kayhan.ir

کد خبر: ۲۷۷۳۵۷
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲

اخبار ویژه

 
خبرنگار BBC: در بیمارستان شفا نه سلاحی بود و نه رزمنده حماس!
 
خبرنگار شبکه دولتی انگلیس اذعان کرد بیمارستان شفا در نزدیکی سواحل غزه که مورد حمله جنایتکارانه ارتش اسرائیل قرار گرفت، فاقد 
هر گونه نیروی نظامی حماس و اسلحه بوده است!
اورلا گورین خبرنگار بی‌بی سی گزارش داد: ما توانستیم با دکتر احمد مخللاتی در داخل بیمارستان شفا صحبت کنیم. او که عصبانی و ناامید بود گفت: «صلیب سرخ و دولت‌های بریتانیا و آمریکا کجا هستند؟ آیا همه منتظرند همه ما این‌جا بمیریم و بعد بگویند ما مردم خوبی بودیم؟» این جراح پلاستیک از وحشتی گفت که عملیات سربازان و جست‌وجوی اتاق به اتاق در میان کارکنان و بیماران داخل ساختمان بیمارستان شفا ایجاد کرده است. او گفت نیروهای اسرائیلی افرادی را که در روزهای اخیر تلاش می‌کردند بیمارستان را ترک کنند هدف قرار می‌دادند و تعدادی کشته شدند.
این پزشک به ما گفت که هرگز نه حتی یک اسلحه یا نه حتی حضور حماس را در بیمارستان ندیده است. دکتر مخللاتی اصرار داشت که فقط غیرنظامیان در بیمارستان حضور دارند و ارتش اسرائیل را برای ارائه مدرکی دال بر فعالیت حماس در آنجا به چالش کشید. او گفت بیمارستان بدون برق، اکسیژن و آب است. به گفته او، شش نوزاد نارس در روزهای اخیر جان خود را از دست دادند و او نگران است که بقیه هم به دلیل کمبود اکسیژن و کمبود برق «یکی یکی» از دست بروند. دکتر مخللاتی گفت که پزشکان به دلیل کمبود تجهیزات از جمله دستگاه تنفس مصنوعی قادر به کمک به یک بیمار سوختگی نبودند و مجبور شدند «بگذارند او بمیرد».
این در حالی است که بی‌بی سی قبلا به نقل از ارتش اسرائیل گفته بود بیمارستان شفا قلب تپنده حماس است. پیتر لرنر، سخنگوی ارتش اسرائیل اندکی پس از شروع عملیات گفت: «هدف ما این است در جست‌وجوی حماس، در هر جا که مخفی شده، به آنجا برویم. محوطه بیمارستان مرکز اصلی عملیات و شاید حتی قلب تپنده و مرکز ثقل آنها باشد».
در همین حال، کانال ۱۳ اسرائیل پس از اشغال بیمارستان توسط نظامیان صهیونیست گفت: یک شکست اطلاعاتی مرگبار دیگر؛ برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد، بیمارستان الشفاء در غزه، خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است.
 
 
واشنگتن‌پست: ترامپ درباره حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد دروغ گفت
 
روزنامه آمریکایی ضمن بررسی ادعای اخیر ترامپ ثابت کرد که او درباره حمله ایران به پایگاه عین‌الاسد دروغ گفته است.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اخیرا مدعی شده بود ایران قبل از حمله موشکی به پایگاه عین‌الاسد، با او تماس گرفته و این حمله نمایشی را هماهنگ کرده بود. او گفته بود: «پیش از حمله از مقامات ایران با او تماس گرفتند و گفتند موشک‌های دقیقی به اهدافی غیرموثر می‌زنیم تا انتقام گرفته باشیم و شما هم پاسخی ندهید. آنها 18 موشک شلیک کردند که 5 موشک در هوا منفجر شده و بقیه نیز در اطراف پایگاه عین‌الاسد فرود آمد که هیچ تلفات و خساراتی نداشت.»
اما واشنگتن پست با استناد به اسناد و مدارک غیرقابل تردید، ادعای ترامپ را دروغ و خلاف واقع دانست. این روزنامه، ضمن ارزیابی ادعای اخیر ترامپ نوشت: تصویر ماهواره‌ای از پایگاه عین‌الاسد پس از حمله موشکی ایران نشان می‌دهد برخی تاسیسات و ساختمان‌های این پایگاه در اثر حمله موشکی منهدم شده‌اند.
بنا به گفته عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر وقت عراق، او پس از نیمه شب (حمله) هشداری از ایران دریافت کرده است که واکنش ایران به ترور سردارسلیمانی در شرف آغاز است. سخنگوی وی در آن زمان گفت که فقط به او گفته شده بود ایران مکان‌هایی را هدف قرار می‌دهد که نیروهای آمریکایی در آن حضور دارند، اما مکان‌ها مشخص نشده بود.
در همین حال، اطلاعات نظامی ایالات متحده نظاره‌گر ایران بود که موشک‌هایش را با سوخت مایع پر می‌کرد و فرض بر این شد که هدف به احتمال زیاد یک پایگاه نظامی آمریکا در عراق خواهد بود. 
ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده وقت سنتکام، منتظر ماند تا از طریق آخرین عکس‌های ماهواره‌ای مطمئن شود که ایران موشک‌های خود را به روی هدف قفل کرده است، قبل از اینکه به حدود نیمی از 2 هزار سرباز آمریکایی دستور تخلیه پایگاه عین‌الاسد را بدهد. 
اولین موشک در ساعت 1:34 بامداد روز حمله (8 دی ماه 1398) به پایگاه عین‌الاسد اصابت کرد.  رگبار حملات موشکی ایران 80 دقیقه طول کشید و 11 موشک از 16 موشک به پایگاه اصابت کرد. به طور معجزه‌آسایی، هیچ کس کشته نشد- اما مک کنزی به سی بی‌اس نیوز آمریکا گفت که اگر دستور تخلیه سریع پایگاه را صادر نمی‌کرد، 100 تا 150 آمریکایی کشته یا زخمی شده و 20 تا 30 هواپیما منهدم می‌شدند. یک پیمانکار آمریکایی در حین پناه گرفتن در محل دچار حمله قلبی مرگبار شد. 
ترامپ در ابتدا به این واقعیت می‌بالید که هیچ کس در حمله موشکی ایران کشته نشده، اما در نهایت مشخص شد که 110 سرباز دچار آسیب‌های مغزی شده‌اند که 35 نفر از آنها برای معالجه به آلمان و ایالات متحده فرستاده شدند. 
واشنگتن پست در ادامه نوشت: ترامپ 2 ادعای دروغ در مصاحبه اخیر خود مطرح کرد نخست اینک ادعا کرد که پس از سرنگونی یک پهپاد آمریکایی به عراق ضربه زد، اما در واقع حمله را لغو کرد و دستیارانش را شوکه کرد. او همچنین ادعا می‌کند که ایران به او هشدار داده است که به یک پایگاه آمریکایی حمله خواهد کرد و  موشک‌ها را به اطراف پایگاه خواهد زد. 
این ادعای ترامپ مزخرف است، در واقع ایران یک هشدار مبهم بدون معرفی هدف حمله به نخست‌وزیر عراق داده بود و بیشتر موشک‌ها هم به داخل پایگاه اصابت کردند. هیچ کس کشته نشد، اما این بیشتر نتیجه تخلیه خوب برنامه‌ریزی شده بود تا برنامه‌ریزی ایران برای نبود تلفات. 
واشنگتن پست همچنین به دیدار شینزو آبه نخست‌وزیر وقت ژاپن با رهبر ایران در تهران در همان سال حمله موشکی ایران به عین‌الاسد اشاره کرده و ادعای ترامپ درباره تماس مقامات ایرانی با او را با استناد به اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن که حاوی پیامی از سوی ترامپ برای او بود، رد کرده و نوشت، وقتی رهبر ایران به قاصد ترامپ گفت که هیچ علاقه‌ای به پیام ترامپ ندارد و حتی ترامپ را شایسته مخاطب قرار دادن نمی‌داند، چطور ممکن است مقامات ایرانی با ترامپ تماس گرفته و حمله به پایگاه موشکی عین‌الاسد را با او هماهنک کرده باشند!
 
 
مرعشی: جبهه اصلاحات انتخابات را تبدیل به برگه سوخته برای خود کرد
 
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران ضمن انتقاد از جبهه اصلاحات گفت این جبهه با نرسیدن به تصمیم درباره انتخابات مجلس، آن را تبدیل به برگه سوخته برای خود کردند.
حسین مرعشی به روزنامه سازندگی اظهار کرد: جبهه اصلاحات و نزدیکان این جبهه پیشاپیش از انتخابات ۱۴۰۲ برای مجلس کناره‌گیری کردند.
او به عنوان نقد به جبهه اصلاحات گفت: تعبیری که در جلسات دارم این است که این انتخابات برای اصلاح‌طلبان برگ سوخته است. چون از ابتدا هم در مورد استفاده از برگ انتخابات به تصمیم نرسیده بودند و رها کردند. به این دلیل که به تصمیم نرسیده بودند، الان دیگر انتخابات برای اصلاح‌طلبان برگ سوخته است.
وی درباره این سؤال که آیا تغییر ترکیب جبهه اصلاحات در این تصمیم مؤثر بود؟، گفت: نه تاثیری نداشت. کلاً اصلاح‌طلبان از بنیان به انتخابات ورود نکرده و پیشاپیش انتخابات را واگذار کردند. این برگ سوخته ممکن است به ما لطمه بزند و آنچه اصلاح‌طلبان باید به آن فکر کنند این است که چگونه با این برگ سوخته برخورد کنند که اگر شرایطشان را بهبود نمی‌بخشد- که نمی‌بخشد- اوضاع را بدتر نکند.
مرعشی در پاسخ به این سؤال که «بنابراین پرونده انتخابات مجلس دوازدهم برای اصلاح‌طلبان بسته شده؟»، می‌گوید: ما در حزب کارگزاران سازندگی در تلاش هستیم تا دوستان اصلاح‌طلب‌مان را متقاعد کنیم، افرادی که احتمالاً حوزه‌هایی تایید صلاحیت می‌شوند و صلاحیت‌شان مورد تایید اصلاح‌طلبان است را مورد توجه قرار دهیم و در آن حوزه‌ها در انتخابات مشارکت کنیم. البته این مشارکت مشروط است و باید منتظر نتیجه نهائی بررسی صلاحیت‌ها بمانیم. به هر صورت این مسئله در حزب ما مصوب شده و در حال صحبت و رایزنی با دوستان دیگرمان در این زمینه هستیم.
یادآور می‌شود حزب کارگزاران بر خلاف برخی احزاب اصلاح‌طلب از مشارکت در انتخابات دفاع کرده و نامزدهای متعددی را هم برای ثبت‌نام گسیل داشته است.
حسین مرعشی اواخر اسفند ۱۴۰۱ درباره دو دستگی در جبهه اصلاحات و کناره‌گیری اجباری بهزاد نبوی از ریاست آن گفته بود: «آقای نبوی همیشـه در شرایط اجمـاع آراء رئیس‌ می‌‌شد. اگر اجماع نباشد‌، ایشان از پذیرش مجدد مسئولیت پرهیز می‌‌کند. جبهه اصلاحات چند عضو حقوقی دارد که به رغم این ‌که اقلیت خیلی کوچکی هستند اما صدای خیلی بلندی دارند. آنها گاهی اوقات مطالبی را می‌‌گویند که شنیدن این نـوع پرخاش‌ها خیلی شایسته نبوده است. از این جهت برای ایشان دلخوری به وجود آمده است».