نگاهی به دیروزنامههای زنجیرهای
دیپلماسی دولت سیزدهم امیدبخش است
روزنامه ابتکار دیروز در مطلبی نوشت: «نشانههای امیدبخش در افق سیاست خارجی ایران دیده میشود. تهران در روزهای اخیر با کاستن از شدت تنشها با آژانس بینالمللی انرژی هستهای و عربستان سعودی، توانسته تا حدود زیادی بر «کنترل» آشفتگیهای سیاست خارجی خود فائق شود.»
سرویس سیاسی ـ
در ادامه این مطلب آمده است: «هرچه هست اینکه اکنون دو اتفاق مهم در حوزه دیپلماسی ایرانی رخ داده است: جلوگیری از صدور قطعنامه چهارم در سال جاری از سوی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی هستهای و نیز بازگشت به مسیر عادیسازی روابط با یکی از اصلیترین بازیگران منطقه در خدمت به تقویت منافع مشترک. پنهان نیست که دو رویداد اخیر از بار فشارهای جاری علیه ایران میکاهد. این وضع شاید مدیون ترجیح تهران به رویکرد «دیپلماسی پنهان» باشد که نتایج دلخواه را حداقل در مقطع کنونی برای همه طرفها داشته است. مهمترین نتیجه، همانا کنترل اوضاع در وضعی است که اگر چنین نمیشد، آینده مبهم و خطرناک را رقم میزد. از این رو منطقی است که به رویکرد تازه لبخند زد و از آن حمایت کرد.»
نرخ دلار کاهشی شد، مدعیان اصلاحات آچمز شدند
روزنامه اعتماد روز گذشته در گزارش اقتصادی خود با عنوان «نوسانزدايي، مهمتر از كاهش نرخ ارز» نوشت: «پس از روي كار آمدن دولت سيزدهم و به دليل نگاههاي پرتنش خارجي اغلب قيمتها ظرف يكسال گذشته به صورت رواني رشد پيدا كرده بود و در صورتي كه توافقي صورت گيرد و در منطقه هم آرامش حاكم شود و روند مذاكرات مثبت باشد اينكه بقيه قيمتها هم متناسب با نرخ دلار افت كنند در بلندمدت باز وجود دارد. بنابراين در بلندمدت، طي يك دوره دو سه ساله، جلوگيري از نوسان نرخ ارز مهمتر از كاهش آن است.» گفتنی است، مدعیان اصلاحات که تا چندی پیش اختلالات بازار ارز را که بخش عمدهای از آن ناشی از اغتشاشات اخیر طراحی شده از سوی آمریکا و کشورهای غربی و با همراهی همین طیف داخلی بود، با هیجان خاصی منتشر میکردند و با حمله به امنیت روانی جامعه، تخریب دولت را در دستور کار قرار داده بودند اما این روزها که پس از اقدامات موثر و مثبت دولت در کنترل بازار ارز با محوریت بانک مرکزی و همچنین دیپلماسی عزتمندانه و عملگرایانه، نرخ دلار در شیب سقوط قرار گرفته، یا آن را سانسور میکنند یا در تقلا هستند که این رویداد را کم اهمیت جلوه دهند.