبری پولیتیکو درباره برجام نوشت: دلیل سرعت دولت «رئیس‌جمهور روحانی» برای «برچیدن زیرساخت هسته‌ای» و اجرای برجام، انتخابات آتی در ایران است.


به گزارش فارس، در ادامه تحلیل‌ها و ادعاهای رسانه‌های غربی، یک رسانه آمریکایی گزارش داد که یک علت اقدامات سریع دولت «حسن روحانی» در اجرای برجام، انتخابات آتی پارلمانی در ایران است.
پایگاه «پولیتیکو» در گزارشی درباره برجام تحت عنوان «توافق ایران به نقطه عطف نزدیک می‌شود»، نوشته است: «در حالی که روز محتمل اجرا نزدیک می‌شود، از همه سو شلیک(به برجام) در حال افزایش است».
در این گزارش با اشاره به اقدامات مقدماتی برای اجرای برجام از یک سو و برخی مخالفت‌ها در ایران و آمریکا به تحرکاتی چون آزمایش‌های موشکی در ایران و اقدامات جدید ضد ایرانی در گنگره آمده است: «توافق هسته‌ای ایران در حال ورود به مرحله مرگ و زندگی است».
نویسنده تصریح کرد:‌«مخالفان توافق هسته‌ای در کنگره، در حال تاکید بر رئیس‌جمهور باراک اوباما هستند که به خاطر توافق هسته‌ای ایران، در برابر آزمایشات موشک بالستیک و دیگر اقدامات غیر هسته‌ای ایران سهل نگیرد. از سوی دیگر مقامات ایرانی هم تغییرات اخیر در قوانین مربوط به روادید آمریکا را نقض احتمالی توافق ارزیابی می‌کنند».
به گزارش فارس، در بخشی از این گزارش آمده است: «ایران 26 فوریه انتخابات پارلمانی برگزار می‌کند و اگر تحریم‌ها برداشته شوند، انتظار می‌رود در این صورت حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و میانه‌روهای حامی توافق هسته‌ای نفع ببرند. این اعتقاد وجود دارد که یک دلیل آنکه ایران به سرعت در حال برچیدن زیرساخت هسته‌ای خود است، انتخابات(آتی) باشد».
در قسمت دیگری از این مطلب یک مقام آمریکایی که البته به نام و هویتش اشاره‌ای نشده، درباره اختلافات و «بی اعتمادی» دیرینه ایران و آمریکا اشاره کرده و گفته است: «ما به طور رسمی با ایران رابطه دیپلماتیک نداریم و یک تاریخ از بی اعتمادی وجود دارد».
این مقام ناشناس آمریکایی همچنین تاکید کرده که برای اجرای مفاد برجام به زمان نیاز است تا «اقدامات قانونی داخلی» انجام شود و همچنین درباره موضوعات فنی و تکنیکی هسته‌ای مندرج در برجام، ‌شفافیت لازم انجام گیرد.
چند روز قبل نیز «باب کورکر» رئیس‌ جمهوری‌خواه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مدعی‌ شد، دولت اوباما برای اثرگذاری بر انتخابات آتی ایران پاسخی به آزمایش‌های موشکی اخیر این کشور نمی‌دهد. «باب کورکر» در نشست سنا گفته بود: «من در حال دریافت این حس قوی هستم که دلیل این که ما هیچ کاری (در قبال آزمایش‌های موشکی ایران) نمی‌کنیم آن است که ما در حال تلاش برای اثر گذاشتن بر انتخابات داخلی این کشور که بهار امسال برگزار خواهد شد، هستیم».
سکوت معنی دار امریکا در برابر تست موشکی اخیر ایران و همچنین نامه نگاری ( هر چند بی فایده) جان کری به ظریف در خصوص دلداری دادن دولت یازدهم نسبت به عدم اجرای قانون مصوب ضد ایرانی کنگره مبنی بر اینکه اگر شهروندان ۳۸ کشوری که تا کنون بدون ویزا به امریکا مسافرت می کردند، اگر در پنج سال گذشته به سوریه، عراق یا کشورهای حامی تروریسم از نظر وزارت خارجه آمریکا (ایران، سودان و سوریه) سفر کرده باشند، نمی‌توانند مانند گذشته بدون ویزا وارد آمریکا شوند این حدس را که رفتار اخیر امریکا با ایران شائبه انتخاباتی دارد را تقویت می کند.
سکوت تاکتیکی و همراهی ظاهری امریکا با دولت گویای این است که طرف غربی سعی دارد تا به اصطلاح با روی خوش نشان دادن به دولت یازدهم با دست کاری افکار عمومی، احتمال ورود افرادی را که تحت حمایت مادی و معنوی امریکا هستند را در انتخابات اسفند ماه سال جاری تسریع ببخشد تا از طریق «نفوذ» در نهادهای مهم و تاثیرگذار اهداف خود را پیگیری کند.
سالی که ایران از سایه خارج شد
به گزارش جام نیـوز، پایگاه خبری وایس در مقاله ای مفصل به بررسی تحولات دیپلماتیک و سیاسی ایران در سالی که گذشت پرداخت و مدعی شد با تمام اتهامات وارد شده به جمهوری اسلامی اما سال 2015 سالی بود که ایران از سایه خارج شده و مورد قبول جهانیان قرار گرفت.
در ابتدای این مقاله با تمرکز بر شورای ملی ایرانیان مقیم آمریکا و تلاش‌هایی که این گروه برای بهبودی روابط ایران و آمریکا انجام دادند؛ آمده است: «این شورا که در سال 2002 توسط تریتا پارسی تاسیس شد بمدت 13 سال برای برطرف کردن تنش ها میان ایران و آمریکا تلاش کردند. این شورا در حالی که تلاش می‌کرد تا ذهنیت اینکه «ایران برای ایالات متحده و همپیمانانش تهدید است» را بزداید؛ با قانونگذاران آمریکایی لابی می کرد.
این پایگاه خبری با ادعای اینکه تلاش های این شورا «بدون تشکر و قدردانی باقیمانده است»؛ به نقل از پارسی نوشت: «ایران برای دو حزب سیاسی جمهوری خواه و دموکرات همیشه مایه ترس و وحشت و البته کیسه مشت زنی بوده است. اما امسال مثبت ترین سال در مدت زمان مدیدی بود. برای سال ها ایران از دایره ارتباطات بسیاری از کشورها خارج بوده لکن توافق هسته‌ای آن را تغییر داد.»
وایس نیوز با بیان اینکه سال 2015 از هر نظر برای ایران یک نقطه گذار در ارتباط با دنیای بیرون بوده و این کشور بالاخره از سایه ها بیرون آمد، افزود: «ایران و شش قدرت جهانی از جمله امریکا توافق هسته ای را امضا کردند. تحریم های بین المللی بر جمهوری اسلامی برداشته شده و همکاری چندملیتی به سوی تهران سرازیر می‌شوند. نیروی هوایی آمریکا و متحدانش نیز در عراق با شیعیان تحت حمایت این کشور برای مبارزه با داعش همکاری می کنند.»
این پایگاه امریکایی که توافق هسته‌ای ایران را مهمترین عامل خروج ایران از انزوا و ارتباط بیشتر با آمریکا و کشورهای غربی می داند، تصریح کرد: «از بهار امسال دیپلمات های ایرانی و خارجی به همکاری باهم پرداخته‌اند. بعد از چهار سال و نیم هم ایران به همراه امریکا و متحدانش در نشستی برای پایان دادن به بحران سوریه شرکت کرد.»
وایس نیوز با بیان اینکه درپی تصویب شدن قانون محدود کردن سفر ایرانیان به آمریکا و گرفتن ویزا، محمد جواد ظریف و جان کری (وزرای خارجه ایران و ایالات متحده) به نامه نگاری متعدد و عمومی جهت تسهیل تنش ها پرداختند؛ به نقل از تریتا پارسی نوشت: «در گذشته اگر ایران و آمریکا با هم گفتگو می کردند سروصدای زیادی به پا می شد اما اکنون چیز خاصی برای گزارش کردن نیست و مسئله کاملا عادی شده است.»
این پایگاه خبری با اشاره به اثرات توافق هسته‌ای می نویسد: «تحریم های بین المللی علیه ایران برداشته خواهد شد. محدودیت های جدی بر روی سرمایه گذاری جهانی در ایران لغو شده و سرمایه گذاران منتظر آمدن به این کشور هستند. چارلز رابرتسون اقتصاددان ارشد شرکت بانکداری رنسانس کپیتال می گوید درحال حاضر جایی بهتر از ایران برای سرمایه گذاری وجود ندارد. آنها به اندازه ترکیه ولی با حقوق ویتنام، خودرو تولید می کنند؛ جمعیت تحصیل کرده ای داشته و حدود 9 درصد از ذخایر نفت دنیا را در اختیار دارند.»