kayhan.ir

کد خبر: ۴۴۹۱۱
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۵
رئیس کمیسیون سیاست خارجی:

اجرای پروتکل الحاقی و اصل و فرع توافق هسته‌ای نیازمند مصوبه مجلس است

رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس با یادآوری توقف اجرای پروتکل الحاقی با تصمیم مجلس هفتم گفت: اجرای مجدد این پروتکل نیازمند تأیید دوباره مجلس است.

به گزارش فارس، علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی پس از اتمام جلسه علنی دیروز در جمع خبرنگاران با اشاره به توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی با تصمیم مجلس هفتم گفت: این مصوبه همچنان به قوت خود باقی است. یعنی اجرای داوطلبانه این پروتکل مجددا نیازمند تائید مجلس است. بنابراین افسار پروتکل الحاقی در اختیار مجلس بوده و مجلس باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند.
وی اصل و فرع توافق هسته‌ای را نیازمند تصویب مجلس برشمرد و در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار داشت: آنچه در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بررسی خواهد شد، طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای کشور است که نمایندگان می‌توانند نظرات خود را در جلسه ارائه داده تا این طرح پس از اصلاحات و مدنظر قرار دادن پیشنهادات نمایندگان به صحن علنی ارائه شود.
بروجردی در پاسخ به سؤالی درباره امکان بازرسی از مراکز نظامی جمهوری اسلامی ایران پس از توافق هسته‌ای گفت: ما معتقدیم پس از اجرای پروتکل الحاقی و نهایی شدن مذاکرات و حصول توافق با تائید مجلس، مراکز حاکمیتی و نظامی باید از بازرسی مستثنی شوند. وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره احتمال نهایی شدن نگارش متن توافق‌ تا تیرماه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب فرمودند این تاریخ وحی منزل نیست و آنچه مهم است حفظ منافع ملی در توافق هسته‌ای بوده و اگر از این تاریخ عبور کردیم زمان تمدید خواهد شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکایی‌ها در بحث فردو که روی آن توافق صورت گرفته بود دبه کردند و گفتند این رقمی که در لوزان مورد توافق واقع شده، بالاست و حالا هم مطالب دیگری را مطرح می‌کنند؛ طبیعی است که توافق یک جاده دوطرفه بوده و اگر آنها دبه کنند ما هم دبه می‌کنیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس درباره احتمال بازرسی کشتی امدادرسانی ایرانی در آب‌های یمن بیان داشت: نه عربستان نه اعضای ائتلاف غیرقانونی و نه هیچ کس دیگری حق بازرسی کشتی را ندارد و نماینده سازمان ملل هم بر این مسئله تصریح دارد چرا که توافق ما با سازمان ملل بر این است که کشتی در بندر حدیره پهلو بگیرد و امیدواریم که سازمان ملل از حیثیت خود در جهت حفظ استقلالش دفاع کرده و فرمانبر آمریکا و دیگران نباشد.
پذیرش یا عدم پذیرش پروتکل الحاقی نیازمند مصوبه مجلس است
ابراهیم کارخانه‌ای رئیس کمیته هسته‌ای مجلس نیز گفت: پذیرش پروتکل الحاقی از طرف ۱۲۰ کشور دلیل برای پذیرش آن از سوی ایران نیست و پذیرش و یا عدم پذیرش آن باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.
این نماینده مجلس در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در خصوص پذیرش پروتکل الحاقی و انجام بازرسی‌ها از سایت‌های نظامی کشور در ذیل این پروتکل گفت: یکی از مسائلی که باید در توافق نهایی مورد توجه قرار گیرد که به حریم امنیتی و دفاعی کشور نیز مرتبط است و در رأس همه این مسائل قرار دارد موضوع پروتکل الحاقی است.
وی ادامه داد: اگرچه از میان 192 کشور جهان حدود 120 کشور پروتکل الحاقی را پذیرفته‌اند اما اکثر غریب به اتفاق این کشورها فعالیت هسته‌ای ندارند و از نظر معادلات سیاسی منطقه‌ای و جهانی هیچ‌گونه حساسیتی روی آنها وجود ندارد.
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس اضافه کرد: اما جمهوری اسلامی ایران کشوری است که ماهیت استکبارستیزی در رأس آن قرار دارد و کانون جوشش افکار اسلامی و انقلابی در منطقه و جهان است.
وی افزود: آمریکا خود نیز 6 سال پس از امضای پروتکل الحاقی، آن را به صورت مشروط پذیرفت و شرط آمریکا این بود که هیچگونه تهدیدی متوجه منافع آمریکا و برنامه هسته‌ای این کشور در سراسر جهان نشود و برخی کشورهای دیگر همچون برزیل و مصر نیز به صورت مشروط این پروتکل را پذیرفته‌اند.
رئیس کمیته هسته‌ای مجلس اظهار داشت: پذیرش بی‌قید و شرط پروتکل الحاقی به هیچ‌‌وجه به صلاح ملت ما نیست و مسئله پذیرش یا عدم پذیرش و نحوه اجرای پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات مجلس شورای اسلامی و موضوع باید در مجلس به تصویب برسد و مجلس نیز باید حساسیت‌های لازم را در ارتباط با این موضوع لحاظ کند.
مجلس حقوق و امتیازات احزاب را مشخص کرد
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، حقوق و امتیازات احزاب دارای پروانه فعالیت در چارچوب قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران را مشخص کردند.
طبق مصوبه مجلس مقرر شد احزاب دارای پروانه اجازه فعالیت در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و برابر مفاد این قانون از حقوق و امتیازاتی از قبیل  فعالیت سیاسی، انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جهت اجرای اصل 8 قانون اساسی در چارچوب مقررات این قانون، اظهارنظر آزاد و علنی در مسائل کشور در راستای وظایف قانونی احزاب، معرفی و حمایت از نامزدهای انتخاباتی در تمام انتخابات، ائتلاف با دیگر احزاب برخوردار باشند.
وکلای ملت همچنین در تبصره بند «ث» این ماده مصوب کردند که احزاب می‌توانند در زمان انتخابات یا غیر از آن با دیگر احزاب دارای پروانه فعالیت در مورد نامزد یا نامزدهای انتخاباتی یا موارد دیگر ائتلاف کنند. در صورت ائتلاف، کلیه مسئولیت‌های آن را پذیرا باشند و مراتب را به اطلاع کمیسیون ماده 10 برسانند.
همچنین طبق بند «ج» احزاب اجازه دایر کردن شعب و دفاتر در استان‌ها و شهرستان‌ها را دارند.
برگزاری راهپیمایی‌ها و تشکیل اجتماعات حسب مورد با اطلاع و صدور مجوز وزارت کشور و استانداری با رعایت اصل 27 قانون اساسی از دیگر حقوق مصرح در این قانون بود.
بهارستان‌نشینان درتبصره یک این بند مصوب کردند دبیران کل احزاب موظفند حداقل 72 ساعت قبل از برگزاری اجتماعات و راهپیمایی‌ها مراتب را به اطلاع مسئولان ذیربط برسانند.
بند مربوط به استفاده احزاب از شبکه‌های صدا و سیما حذف شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح دیروز و در جریان بررسی ماده 13 طرح نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، بند «ح» این ماده را حذف کردند.
در ماده 13 طرح مذکور، حقوق و امتیازات احزاب دارای پروانه فعالیت در چارچوب قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران مشخص شده است.
در بند «ح» این ماده، استفاده متناسب و بدون تبعیض از شبکه‌های صدا و سیما حسب مورد جهت اعلام مواضع و برنامه‌های خود و پخش اخبار احزاب با رعایت قانون خط مشی کلی و اصول برنامه‌های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از جمله حقوق و امتیازات احزاب به شمار رفته بود.
در تبصره این بند نیز آمده بود سازمان صدا و سیما موظف است زمینه اجرای مفاد بند فوق را فراهم کرده و اخبار مربوط به احزاب سیاسی را به اطلاع عموم برساند.
خبر دیگر این که طبق مصوبه مجلس مهلت اجرای آزمایشی قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد سه سال دیگر تمدید شد.
تذکرات و نطق‌های نمایندگان
علی‌محمد احمدی نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست کاری برای حفاظت از محیط‌های طبیعی و جنگل‌ها استان ایلام نکرده است، گفت: ابتکار به محیط زیست استان‌های مرزی بی‌توجه است و هیچ برنامه‌ای ندارد.سیدسعید زمانیان‌ دهکردی نماینده شهرکرد در مجلس با بیان اینکه یارانه برخی افراد مستضعف جامعه قطع شده است، گفت: حذف دهک‌های پایین جامعه از دریافت یارانه نقدی توجیه‌پذیر نیست.
تعدادی از نمایندگان در تذکری به رئیس‌جمهوری خواستار تسریع در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص عفاف و حجاب شدند.
میرهادی قره‌سید رومیانی نماینده مردم تبریز در مجلس نیز گفت: رئیس‌جمهور برای بررسی اتفاقات بازی تراکتورسازی و نفت تهران دستور ویژه صادر کند.
محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: تذکر و سوالی در مورد نتیجه مسابقه فوتبال تراکتورسازی و نفت به هیئت رئیسه تقدیم شده و از سایر ظرفیت‌های مجلس شورای اسلامی نیز برای پیگیری این موضوع استفاده خواهیم کرد.
حضور شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن
در مجلس
گفتنی است شرکت‌کنندگان خارجی در سی و دومین مسابقات بین‌المللی قرآن کریم میهمان جلسه علنی صبح دیروز مجلس بودند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دیروز نمایشگاه آثار نگارگری و هنرهای قرآنی نیهور را افتتاح کرد.