kayhan.ir

کد خبر: ۳۱۰۰۳
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۶

اخبار ویژه

روایت مشاور خاتمی از حیات نباتی- انگلی اصلاح‌طلبان
مشاور خاتمی در دولت اصلاحات اصلاح‌طلبان را متهم کرد که زندگی نباتی و نزدیک به انگلی پیدا کرده‌اند.
محمدرضا تاجیک که در دولت اصلاحات مشاور رئیس‌جمهور بود؛ این سخنان را در گفت‌وگو با وبسایت آفتاب (نزدیک به روحانی و حزب حامی وی- اعتدال و توسعه) مطرح کرده است. آفتاب در مقدمه این مصاحبه نوشت: بی‌اغراق حرف‌های محمدرضا تاجیک در این گفت‌وگو، تندترین حرف‌هایی است که در این مدت می‌شد از یک اصلاح‌طلب، آن هم در نقد اصلاحات شنید.
تاجیک در این مصاحبه می‌گوید: متاسفانه در شرایط کنونی شاهد نوعی «اختگی» و «خمودگی آموخته شده» در نزد بسیاری از اصلاح‌طلبان هستیم. به بیان دیگر، انفعال به طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به طبیعت اولیه بسیاری از اصلاح‌طلبان است.
وی می‌افزاید: این نوع اصلاح‌طلبان از حیاتی نباتی و موضعی و مقطعی (اگر نگویم انگلی) برخوردار شده‌اند که جز با دم مسیحایی قدرت، فعال نمی‌گردند و جز در ایام چرخش قدرت هوشیار نمی‌گردند. طنز قضیه در اینجاست که این اصلاح‌طلبان سنگین پا و بسته‌‌ذهن، دهان‌های بس گشوده‌ای دارند و هر آن کس را که به مشرب و مکتب انفعال آنان درنیاید و سودای درانداختن طرحی نو در سر باشد، مورد آماج خشونت گفتمانی خود قرار می‌دهند.
وی اصلاح‌طلبان را متهم به بلاتکلیفی نسبت به خود کرد و درباره جایگاه اصلاح‌طلبان در دولت گفت: دولت اعتدال هم به اقتضای طبع و طبیعت درونی‌اش و هم به استلزام حال و احوال بیرونی‌اش در مورد جریان اصلاح‌طلبی و اصلاح‌طلبان، در نوعی شرایط «فقدان تصمیم و تدبیر» قرار دارد. به بیان دریدایی، از منظر گفتمانی دولت اعتدال، «اصلاح‌طلبی» و «اصلاح‌طلبان» از خانواده «تصمیم‌ناپذیرها» هستند؛ همان‌هایی که باید «با فاصله» از آنان و با آنان سخن گفت، همان‌هایی که باید از مواهبشان بهره برد و از مضارشان در امان ماند، همان‌هایی که باید گاه «خودی» و گاه «دگر» تعریف و تصویر شوند.
اشاره تاجیک به حیات شبه انگلی اصلاح‌طلبان در حالی است که پیش از این ابراهیم اصغرزاده گفته بود اصلاح‌طلبان به دولت به چشم رحم اجاره‌ای نگاه می‌کنند.

خط امام(ره) حاشیه نیست متن انقلاب اسلامی است
روزنامه جمهوری اسلامی پرداختن به اظهارات یک مقام دولت اصلاحات مبنی بر بی‌علاقگی بسیاری از اصلاح‌طلبان به حضرت امام(ره) و تاکید بر ساختار شکنی در پوشش اصلاحات را حاشیه‌پردازی خواند.
این روزنامه می‌نویسد: امروز اگر گرفتار تنگ‌نظری‌ها، فرصت‌طلبی‌ها، قدرت‌طلبی‌ها، بداخلاقی‌ها، تضییع حقوق همدیگر و محروم شدن از مدیران با تجربه و کارآمد هستیم، به این دلیل است که در موارد زیادی از متن فاصله گرفته و خود را گرفتار حاشیه‌ کرده‌ایم.
 دشمنان ملت ایران اگر حتی بدیهی‌ترین حقوق ما را در زمینه هسته‌ای انکار می‌کنند به این دلیل است که به تفرقه‌ای که هر روز عده‌ای به آن دامن می‌زنند امید بسته‌اند و تصورشان این است که می‌توانند با دور ساختن ما از همدیگر و فاصله انداختن میان ما و اصول و ارزش‌ها و حتی اسوه‌های دینی و انقلابی‌مان، راه را برای بازگشت به ایران و برقرار ساختن مجدد سلطه استعماری خود بر این کشور هموار نمایند. اینها همه از رهگذر خروج ما از متن و پرداختن به حواشی میسر می‌شود.
این روزنامه می‌افزاید: تازه‌ترین نمونه فاصله گرفتن از متن و پرداختن به حاشیه، بزرگ‌نمایی سخنان یکی از عناصر معروف به اصلاح‌طلب در مورد امام خمینی و اصول، آرمان‌ها و عملکرد بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی است. این سخنان به اندازه کافی فاقد پشتوانه منطقی بود که کسی به آن اعتنا نکند و همگان آن را به حساب گوینده آن بگذارند تا به آیه شریفه «واذا مروا باللفو مرواکراما» (آیه 72 سوره فرقان) عمل کرده باشند. اما متاسفانه عارضه خطرناک فاصله گرفتن از متن و پرداختن به حواشی موجب شد عده‌ای به بزرگ‌نمایی آن بپردازند و آن را به چماقی برای کوبیدن بر سر رقبای خود تبدیل نمایند.
روزنامه مذکور با بیان اینکه اظهارنظر حق همگان است و نباید فضا را برای افرادی که می‌خواهند اظهارنظر کنند تنگ و مسموم کرد،  می‌نویسد: نکته قابل توجه اینکه در این قبیل ماجراها سخنان یک فرد معمولا به جمع و جناح سرایت داده  می‌شود و همین تسری موجب خارج شدن از متن و پرداختن به حاشیه می‌گردد و اصل موضوع در این میان گم می‌شود...
در مواردی هم که رقبا تلاش می‌کنند سخن یک فرد را به یک مجموعه نسبت بدهند، آن مجموعه می‌توانند برای پرهیز از ورود به حواشی، با یک اطلاعیه کوتاه عدم هم‌نظری خود با صاحب آن سخن را اعلام نمایند.
یادآور می‌شود عیسی سحرخیز مدیرکل مطبوعاتی دولت خاتمی اخیرا در مصاحبه با سایت جرس (از حامیان فتنه) گفته بود اکثریت اصلاح‌طلبان دیگر علاقه‌ای به آقای خمینی ندارند. او همچنین خواستار حذف ولایت فقیه شده بود.
درباره یادداشت روزنامه جمهوری اسلامی شایان ذکر است که سحرخیز هر چند ورشکسته سیاسی و سقوط کرده است اما مدیر ارشد و راهبردی دولت خاتمی بوده که برای چند سال به عنوان جاده صاف کن دشمن و گروهک‌ها برای ایجاد پایگاه مطبوعاتی و بسترسازی فتنه و آشوب فعالیت کرده است و نخستین سؤال همین است که چنین مهره خائنی چگونه مورد اعتماد مرکزیت اصلاح‌طلبان قرار داشته است؟ دیگر اینکه چرا هم‌اکنون مدعیان اصلاح‌طلبی حاضر نیستند به دهان وی بزنند و از او تبری بجویند؟ سوم؛ سحرخیز تنها کسی نیست که از جدایی مدعیان اصلاح‌طلبی با افکار و اندیشه‌ها و مکتب امام خمینی سخن می‌گوید و جمع‌آوری قول و فعل برخی از تندروهای متظاهر به اصلاح‌طلبی در این باره چند جلد کتاب را شامل می‌شود.
موضوع چهارم نسبت این عناصر و خط مشی جمعی آنها با فشارهای دشمن است. بررسی ایجاد التهاب روانی و شایعه پراکنی و تشنج مطبوعاتی در جامعه آن گونه که در سال‌های 78 و88 دیده شد و طبق یک سناریوی از پیش تعیین شده به کلید زدن آشوب خیابانی انجامید، نشان می‌دهد که نقطه اتکای امید و فشار دشمن برای به هم زدن وحدت جامعه کجاست. بنابراین پرداختن به این نقاط طمع دشمن نه تنها حاشیه‌پردازی نیست بلکه توجه دادن به موضوعات مهم جامعه است. آیا غیر از این است که فاصله گرفتن طیف عمده مدعیان اصلاح‌طلبی از خط و مکتب امام -که عصاره آن جمهوری اسلامی و ولایت فقیه است - باعث گردید اوباش تحریک شده توسط همین طیف در خیابان روی نام جمهوری اسلامی خط بکشند و شعار «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است» سردهند؟! امام می‌فرمود پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت شما آسیبی نرسد اما برخی افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی با معارضان ولایت فقیه ائتلاف کردند. روز قدس میراث راهبردی حضرت امام بود و مدعیان اصلاح‌طلبی حرکتی در مقابل راهپیمایی روز قدس تدارک کردند که در آن عناصر متظاهر به روزه‌خواری، شعار نه غزه نه لبنان سردادند. حضرت امام، آمریکا را شیطان بزرگی که تمام فریادها را باید بر سر او کشید می‌دانستند و مدعیان اصلاح‌طلبی چنان خدماتی به شیطان بزرگ کردند که مقامات آمریکایی بارها گفتند ما از اصلاح‌طلبان در ایران حمایت می‌کنیم. آیا می‌شود همه این انحراف‌ها و خیانت‌ها را دید اما به خاطر تعصبات باندی، شبیخون سیاسی دشمن را به دعواهای جناحی و حاشیه‌ای نسبت داد؟!

ارتباط نزدیک خاتمی با مدعی بی‌علاقگی اصلاح‌طلبان به امام!
برخلاف ادعای برخی اصلاح‌‌طلبان که می‌گویند سحرخیز از ابتدا مورد حمایت اصلاح‌طلبان نبوده نامه خاتمی به سحرخیز نشان از حمایت رئیس دولت اصلاحات از این محکوم فتنه دارد.
به گزارش تسنیم، عیسی سحر‌خیز مدیرکل مطبوعاتی وزارت ارشاد دولت دوم خرداد طی اظهاراتی، گفته بود خیلی از اصلاح‌طلبان برخلاف اول انقلاب دیگر علاقه‌ای به آقای خمینی ندارند.
سحرخیز همچنین «تغییر قانون اساسی»، «تغییر ساختاری قوه قضائیه» و «حذف نهاد ولایت فقیه» را جزئی از اصلاحات می‌داند و اضافه می‌کند: ما در اول انقلاب اشتباه کردیم که با خوش‌بینی بسیار و اولیه به آیت‌الله خمینی، به ولایت  فقیه هم باور داشتیم.
اما بعد از اظهارات ساختارشکنانه و ضدانقلابی سحرخیز، واکنش‌های متعددی از سوی شخصیت‌های سیاسی مطرح شد. شخصیت‌های مطرح سیاسی در گفت وگوهایی خواستار واکنش اصلاح‌طلبان به اظهارات سحرخیز و برائت این جناح سیاسی از وی شدند؛ اما برخی اصلاح‌طلبان در واکنش به درخواست‌های اصولگرایان از اصلاح‌طلبان برای اعلام برائت از این فرد، اعلام می‌کردند که سحرخیز هیچگاه مورد حمایت اصلاح‌طلبان نبوده است که امروز بخواهند از وی اعلام برائت کنند.
این ادعا در حالی مطرح می‌شود که یک سایت ضدانقلاب چندی پیش نامه محمد خاتمی خطاب به عیسی سحرخیز را منتشر کرده که در این نامه، خاتمی به تمجید، دفاع و حمایت از سحرخیز که آن زمان به دلیل اقدامات ضدامنیتی و مشارکت در فتنه 88 محکوم به زندان شده بود، پرداخته است.
خاتمی در این نامه خطاب به سحرخیز نوشته است: جناب آقای سحرخیز! بسیار متاسفم که با وجود بیماری و علی‌رغم مخالفت پزشکان، مجددا به زندان اعزام شده‌اید و این کم‌توجهی مسئولان به هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

سیاست تعدیل اقتصادی دردی است که به جای درمان به کار می‌گیریم!
یک اقتصاددان گفت سیاست اقتصادی تعدیل چیزی را می‌خواهد معالجه کند که خود عامل آن است.
دکتر ابراهیم رزاقی استاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت: دولت، سیاست تعدیلی که نتایج خوبی را ندارد دنبال می‌کند، این  سیاست‌ها چیزی را می‌خواهد معالجه کند که خودش علت وجود آن است، مثل بیکاری و فقر و اختلاف طبقاتی که معلوم است اینگونه نمی‌شود و نیازمند اصلاح قانون در مجلس است. و مهمتر از همه توجه به توصیه‌های رهبر انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی است که متاسفانه این کارها را نکردند و دنبالش هم حتی نرفتند.
وی در مصاحبه با شبکه خبر دانشجو اظهار داشت: از طرفی داشتن منابعی مثل نفت سبب شده تا در سال‌های مورد نظر، به جای کاهش وابستگی به نفت، برعکس حجم فروش نفت و استفاده از اقتصاد نفتی ما بالا برود و مهمتر اینکه این را موفقیت قلمداد کنیم، حجم خام‌فروشی ما حدود ده برابر شده منابع معدنی و منابع طبیعی مثل نفت را به کشورهای صنعتی فروختیم.
وی با انتقاد از وابستگی دو سویه به درآمد نفت و واردات گفت: چرا نباید در عرصه اقتصاد مقاوم باشیم. وابستگی به درآمد نفت و واردات ما را آسیب‌پذیر می‌کند.
دکتر رزاقی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای استقلال اقتصادی است، آقای روحانی مرتباً می‌آید می‌گوید که این مدل اقتصادی که ما الان داریم، همان مدل اقتصادی است که آقا گفتند! سؤال اینجاست که اگر این اقتصاد مقاومتی است پس چرا هنوز ما وابسته‌ایم؟ چرا آنقدر ما مصرف‌گرا هستیم؟

نیویورک تایمز: برنامه هسته‌ای را نمی‌توان از چنگ مردم ایران درآورد
روزنامه نیویورک تایمز معتقد است مهارت هسته‌ای را نمی‌توان از چنگ ایران درآورد بنابراین باید این کار را به صورت تدریجی انجام داد.
این روزنامه با سودمند خواندن توافق ژنو برای آمریکا نوشت: توافق موقتی که سال گذشته انجام شد مؤثر بود. همان طور که جان کری گفت، ایران حدود 220 کیلوگرم اورانیوم با غنای 20 درصد داشته ولی امروز آن را در اختیار ندارد. شمار سانتریفیوژهای فعال ایران متوقف و بازرسی‌های بین‌المللی مجدداً دو برابر شده است. در خلال یک دهه گذشته، محدودیتی به این گستردگی برقرار نشده بود. قرار است بخشی از تحریم‌های ایران کاهش یابد و ماهانه حدود 700 میلیون دلار دریافت کند، اما این قضیه مشکل بتواند افت درآمد نفت را جبران کند.
نیویورک تایمز با بررسی این پرسش که چرا درخواست اسرائیل مبنی بر برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران قابل اجرا نیست؟ می‌نویسد: پاسخ این است که این خواسته در دنیای واقعی دست یافتنی نیست. مهارت هسته‌ای ایران را نمی‌توان از چنگ این کشور خارج کرد. دانش فنی ایران منهدم کردنی نیست. دست‌کم برای یک دهه، هدف باید مهار کردن برنامه‌ای کاملاً تحت نظارت، سازگاری آن با استفاده صلح‌آمیز از قدرت هسته‌ای اورانیوم غنی‌شده زیر پنج درصد و این که در کجا باید نگه‌داری شود، باشد. ایران، عضو پیمان ان‌پی‌تی است و به خواست اسرائیل که دارای سلاح هسته‌ای است و از امضاء کنندگان این پیمان نیست، از حق مندرج در این پیمان مبنی بر فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز چشم‌پوشی نخواهد کرد. توافق با این کشور یک واقعیت است؛ برنامه هسته‌ای ایران، طنین پراحساس و مهیج ملی کردن نفت ایران در دهه 1950 بوده است. این برنامه امروز همان حس میهن‌پرستانه را در دل ایرانیان ایجاد کرده است. قضیه ملی شدن و کودتای انگلیسی آمریکایی هرگز از حافظه تاریخی ملت ایران فراموش نمی‌شود. تقاضای برچیده شدن برنامه هسته‌ای از این منظر دیده می‌شود. همان گونه که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، همتای مذاکره کننده جان کری، گفت: «اگر به دنبال بازی برد کامل در برابر باخت کامل باشید، محکوم به شکست هستید.»
به گزارش تیک این روزنامه همچنین نوشت: فشار برای تحریم بیشتر اقدامی کاملاً احمقانه است.