تازه به دوران رسیدهها، جدیدترین لقب دولت به منتقدین
دولت تدبیراز خجالت منتقدان درآمد!
روز گذشته مراسم روز دانشجو در دانشگاههای کشور در حالی برگزار شد که سخنرانی تعدادی از منتقدان دولت لغو شد و روحانی با تازه به دوران رسیده خواندن منتقدان دولت به آنها توصیه کرد نگران نباشند!
سرویس سیاسی-
روز دانشجو در سال 93 را از برخی جهات باید روزی منحصر بفرد دانست. مراسمی که سخنرانی تعدادی از منتقدین دولت تدبیر و امید در دانشگاههای مختلف به شکلی بیسابقه لغو شد که از آن جمله میتوان به لغو سخنرانی حسین شریعتمداری در دانشگاه امیرکبیر، سخنرانی سیدمحمود نبویان نماینده مجلس شورای اسلامی در دانشگاه آزاد اراک و حمید رسایی نماینده مجلس شورای اسلامی روز گذشته در دانشگاه صنعتی قم اشاره کرد. در مراسم دانشگاه تهران نیز مسئولین مراسم برخوردهای عجیب و غریبی با خبرنگاران رسانههای اصولگرا از جمله تسنیم و فارس داشته و حتی خبرنگار رسانه ملی را با برخورد شدید فیزیکی از محل مراسم بیرون میاندازند!
در این میان مراسم اصلی روز دانشجو که طبق سنتی دیرین همه ساله با سخنرانی رئیس جمهور برگزار میشود نیز فارغ از محتوای قابل تامل سخنان روحانی با برخی حواشی همراه بود که از آن جمله میتوان به انصراف برخی از تشکلهای دانشجویی از سخنرانی 3 دقیقه ای! و اعتراض به نحوه برگزاری این مراسم یک طرفه اشاره کرد.
اما روحانی که پیش از این نیز بارها منتقدان را با القابی مانند بیشناسنامه، بیکار و بیسواد نواخته و آنها را به جهنم حواله داده بود، روز گذشته نیز از فرصت روز دانشجو استفاده کرده و در حالی که بارها تاکید کرد دولت از نقد استقبال میکند، در سخنان خود منتقدان دولت را تازه به دوران رسیدههایی خطاب کرد که بهتر است نگران ارزشهای اسلام و انقلاب نباشند!
رئیس جمهور در این مراسم درباره جنبش دانشجویی گفت: جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است. این حرکت هم برای استقلال است و ضد استعمار است. هم برای آزادی است و ضد استبداد است.
عدهای بودند و شاید هنوز هستند که جنبش دانشجویی را باور نکردند و اگر هم میدیدند از سر نفرت روی برمیتابیدند. اما امروز روزگاری نیست که کسی جنبش دانشجویی را منکر شود. گرچه برخی میخواهند جنبش دانشجویی را به فضای خاصی منحصر کنند. این جنبش ممکن است حوادثاش شأن نزولهایی داشته باشد، در دهه 40 حوادثی دارد با شرایط خودش، اما اساس جنبش دانشجویی یک حرکت مستمر هست، وجود دارد و خواهد بود.
نقد دولت از گوجه فرنگی
تا انرژی هستهای!
حسن روحانی با دعوت از دانشجویان به نقد دولت افزود: ما در شرایط خاصی امروز قرار گرفتهایم. در این شرایط خاص دانشجو نیز باید پیشتاز باشد. البته که من قبول دارم دانشجو باید منتقد باشد. دانشجو باید دیدهبان و ناظر باشد. دانشجو باید نظارت کند. اگر هم دانشجو را نگذاشتند جایی انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. بنابراین به این دلیل گفتم که فعلا دیوار دولت از همه دیوارها کوتاهتر است و هرکس به مناسبتی از گوجه فرنگی گرفته تا انرژی هستهای نقدش را به دولت روا میدارد. البته دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار میکند. ما بدون نقد نمیتوانیم پیشرفت کنیم.
وی ادامه داد: دانشجو بهترین منتقد پرنشاط از دولت است. قدرت و حاکمیت نقد میخواهد. حاکمیت، قدرت و همه آنها که صاحبان قدرت در جامعه هستند، باید به نقد افتخار کنند که بالاتر از پیامبر کسی نداریم و او در میان اصحابش و یارانش نقد و اظهارنظر را آزاد گذاشته بود. و مولای ما امیرالمومنین نیز در دوران حکومتش از نقد نقادان استقبال میکرد. دولت به سهم خودش از نقد استقبال میکند و دانشجو علاوه بر مسئله دانشپژوهی و یادگیری علم و دانش و رسیدن به مرتبه کمال باید احساس مسئولیت کند.
دانشگاه خانه احزاب نیست
رئیس جمهور درباره نسبت دانشگاه و حزب گفت: نمیخواهم بگویم دانشگاه خانه احزاب است؛ حزب کار دیگری میکند. ممکن است عدهای از دانشجویان هم شاخه دانشجویی حزبی باشند که آن بحث دیگری است اما اساساً دانشگاه و دانشجو در کلیت خودش دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه خانه احزاب نیست. اما در عین حال دانشگاه جایی است که دانشجوی ما باید بفهمد در جامعه چه میگذرد. باید صاحب نظر باشد. باید دارای انجمنهای علمی و فرهنگی باشد. باید نسبت به مسائل داخلی و خارجی خودش بتواند به خوبی بفهمد و نقد و اظهارنظر کند.
وی افزود: کار بزرگی در انقلاب اسلامی ما رخ داده است. هیچ کس نمیتواند بازگشت به گذشته بکند. در انقلاب اسلامی ما حاکمیت ملی به عنوان یک ارزش بزرگ انقلابی و ملی است. در انقلاب اسلامی ما مردمسالاری به عنوان یک اصل بزرگ و حقوق اساسی است. در کشور ما صندوق رای به عنوان مبنای مشروعیت سیاسی و حقوقی است. ما نمیتوانیم این حقوق اساسی را کنار بگذاریم. باید از این حقوق اساسیمان حراست کنیم. صیانت کنیم. نگه داریم. دیگر در دنیایی نیستیم که بگوییم کاری به مردم نداریم. افکار عمومی به ما ارتباطی ندارد. قضاوت عمومی به ما ارتباط ندارد. اگر من میخواهم مسئولی را تعیین کنم، نسبت به دانشگاه، به نظر دانشگاه چه کار دارم؟ وزیری را برمیگزینم با صاحبان نفوذ هم سر و سری خواهم داشت و رای اعتمادی میگیرم و او هم بر مسند قدرت مینشیند. مبنای این دولت این چنین نیست.
خط مشی وزارت علوم
روحانی درباره خط مشی وزارت علوم اظهار داشت: مبنای ما از روز اول این بود که در همه امور تخصصی با صاحبان آن امر در مشورت باشیم. من بسیار خوشحالم در این رفت و آمدها و رای اعتمادها یک نظرسنجی بسیار خوبی در دانشگاهها صورت گرفت و آن نظرسنجی تایید کرد راه دولت یازدهم در دانشگاهها مورد تایید اساتید و دانشجویان است.
روحانی افزود: دولت نسبت به دانشگاهها، خط و راهی که داشته یکی است و از آن راه بازگشت نخواهد کرد. وزیر علوم جدید هم ادامهدهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود. همان راهی که بنا بود نیلی منفرد طی کند و نگذاشتند؛ بنا بود دکتر توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند؛ دکتر فرجی دانا آمد و برعهده گرفت. ادامه راه برای دکتر فرجی دانا ممکن نشد. همان راه را دکتر نجفی ادامه داد. و همان راه را قرار بود دکتر نیلی احمدی ادامه دهد، و همان راه را قرار بود دکتر دانش آشتیانی ادامه دهد، و امروز دکتر فرهادی همان راه را ادامه خواهد داد.
توصیه به تازه به دوران رسیدهها!
رئیس جمهور در توضیح سیاست خارجی دولت گفت: امروز جایگاه ایران در افکار عمومی دنیا و در میان سیاستمداران با چند سال پیش زمین تا آسمان متفاوت است. مردم سراسر جهان به فضای ایران و به امنیت ایران اعتماد کردند و شما میبینید که هتلهای ما که در سال 91 همه خالی بود و 92 تا حدی رونق یافت در سال 93 هیچ هتل قابل ذکری در سراسر کشور و بخصوص در مناطق گردشگری نه در زمستان بلکه تا تابستان سال آینده پر شدهاند. صدها و هزاران شرکت امروز منتظر شرایط آینده هستند که وارد ایران شوند و کشور را از لحاظ سرمایهگذاری تامین کنند. حالا اقلیتی البته داریم که از این وضع خیلی خوشحال نیستند آنها هم انشاءالله از منافع زودگذرشان بگذرند. سیاست خارجی ما هرچه موفق باشد به نفع این مردم و کشور است و به نفع ثبات کشور. آنها که امروز مسئولیت سیاست خارجی را بر دوش دارند از رئیس دولت گرفته تا وزیر امور خارجه و همه کارشناسان، افرادی انقلابی و چهرههایی هستند که سوابقشان در انقلاب برخی از آنها مربوط به روزهای اول انقلاب است.
وی افزود: یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام میگذاریم، نمیخواهند اینقدر نسبت به آینده و ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام دلنگران باشند. ما همه باید در ارزشها اجماع نظر پیدا کرده و نظر مشترک پیدا کنیم. امروز دنیا باور دارد که مذاکرات ما یک مذاکرات جدی و منطقی و روبه جلو است. قبلا هم همینطور بوده ولی باور نمیکردند. امروز دنیا قبول دارد که جمهوری اسلامی ایران مسلح به سلاح منطق و عقلانیت است. امروز همه قبول دارند که جمهوری اسلامی ایران ضدخشونت و افراطیگری است و اگر نبود چطور اعلام جمهوری اسلامی ایران برای جهان عاری از خشونت و افراطیگری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اتفاق آرا و مخالفت فقط دو سه کشور مثل آمریکا و اسرائیل به تصویب جهانی میرسد؟
روحانی در پایان تاکید کرد: قولی که به مردم در همه زمینهها این دولت داده، به قولش پایبند است و هرکجا منافع و مصالح و امنیت ملی ما و حقوق ملت ما در پیش باشد و بدانیم راهی که میرویم برای احقاق حقوق ملت و منافع ملی است، نه از انتقادی میترسیم و نه از تخریبی و نه از فریاد و سر و صدایی باک داریم.