kayhan.ir

کد خبر: ۴۳۶۰۷
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۳
یک مسئول:

فقط چای ایرانی در جهان بدون هیچ سمی تولید می‌شود

رئیس سازمان چای تاکید کرد: فقط چای ایرانی در جهان بدون هیچ‌گونه سمی تولید می‌شود.

محمدولی روزبهان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت: با توجه به این‌که اکثر مردم در مورد چای اطلاعات کافی ندارند و نمی‌توانند چای مرغوب را از نامرغوب تشخیص دهند، تنها به دو عامل عطر و رنگ توجه می‌کنند که این دو عامل به راحتی می‌تواند به این محصول اضافه شود و قابل تقلب است.
رئیس سازمان چای می‌گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی‌شود.
به گفته روزبهان نمی‌توان از یک قاشق چای خشک طبیعی و سالم انتظار رنگ دادن به شش لیوان چای را داشت، چرا که یک قاشق چای خشک باید یک لیوان چای دهد.
به اعتقاد وی شاید نتوان از طریق رنگ، چای کیفی و مرغوب را از چای نامرغوب خارجی تشخیص داد اما تقریبا همه چای‌هایی که از اسانس و عطر در آن استفاده شده کیفیت چندانی ندارند، چرا که برای تولید چای کیفی نیازی به عطر و اسانس نیست.
رئیس سازمان چای تاکید دارد که مردم از خرید و مصرف چای کیسه‌ای که عمدتا رنگ خالص است و در لحظه رنگ می‌دهد خودداری کنند.
به گفته روزبهان یکی دیگر از نشانه‌های چای خوب این است که چای طبیعی، سالم و بهداشتی سیاه و کدر نمی‌شود؛ یعنی اگر یک لیوان چای ایرانی مرغوب را حدود چند ساعت در لیوان بگذارید اگر طبیعی باشد تنها رنگ آن کمی مات می‌شود اما اگر طبیعی نباشد سیاه و ته‌نشین می‌شود.
وی رنگ طبیعی چای را آلبالویی مایل به قهوه‌ای عنوان می‌کند و می‌گوید رنگ چای را به راحتی می‌توان به رنگی نزدیک به چای طبیعی تبدیل کرد اما عطر، مشخصه بهتری برای شناخت بهتر چای مرغوب است، چرا که در چای خشک طبیعی عطر، ادکلن، شکلات و غیره وجود ندارد و هیچ‌گاه چای مرغوب را با چیز دیگری مانند هل، لیمو و غیره برای عطردارکردن مخلوط نمی‌کنند؛ بنابراین چای ایرانی هم این‌گونه است، چرا که طبیعت آن دارای جاذبه خاصی است و مانند بسیاری از چای‌های خارجی که با برندهای مختلف در بازار داخلی عرضه می‌شود از عطر،‌ اسانس و رنگ برای تولید آن استفاده نشده است.
وی نشانه‌های ظاهری برای انتخاب چای خشک ایرانی و باکیفیت از بازار را سخت و تخصصی می‌داند و به مردم توصیه می‌کند ترجیحا چای بسته‌بندی با برند ایرانی معتبر خریداری کنند. البته چای مرغوب ایرانی را نمی‌توان کیلویی 5000 تومان یا کمتر پیدا کرد.
به گفته روزبهان اگر قصد خرید چای فله‌ای دارید باید به این نکته توجه کنید که چای خوب چندان ریز نیست و خشکی و زبری آن در دست کاملا قابل لمس است. دانه‌های خشک چای به خوبی درهم پیچیده و بافت‌های ریز و نوک‌تیز طلایی که همان برگ‌های سبز چای باز نشده هستند به وفور در آن دیده می‌شود و بهترین تست چای از طریق حس بویایی و چشایی است.
به گفته رئیس سازمان چای، چای ایرانی تنها چای است که در جهان بدون هیچ‌گونه سمی تولید می‌شود که البته این ویژگی به دلیل شرایط اقلیمی حاکم بر مناطق شمالی چای‌خیز کشور است، چرا که در دیگر کشورها مانند کنیا، سریلانکا و غیره به دلیل آب و هوای گرم و مرطوب بستر برای رشد آفات کاملا فراهم بوده در حالی که در مناطق شمالی کشور شرایط اقلیمی سرد و مرطوب است و در زمستان سردی که دمای هوا بعضا تا منفی 10 درجه هم کاهش پیدا می‌کند و چای نیز در ارتفاعات کشت می‌شود عمده آفات از بین می‌رود و برای معدود آفات باقی مانده نیز از شکارگران طبیعی استفاده می‌شود. به عنوان مثال نوعی آفت چای کفش‌دوزک است که تغذیه آن از همان آفت است و همین عامل سبب شده شرکت‌های تولیدکننده ایرانی چای بتوانند برند «ارگانیک» را از کشورهای اروپایی دریافت و محصول خود را به این کشورها صادر کنند.
روزبهان معتقد است چای ایرانی به حدی کیفیت دارد که از ابتدای تولید تا برداشت، فرآوری و بسته‌بندی، شست و شو داده نمی‌شود و این نشان می‌دهد چای ایرانی دارای هیچ‌گونه باقی مانده‌های مضر و غیرطبیعی نیست.