kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۴۹۵
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۷
با حضور 35 کشور

همایش بین‌المللی برترین نهاده‌های کشاورزی در تهران برگزار می‌شود

ششمین همایش بین‌المللی برترین نهاده‌های کشاورزی با هدف انتقال مدرن‌ترین دانش فنی و تکنولوژی‌های برتر جهان به کشور با حضور 35 کشور در تهران برگزار می‌شود.


محمدرضا شریفی دبیر این همایش در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امروزه توجه به کشاورزی یک انتخاب نیست بلکه ضرورت است، افزود: در این همایش نمایندگان بخش کشاورزی کشورهای آمریکا، کانادا، اسپانیا، مجارستان، هلند، ایتالیا، ترکیه، فنلاند، هند،فرانسه،کره‌جنوبی و... برای عرضه آخرین دستاوردها و تکنولوژی‌های نوین نهاده‌های کشاورزی حضور دارند. همچنین 50 کارشناس خارجی در این نمایشگاه، تجربیات خود را با کارشناسان کشورمان تبادل خواهند کرد. وی که رئیس هیئت مدیره یک شرکت واردکننده نهاده‌های کشاورزی است گفت: 40 درصد کود موجود در بازار تقلبی و نامرغوب است و  متاسفانه به دلیل اینکه کود کشاورزی مورد نیاز کشور متولی مشخصی ندارد، بنابراین نظارت بر این نهاده نیز به درستی انجام نمی‌شود و کودهای تقلبی و نامرغوب بخشی از بازار کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با تاکید براینکه مصرف کودهای بی‌کیفیت و نامرغوب طی سالهای اخیر موجب از بین رفتن خاک کشاورزی کشور شده است، افزود: هم اکنون خاک کشاورزی ما به شدت نیاز به اصلاح دارد که در این راستا باید با استفاده از دانش و تکنولوژی نوین کشورهای پیشرفته از کودهای ترکیبی مناسب برای غنی‌سازی خاک کشاورزی استفاده کنیم.
وی درباره سم مصرفی کشاورزی کشور نیز اظهار داشت: تمام سموم مصرفی تولید داخل و وارداتی تحت نظارت کامل سازمان حفظ نباتات کشور قرار دارد، هرچند ممکن است این نظارت ضعیف باشد اما همین امر باعث شده تا کمترین میزان سموم قاچاق در چرخه مصرف قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه بخش کود مصرفی کشاورزی از نظارت لازم برخوردار نیست، گفت: قرار است ضوابط و آئین نامه‌ای برای تولید و واردات کود تبیین و تصویب شود که امیدواریم دو تا سه ماه آینده در کشور به مرحله اجرا برسد تا تمام کود مورد نیاز کشور از کیفیت مناسب برخوردار شود.به گفته شریفی، در حال حاضر بخشی از کودهای مصرفی کشاورزی کشور در انبارها و کارگاه‌های غیرمجاز در رباط کریم و پاکدشت به اسم بهترین برندهای دنیا روانه بازار می‌شود.
شریفی تصریح کرد: در دنیا کشاورزی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است در حالی که در کشور ما هنوز بخش کشاورزی جایگاه واقعی خود را در اقتصاد کلان پیدا نکرده است.
وی افزود: کشاورزی به دلیل آنکه تامین‌کننده امنیت غذایی هر‌کشور است، در کشورهای پیشرفته دنیا به روز و پویا و در راس مسائل اقتصادی قرار دارد، در همین راستا اعتبارات و یارانه مناسبی به این بخش اختصاص می‌یابد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در کشورمان از کمترین یارانه‌ها برخوردار است، افزود: در اروپا به ازای هر هکتار زمین کشاورزی 300 یورو به عنوان یارانه به کشاورزان پرداخت می‌شود.
دبیر همایش نهاده‌های کشاورزی تصریح کرد: در سال 2011 اتحادیه اروپا 407 میلیارد دلار یارانه به کشاورزان پرداخت کرده و در سال 2002 تنها بابت تولید غلات مبلغ 40 میلیارد یورو یارانه به کشاورزان پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: همچنین 40 درصد بودجه سالانه کشاورزی اتحادیه اروپا برای اهدای یارانه مستقیم به کشاورزان است و در آمریکا در سال 2013 برای مدت 10 سال بودجه هزار میلیارد دلاری به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.
شریفی بیان داشت: اما در کشور ما کمترین میزان برخورداری از یارانه‌ها مربوط به بخش کشاورزی بوده و همواره کمترین حمایت‌‌ از این بخش صورت می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه به لحاظ اقلیمی در کشور خشک و نیمه خشک زندگی می‌کنیم، تصریح کرد: توجه به بخش کشاورزی در کشورمان کافی نیست و باید بیش از بیش به بخش کشاورزی و سرمایه‌گذاری در این بخش پرداخته شود.