kayhan.ir

کد خبر: ۴۶۳۷۷
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۹

اخبار ویژه


یک انتخابات و این همه دولتمرد بیطرف؟!


آیا دولت در انتخابات آن‌گونه که رئیس‌جمهور می‌گوید بیطرف است؟ رفتار برخی دولتمردان دراین‌باره در تناقض با سخنان روحانی است.
وبسایت فردا با طرح موضوع فوق نوشت: رئیس‌جمهور در جمع فرمانداران خود از عدم ورود دولت در انتخابات گفت و مجموعه تحت امر خود و دیگر دستگاه‌های کشور را به عدم ورود به انتخابات توصیه کرد. رئیس‌جمهور در بخشی از سخنان خود گفت: اینکه دولت بخواهد به عنوان حامی از این حزب یا آن گروه وارد انتخابات شود، به هیچ عنوان چنین چیزی نخواهد بود.
وی افزود: دولت، حزب و جناح نیست، فرای حزب و جناح است، مجری قانون است؛ باید قانون را اجرا کند.
فردا با بیان اینکه «این حرف‌ها در حالی است که نگاه مجموعه پایین‌دستی  و کنایه‌های شخص ایشان خلاف این گفتار را نشانه می‌روند»،  به پیام کنایه‌آمیز رئیس‌جمهور در نوروز پرداخت و نوشت: در این اقدام‌ها روحانی در پیام نوروزی خود با بیانی کنایه‌دار از مجلسی حرف زده بود که در شان ملت باشد. وی گفته بود «دست به دست هم دهیم، مجلسی را بسازیم که شایسته این ملت بزرگ ایران است و مجلس خبرگانی را به وجود آوریم که ثبات بیشتر برای کشور و آرامش بیشتر برای افکار عمومی جامعه ما بوجود آورد و این کار با همکاری یکدیگر امکان‌پذیر است.»
اما کار به کنایه و حرف در لفافه ختم نشد و اقدامات و حرف‌های انتخاباتی دولتی‌ها ادامه داشت. علی یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهور از فعالیت‌های ستاد انتخاباتی روحانی برای انتخابات مجلس حرف زد و از تلاش برای کسب کرسی‌های مجلس گفت. یونسی در سفر به سیستان و بلوچستان در جمع اعضای ستاد انتخاباتی حسن روحانی گفته بود که: «ستادهای انتخاباتی حسن روحانی بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری راکد شده است و این به زیان دولت است. ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در زمان انتخابات ریاست‌جمهوری نه تنها باید منسجم باشند بلکه از هم‌اکنون برای انتخابات بعدی مجلس فعالیت خود را آغاز کنند.»
از سوی دیگر حسین مرعشی خبر از فعال شدن دوباره ستادهای انتخاباتی روحانی با مدیریت نوبخت داد. خبری که اگرچه تکذیب شد اما با حضور و سخنرانی نوبخت در جمع بخش جوانان حزبش مورد خدشه واقع شد.
فردا خاطر نشان می‌کند: اما شاخص‌تر از همه این اخبار گفته‌های معاون اول آقای روحانی بود. جهانگیری در 6‌ام اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای مرکزی حزب کارگزاران که ریاست آن را برعهده دارد از خطر شکست در انتخابات برای دولت حرف زد و تاکید کرد که اگر مجلس خوبی شکل نگیرد کار این دولت ناتمام خواهد ماند.
فردا در پایان می‌نویسد: اگرچه ورود دولتی‌ها به انتخابات سابقه طولانی دارداما به نظر می‌رسد اقدام روحانی در رد فعالیت‌های دولتی‌ها در انتخابات بیشتر از این که سوزن به خود باشد جوال‌دوز به دیگری است. جوال‌دوزی که بناست به مجموعه‌های دیگر زده شود تا هم از سوی انتخابات به سود اصلاح‌طلبان پایان برد هم حریف‌ها را از میدان به در کند؛ امید می‌رود هرچه به سمت انتخابات پیش می‌رود از این دست اقدام‌ها کاسته شده و از ورود حزبی دولتمردان به عرصه سیاست کاسته شود تا شائبه دخالت دولت در انتخابات از میان برود.



آفتاب یزد: بی‌محابا می‌گوییم روحانی کاری برای مردم نکرده است


یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌گوید دکتر روحانی در غیاب بزرگان سازندگی و اصلاحات روی کار آمد و هنوز کار خاصی انجام نداده است.
روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی نوشت: آقای دکتر روحانی در غیاب دولتمردان بزرگ دوران سازندگی و اصلاحات و ملغمه و معجونی از افکار تکنوکراتی و سیاسی در انتخابات خردادماه سال 1392 با وجود جناح اصولگرا که دارای تشتت فکری بوده و همگرایی آرمانی و عملی نداشتند و امتحان پس داده نیز بودند و با وجود چهره نخبه و سیاستمدار کارکشته لیکن محافظه‌کاری چون دکتر علی‌اکبر ولایتی، دولت جدید را به دست گرفت.
نویسنده می‌افزاید: بی‌محابا بگویم ایشان در طول این مدت برای مردم و قشر نخبه حامی خود، کار خاص و شاقی انجام نداده است! از تورم و کاهش آن می‌گویند: به عنوان یک قلم به دست و کارشناس حقوقی و اقتصادی به تجربه میدان کاری می‌گویم ما هنوز با وجود کاهش اندک تورم به مصیبت رکود مبتلا هستیم و از فشارها و تشریفات زاید در بروکراسی اداری برای اخذ تسهیلات بانکی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیزی کاسته نشده است. از آزاد شدن دارایي‌ها و منابع مالی بلوکه شده ایران در خارج از کشور ناشی از فروش نفت جز مقدار اندک خبری نیست و مذاکرات هسته‌ای با وجود کارشکنی‌های کدخدا! با وجود آنکه جناب روحانی قول حل‌وفصل 6 ماهه آن را داده بودند خبری نیست و فعلا همه چیز منوط بر راستی‌آزمایی و منوط به بازرسی‌های دوره‌ای است و چانه‌زنی‌ها ادامه دارد.
نویسنده خاطرنشان می‌کند: اکنون دولتمردان فقط دوست دارند تنها سخنان شاه کلید خود را بشنوند و به حلقه‌های سیاسی و اجتماعی دوم و سوم جامعه کاری ندارند!... آقای روحانی عزیز! شما گفته بودید مگر دست خودمان است که اهل نظر و نخبه را از چرخه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کنار بگذاریم. اما در عمل شاهد یک پارادوکس سنگینی هستیم که بعضی از اطرافیان و حلقه دوم و سوم دولت نمی‌خواهند اهل نظر به اعتلاء برسند و شما را مددرسان باشند و سخن رساندن به شما و عزیزان نزدیک شما نیز بسیار سخت است. و این شاه‌کلید سخن با جنابعالی و نکته مغفول و مقفول! دولت شماست که:
شمس درخشنده چو پنهان شود
شب پره بازیگر میدان شود!

نویسنده آفتاب یزد تصریح می‌کند دوست خوب کسی است که تو را بگریاند و به تفکر وادارد. بنده نیز تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی برخورد کاذبانه و منافقانه ترجیح می‌دهم.



عبدی: اصلاح‌طلبان معطل بودند روحانی و عارف نامزد ما نبودند


عضو مستعفی حزب مشارکت تصریح کرد در انتخابات 92، عارف شخصی شرکت کرده بود و روحانی هم اصلا نامزد اصلاح‌طلبان نبود.
عباس عبدی در گفت‌وگو با روزنامه شرق با بیان اینکه به عملکرد اصلاح‌طلبان حتی قبل از اتفاقات سال 88 انتقاد دارد می‌گوید: در سال 88 ابتدا در ستاد آقای کروبی بودم و همان زمان هم گفتم اگر آقای خاتمی بیاید، من در ستاد هیچ نامزدی فعالیت نخواهم کرد. به محض اینکه آقای خاتمی آمد، از ستاد آقای کروبی خارج شدم و بعد از یک ماه (اعلام انصراف از نامزدی آقای خاتمی) دوباره به ستاد آقای کروبی بازگشتم. اساساً به نام جریان اصلاحات با هدف کسب قدرت وارد نشده بودم، چون عقیده نداشتم در سال88 چیزی به نام اصلاحات می‌تواند حضور واقعی در انتخابات داشته باشد. تقریباً اکثر بدنه اصلاحات به سمت آقای موسوی رفتند، ولی من که نرفتم. من آنجا (ستاد موسوی) نمی‌توانستم تأثیرگذار باشم، چراکه به مرور زمان ماجرا فراتر از اراده این و آن اتفاق می‌افتاد. اگر نامه به دبیرکل مشارکت در زمستان 87 را منتشر کنید، دقیقاً این نکات در آن پیش‌بینی شده است.
وی ادامه می‌دهد: من با حضور خیابانی موافقم، اما با لحاظ یک شرط، اینکه کسی که به خیابان می‌آید خودش بتواند بازگردد، ولی هنگامی که کسی به خیابان کشانده شود، کارش تمام است. این برای نیروی سیاسی یک سم مهلک است.
عبدی می‌گوید: هیچ وقت حاضر نیستم بگویم آقا بیایید شرکت کنید که حتماً می‌بریم در واقع شرکت کردن را به نتیجه انتخابات وصل نمی‌کنم، چون این یک شیوه غلط است. همچنان‌که در سال 76 هم اصلاح‌طلبان براساس نتیجه‌گرایی شرکت نکردند. ابتدای کار باید موضع خود را در ارتباط با اصل مشارکت و انتخابات مشخص کنیم نه نتیجه آن. این نقطه انحراف برخی از فعالان است و از اینجا انحراف شروع شد.
وی همچنین درباره انتخابات 92 گفت: آنچه می‌گفتم این بود که در سال 92 باید اساس را بر شرکت در انتخابات گذاشت. هیچ‌وقت حاضر نبودم بگویم حتماً پیروز می‌شوید، چون این یک فریب و دروغ است. هیچ‌کس نمی‌تواند به دیگران وعده پیروزی بدهد. برخی که می‌خواستند آقای خاتمی را در سال 92 به صحنه بیاورند، می‌گفتند انتخابات برای آنان فرع بر موضوع دیگری که مبارزه است، بود. من در آن زمان هیچ وقت وعده پیروزی ندادم. چون هیچ قطعیتی در این‌باره وجود ندارد. شما وقتی تصمیم به مشارکت گرفتید و اصل مشارکت را پذیرفتید، آن موقع می‌توانید روی نحوه شرکت و چگونگی صحبت کنید و بررسی کنید چگونه باید عمل کرد که اولاً مشارکت ممکن و معقول باشد و ثانیاً بیشترین شانس را برای پیروزی داشته باشیم و بیشترین رأی را کسب کنیم. اما آن زمان هیچ‌کس از مرحله اول عبور نکرد و بخش عمده‌ای حتی تا دو، سه روز آخر حاضر نشدند شرکت کنند، عده‌ای هم که کلا تحریم کردند، ولی اگر از این مرحله عبور می‌کردند باید فردی را به عنوان نامزد خود معرفی می‌کردند، اما چون این کار را نکردند نامزدی هم نداشتند.
عبدی تصریح کرد: روحانی که اصلاً نامزد اصلاح طلبان نبود، عارف هم که شخصی شرکت کرده بود، حتی گفتند عارف اصلاح‌طلب بدلی است. در مراسم ختم آقای طاهری که چند روز پیش از انتخابات بود، وقتی با یکی از دوستان درباره انتخابات بحث شده بود؛ گفته بود انتخابات چیه؟ ما اصلاً شرکت نمی‌کنیم. اساس شرکت را قبول نداشتند. باز هم با یک منطق اشتباه پشت آقای روحانی آمدند و ایستادند. به نتیجه نگاه نکنید. به منطق پشت آن نگاه کنید. منطق آنها هم این بود که چاره‌ای نداریم. درحالی که نیروی سیاسی باید از ابتدا، تصمیم خود را بگیرد، حتی اگر از ابتدا همین آقای روحانی را کاندیدا و از او حمایت می‌کردند و سعی می‌کردند رأی بیاورند بهتر از این بی‌واکنشی بود.
عباس عبدی در ادامه مصاحبه با مرور اتفاقات سال 88 می‌گوید: دوستانی که به نتایج انتخابات 88 اعتراض دارند، متوجه نیستند طرف مقابل آنها به رفتار این دوستان استناد می‌کند و می‌گوید شما به صورت ابزاری به انتخابات نگاه می‌کنید. انتخابات مگر ساز و کاری نیست که یک سیستم طراحی کرده است؟ این ساز و کار که نمی‌تواند ساختار خود را ذاتاً نقض کند و به حربه‌ای علیه آن تبدیل شود. این ساز و کار می‌تواند ساختار را تغییر دهد، اما به صورت بنیانی نقض نمی‌کند.می‌گویند می‌خواهد رأی را گرفته و پروژه خود را که پروژه‌ای مخالف اساس حکومت است به پیش ببرد. در هر نظامی هر کسی می‌تواند درپی این تحول باشد، ولی از طریق انتخابات همان نظام شدنی نیست.
وی با بیان اینکه رقابت در روز انتخابات تمام می‌شود، تصریح می‌کند: اما 22 خرداد 88 عکس این قضیه اتفاق افتاد. گویی مبارزه اصلی از 23 خرداد شروع می‌شود. این انتخابات نیست و نباید نام آن را انتخابات گذاشت. حتی اگر اسم آن انتخابات باشد رسم آن انتخابات نبود. هیچ نیروی اصلاح‌طلبی نباید در چنین فرآیندی شرکت کند یا حداقل چنین فرآیندی را شکل دهد. من به آقای موسوی اعتراضی ندارم، اعتراض من به اصلاح‌طلبان است.



یک کلمه هم درباره پروتکل از جرثومه فساد و تباهی


یک وزیر کابینه رژیم صهیونیستی مدعی شد توافق با ایران بدون اجازه بازرسی از مراکز نظامی یک نیرنگ است.
به گزارش رادیو اسرائیل، یووال اشتاینیتز که مامور پیگیری «پرونده اتمی ایران» است، گفت: خودداری ایران از دادن اجازه بازرسی از اماکن نظامی مشکوک، بند نظارت در پروتکل الحاقی را «بی‌ارزش» می‌کند.
وزیر امور راهبردی اسرائيل می‌گوید: اگر ناظران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امکان بازرسی از اماکن مشکوک در ایران را نداشته باشند، با ایران نه یک توافق بلکه یک فریب و نیرنگ به دست آمده است.
این اظهارات در حالی است که رژیم صهیونیستی نه تنها پروتکل الحاقی به ان‌‌پی‌تی بلکه اصل ان‌پی‌تی را نیز نپذیرفته و خارج از کمترین نظارت بین‌المللی در زمینه تسلیحات اتمی است.
رژیم‌های بی‌صداقت غربی نظیر آمریکا، انگلیس و کانادا اخیرا برای چندمین بار با کارشکنی در کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی، مانع از شکل‌گیری طرح خاورمیانه عاری از تسلیحات جمعی که اسرائیل را زیر ذره‌بین قرار می‌دهد شدند.
نهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای بعد از یک ماه بحث و بررسی باز هم بدون نتیجه پایان یافت و هرگونه تصمیم‌گیری در این باره 5 سال دیگر به تعویق افتاد.
آنچه این کنفرانس را به شکست کشاند اختلاف قاطبه کشورها با سه کشور غربی شامل آمریکا، انگلیس و کانادا درباره لزوم برگزاری کنفرانس و دستیابی بر ساز و کار اجرای طرح عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای بود و این سه کشور با در نظر گرفتن ملاحظات و مواضع رژیم صهیونیستی با آن مخالفت کردند.
روسیه با توجه به برگزار نشدن کنفرانس که برای بررسی ساز و کار طرح عاری سازی خاورمیانه از سلاح‌های هسته‌ای در هلسینکی پیش‌بینی شده بود، پیشنهاد کرد که این کنفرانس در اول مارس سال 2016 برگزار شود اما هر سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا با ارائه دلایلی در راستای مواضع و منافع رژیم صهیونیستی با آن مخالفت کردند.
نماینده آمریکا در نشست بازنگری ان‌پی‌تی گفت: اگر سندی به تصویب نرسد بهتر از یک سند نهایی بد است(!)
آمریکا و انگلیس و کانادا در این کنفرانس اعلام کردند که به دلیل عدم رضایت از متن بخش مربوط به ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه نمی‌توانند با متن پیشنهادی ریاست کنفرانس موافقت کنند.
همزمان نتانیاهو در دیدار وزیر خارجه آلمان گفت: توافق هسته‌ای باید علاوه بر بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران، آرمان‌های منطقه‌ای و انقلابی این کشور را نیز محدود کند.
وی اضافه کرد: ایران در حال گسترش صنعت اسلحه‌سازی از جمله تولید پهپاد، راکت،‌ موشک‌های هدفمند و زیردریایی و ماهواره است.