با 156 رای موافق
اولین گام بلند مجلس در حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر برداشته شد
نمایندگان مجلس با تصویب کلیات طرحی اولین گام بلند خود را در حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر برداشتند.
در این جلسه حجتالاسلام احمد سالک نماینده اصفهان و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و همچنین محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس به عنوان موافقان کلیات طرح مذکور سخنرانی کردند.
این طرح مغایر اصل 175 قانون اساسی نیست
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در موافقت با کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: این طرح مغایر اصل 175 قانون اساسی نیست و بار مالی برای دولت ندارد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی دیروز مجلس در موافقت با کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر با اشاره به تأکید آیات، روایات و سیره اهل بیت بر این موضوع اظهار داشت: در فرمایشهای امام راحل و مقام معظم رهبری نیز عنوان شده است که امر به معروف و نهی از منکر دوام حکومت اسلامی است و موجب بقای آن است.
وی با اشاره به ضرورت تصویب این طرح برای حفظ و صیانت از جامعه به ویژه از بعد روانی افزود: فرهنگ مهمتر از اقتصاد است و امروز مظلوم واقع شده است، آسیبهای فرهنگی ضربات سنگینی به جامعه میزند و این طرح ثمرات خوبی برای کشور خواهد داشت.
سالک در ادامه گفت: پس از 35 سال دو کمیسیون قضایی و فرهنگی با همت خود این دغدغه را تبدیل به طرح و قانون کردند و همیشه جایگاه آن در صدر مسائل مهم کمیسیون فرهنگی قرار داشته است.
وی در پاسخ به یکی از ایرادات مطرح گفت: این طرح مغایر اصل 175 قانون اساسی نیست و بار مالی برای دولت ندارد.
سالک با بیان اینکه وظایف دستگاهها در این طرح معین شده است، گفت: این طرح میخواهد از آمران به معروف و ناهیان از منکر که مورد ضرب و شتم واقع میشوند، دفاع کند و در ماده 4 این طرح شفافیت و در ماده 9 حقوق مردم به صراحت مورد اشاره قرار گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی با رد عجولانه بودن تدوین این طرح تصریح کرد: ما ساعتها برای آن وقت گذاشتیم و نمایندگان میخواهند پس از 35 سال به مناسبت عید غدیر هدیهای به مومنان جامعه بدهند.
به جای نقدهای آبکی
از آمران به معروف حمایت کنید
رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر نیز گفت: مسئولان دولتی مردانه به جای نقدهای آبکی به حمایت از آمران به معروف کمک کنند.
حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران و رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، در جلسه علنی صبح دیروز خانه ملت در سخنانی درباره کلیات طرح مذکور اظهار داشت: 36 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد، امر به معروف جزو ضروریات دین ماست و مراحلی دارد که باید طی شود.
وی افزود: زشت است که هنوز نتوانستیم سنگی را به عنوان امر به معروف و نهی از منکر بنا کنیم، شما میتوانید جزئیات این طرح را اصلاح کنید، اما کلیات آن را به تصویب برسانید، جزئیات این طرح وحی نازل شده نیست، اینکه میگویند امنیت کشور با تصویب طرح مذکور به هم میریزد، جای تعجب است، آقای وزیر کشور عضو ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این طرح در نظر گرفته شده، بنابراین چه دلیلی دارد که در کشور هرج و مرج شود؟!
آقاتهرانی ادامه داد: اصل هشتم قانون اساسی بر راهاندازی ستاد امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرده است، ولی تاکنون تشکیل این ستاد رها شده است، برای اسلامی کردن جامعه باید تلاش کنیم.
آقاتهرانی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان دولتی مردانه بیایند به جای نقدهای آبکی، به حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر کمک کنند، افتخار مجلس و دولت، اسلامی بودنشان است.
آمران به معروف مظلوم واقع شدهاند
محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران نیز در سخنانی به عنوان موافق کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، اظهار داشت: دولت وظیفه دارد در راستای ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا اقدام کند، اوایل انقلاب که قانون اساسی به تصویب رسید، در اصل هشتم قانون اساسی، بر نظارت همگانی تأکید شده است که هم مردم نسبت به مردم و هم مردم نسبت به مسئولان نظارت داشته باشند.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر طرح پختهای است، گفت: این طرح حدود و محدوده امر به معروف و نهی از منکر را در چارچوب قانون اساسی روشن کرده است، امر به معروف در مرتبه زبانی وظیفه آحاد مردم است، ولی در زمینه اقدامی، وظیفه مردم نیست و حکومت در این مرحله وظیفه دارد.
دهقان در پایان خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا، نظارت همگانی وجود دارد، همه معروفها باید در جامعه رواج یابد و حمایت از آمران به معروف باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این جلسه احمد آریایینژاد نماینده ملایر در مجلس در سخنانی به عنوان سومین موافق کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، اظهار داشت: شرایط فعلی جامعه طوری است که آمران به معروف مظلوم واقع شدند، همه کشورها قوانین مربوط به خودشان را دارند و ما هم به هر کشوری که میرویم، به قوانین آن کشور احترام میگذاریم.
مخالفت دولت با طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر
معاون پارلمانی رئیسجمهور در ادامه و ضمن مخالفت با طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: در این طرح اختیار وزارت کشور برای صدور مجوز برای ایجاد نهادها و سازمانهای مردمنهاد سلب و به ستاد امر به معروف داده شده است.
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور در جلسه علنی صبح چهارشنبه خانه ملت، در سخنانی به عنوان نماینده دولت در جریان بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در پارلمان اظهار داشت: در این طرح ستادی که 17 پست دارد، 6 نفر از وزرا و 11 نفر از مقامات دیگر، عضو این ستاد هستند.
وی افزود: اگر مشکلی پیش بیاید از چه کسی قرار است در این ستاد در مسائل امنیتی سوال کنیم، از وزرا یا 11 مقام دیگری که عضو این ستاد هستند؟!
معاون پارلمانی رئیس جمهور تأکید کرد: در طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اختیار وزارت کشور برای دادن مجوز ایجاد نهادها و سازمانهای مردمنهاد گرفته شده و به ستاد امر به معروف و نهی از منکر داده شده است، از این رو بهتر است این طرح برای رسیدگی بیشتر مجددا به کمیسیون مشترک ارجاع داده شود.
در ادامه این جلسه حسین گروسی نماینده شهریار در مجلس در سخنانی به عنوان مخالف کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: احساس میشود مطالعه عمیقی در این طرح انجام نشده است، در حالی که میطلبد کار بسیار ژرفتری در زمینه امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد، ما انتظار داریم کانونهای اصلی فعال شوند، باید راهکارهای تشویقی را ایجاد کنیم.
وی افزود: بحث امر به معروف و نهی از منکر فقط به صورت لسانی حل نمیشود، موضوعاتی مانند اشتغال و توجه به ظرفیتهای کشور در امر به معروف و نهی از منکر باید اصل قرار گیرد و باید بگویم برخی مواردی که در این طرح ذکر شده، دخالت در امور برخی سازمانهای دیگر مانند قوه قضائیه و نیروی انتظامی است.
در پایان سخنان موافقان و مخالفان وکلای ملت با 156 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از 202 نماینده حاضر در جلسه، کلیات طرح مذکور را مصوب کردند.
کارگران ساختمانی ۷ درصد
حق بیمه پرداخت میکنند
نمایندگان مجلس در جلسه علنی دیروز سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کردند ۷ درصد حق بیمه را از کارگران ساختمانی دارای پروانه مهارت و اشتغال دریافت کند.مجلسیها همچنین در حال بررسی خارج از نوبت طرح ادغام شورای عالی فناوری اطلاعات در شورای عالی فضای مجازی بودند که به دلیل عدم گذشت یک ماه از ارجاع آن به کمیسیون صنایع از دستور کار خارج شد.
بهارستاننشینها همچنین با بررسی خارج از نوبت و با اولویت لایحه تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در صحن علنی خانه ملت موافقت کردند.
مجلسیها از سوی دیگر با فوریت بررسی طرح ساماندهی حق فوقالعاده مأموریت مقامات و کارکنان دولت مخالفت کردند.
در بخش دیگری از جلسه علنی دیروز نمایندگان مجلس «داریوش اسماعیلی» را به عنوان ناظر خانه ملت در شورای عالی معادن برگزیدند.
پای طیبنیا بار دیگر به مجلس باز شد !
خبر دیگر این که عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی درباره حمایت از بازار بورس و سرمایه وزیر اقتصاد را با اعلام وصول سؤال ملی حمید رسایی نماینده تهران به صحن علنی مجلس کشاند.از سوی دیگر در جلسه علنی دیروز طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد.