kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۸۵
تاریخ انتشار : ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خبر داد

تفاوت 5 برابری در پرداختی به پرستاران در بیمارستان‌ها

عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از تفاوت بسیار بالا در پرداخت حقوق پرستاران در بیمارستان‌های مختلف، گفت: کارانه‌های پرستاران در برخی بیمارستان‌ها تا 5 برابر با یکدیگر تفاوت دارند.


عبدالرحمان رستمیان با بیان اینکه این موضوع درباره حقوق پزشکان نیز صدق می‌کند، عنوان کرد: در حال حاضر کارانه پزشکان در رشته‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است از این رو قصد داریم تا با بررسی این موارد تا حد امکان این فاصله‌ها را کمتر کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، وی در ادامه به جلسه‌ای که قرار است به همین منظور در کمیسیون بهداشت و درمان تشکیل شود اشاره کرد و یادآور شد: طی جلسه‌ای که طی هفته‌های آتی در کمیسیون تشکیل خواهد شد قرار است کارانه‌های برخی از بیمارستان‌ها بررسی شود تا یک رقم واقعی مشخص شده و فاصله حداقل تا حداکثر کم شود.
رستمیان با تأکید بر اینکه باید بر طبق استانداردهای جهانی کارانه‌ها را مشخص کنیم، گفت: خدمتی که نظام پرداخت حقوق قرار است انجام دهد یک سرویس جهانی محسوب می‌شود از این رو باید کارانه‌ها نیز متناسب با این سرویس جهانی و به صورت علمی و مستند تعیین شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان خاطرنشان کرد: طی هفته‌های آتی از مسئولان چند بیمارستان تک تخصصی و چند تخصصی دولتی دعوت می‌کنیم تا با حضور در مجلس نحوه پرداخت کارانه‌های خود را تشریح کنند تا براساس بررسی‌های بعدی یک رقم حداقلی و حداکثری را در کمیسیون تعیین کنیم.
گفتنی است با اجرای طرح تحول نظام سلامت، ساعات کار پرستاران نیز افزایش پیدا کرده است. پایین بودن دریافت پرستاران با اضافه شدن ساعات کار آنها نارضایتی‌هایی را در میان این قشر به وجود آورده بود. این نارضایتی در نظرسنجی‌ای که در خصوص طرح تحول نظام سلامت صورت گرفته نیز منعکس شده است.
به گزارش ایسنا و مطابق اعلام معاون اجرایی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران، طی نظرسنجی‌ای که درباره اجرای طرح تحول سلامت صورت گرفته، در بررسی رضایت پرستاران از اجرای طرح تحول نظام سلامت مشخص شد، با آغاز این طرح بطور متوسط 25 ساعت افزایش در شیفت کاری پرستاران ایجاد شده که از این میان 38 درصد از پرستاران از افزایش بارکاری اظهار نارضایتی کرده‌اند.
وزیر بهداشت که متولی اصلی طرح تحول سلامت است نیز با انتقاد از مدیریت پزشکان در بخش اقتصادی حوزه سلامت گفت: حوزه سلامت در همه جای دنیا در کنار خدماتی بودنش یک بخش کاملا اقتصادی است که متاسفانه این بخش در کشور ما سالهاست که با مدیران غیراقتصادی و پزشک مدیریت شده و اکنون فرصت مناسبی است که از ظرفیت‌های موجود بهره بگیریم و وزارتخانه را از این قالب خارج کنیم.
اجرای طرح تحول نظام سلامت، اگرچه دارای فواید انکارناپذیری است، اما هزینه‌زا بودن آن بدون درنظر داشتن محل خرج‌های مناسب و روشن، یکی از مشکلات جدی این طرح است که می‌تواند کارکرد مفید آن را هم تحت‌الشعاع قرار دهد. عدم پرداخت هماهنگ حقوق پرستاران علی رغم افزایش ساعات کاری آنان یکی از این مشکلات است.