kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۹۶۱۲
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۷
قالیباف:

رهبر انقلاب نقش بی‌بدیلی در احیای اتحاد و همدلی ملی ایفا کردند

رئیس‌مجلس با اشاره به موافقت رهبر انقلاب با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر، گفت: ایشان نقشی بی‌بدیل در ترمیم اجتماعی و احیای اتحاد و همدلی ملی ایفا کردند.
 
 
 
 
 
محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور جلسه علنی دیروز (دوشنبه ۱۷ بهمن‌ماه) مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، موافقت حکیمانه رهبر معظم انقلاب با عفو و تخفیف مجازات جمع قابل توجهی از متهمان و محکومان حوادث اخیر جلوه دیگری از رویکرد محبت‌آمیز و پدرانه ایشان با فرزندان خود را به نمایش گذاشت.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایشان از ابتدای این حوادث حساب افرادی را که هیجان‌زده شده و فریب خوردند، از 
سازمان‌دهندگان آشوب جدا کردند و با محبت اخیر خویش ضمن تاکید عملی بر این رویکرد، نقشی بی‌بدیل در ترمیم اجتماعی و احیای اتحاد و همدلی ملی ایفا کردند.
قالیباف تاکید کرد: موافقت رهبر حکیم انقلاب با این عفو از موضع قدرت نظام اسلامی که سیره پیامبران و ائمه‌(ع) است، نقشه دشمنان برای تبدیل جوانان و نوجوانان معترض و فریب خورده به آشوبگران سازمان یافته را سد کرد. بر همه ما مسئولان واجب است که با تاسی از رویکرد ایشان، ترمیم اجتماعی را سرلوحه کار خویش قرار دهیم و با مواضع و رفتار محبت‌آمیز خود اجازه ندهیم دشمنان و آشوبگران سازمان یافته مانع از احیای اتحاد ملی شوند.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین لازم است به نمایندگی از ملت نوع دوست ایران با تمامی افراد حادثه دیده از زلزله مهیب ترکیه و سوریه ابراز همدردی عمیق کرده و به ملت مسلمان ترکیه و سوریه بابت مصیبت جان باختن شماری از هموطنان آنان تسلیت می‌گویم.
آیین‌نامه اجرایی مولد‌سازی تدوین می‌شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین روز گذشته در جلسه‌ای غیرعلنی مصوبه مولد‌سازی دارایی‌های دولت را بررسی کردند و قالیباف در این جلسه توضیحاتی به نمایندگان درباره مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا مبنی بر مولد‌سازی دارایی‌های دولت داد.
محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی درباره این جلسه توضیحاتی ارائه کرد و گفت: مجلس و نمایندگان در این جلسه مباحثی را پیرامون مولد‌سازی اموال دولت مطرح کردند و تأکید بر این بود که این کار ارزشمند است و ما باید برای مدیریت سرمایه‌های خود چاره‌اندیشی کنیم.
وی بیان کرد: طبق گفته رئیس‌مجلس شورای اسلامی ما یک‌سری دارایی متروک و غیرمنقول داریم و از سال ۸۰ تاکنون قوانین زیادی تصویب کردیم تا این اموال مازاد به فروش برسد، اما کسی این اموال را نفروخته است و باید برای آنها فکر کنیم.
باید انفال را به سرمایه نقد و سودآور تبدیل کنیم
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قالیباف در این جلسه گفت که ما باید انفال را به سرمایه نقد و سودآور تبدیل کنیم و به عبارت دیگر آنها را مولد‌سازی کنیم. تأکید وی بر این مسئله بود که کسی حرفی درباره اصل موضوع مولد‌سازی ندارد و باید فقط درباره چگونگی اجرای آن گفت‌وگو کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس‌مجلس شورای اسلامی گفت که در اینجا نمی‌خواهیم اموال فعال دولت مانند شرکت‌ها، کارخانجات و پالایشگاه‌ها را واگذار کنیم، بلکه مولد‌سازی برای احیای دارایی‌های راکدی است که از رده خارج شده است. همچنین تاکید شد که ما برای فروش اموال راکد نیاز به قانونگذاری جدید نداریم چرا که ده‌ها قانون داریم اما با وجود قانون‌هایی که داریم، مولد‌سازی محقق نمی‌شود و لازم است موانع کار را کنار بگذاریم.
وی افزود: قالیباف در این جلسه بیان کرد که مطالبه مقام معظم رهبری این بود که برای رفع مشکلات اقتصادی لازم است خصوصی‌سازی انجام شود و ایشان این موضوع را به شورای هماهنگی سران قوا تکلیف کردند و لازم است وزارتخانه‌ها نیز همراهی کنند.
هیئت مولد‌سازی متشکل از افراد معتمد است
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قالیباف تاکید کرد هیئتی که برای این کار تعیین شده است، قطعاً مورد اعتماد است و امنیت سرمایه‌گذاری را حفظ خواهند کرد. از سوی دیگر این هیئت اگر خدایی نکرده سوءاستفاده، تبانی و تخلف کنند، مصونیت قضائی ندارند و آئین‌نامه‌ای خواهیم نوشت و در جلسه سران قوا تصویب می‌شود. این هیئت موانع سر راه واگذاری‌ها را شناسایی و رفع خواهد کرد.
میرتاج الدینی گفت: طبق گفته رئیس‌مجلس شورای اسلامی کارشناسان امین، متعهد و متخصص در هر استان انتخاب می‌شوند تا  قیمت‌گذاری‌ها کارشناسانه و واقع‌بینانه باشد. قالیباف تاکید کرد که مصوبه سران قوا درباره تشکیل هیئت هفت نفره برای مولد‌سازی طبق قوانین موجود است و نیاز به قانون جدیدی ندارد، اما سران قوا آئین نامه‌ای را تدوین و تصویب می‌کنند که این هیئت بر اساس آن عمل کنند.
وی گفت: طبق گفته قالیباف هنوز آئین‌نامه اجرایی مولد‌سازی نوشته نشده است و زمانی که این آئین نامه تدوین و به شورای سران قوا ارائه شود، نظرات مشورتی و کارشناسی مجلس و نمایندگان هم اخذ خواهد شد و پس از تدوین آئین نامه، کار مولد‌سازی اموال، املاک و دارایی‌های راکد دولت انجام خواهد شد.
میرتاج الدینی خاطرنشان کرد: رئیس‌مجلس شورای اسلامی تأکید کرد ۵۰ درصد سرمایه حاصل از مولد‌سازی صرف کارهای عمرانی، توسعه‌ای و زیرساختی خواهد شد و ۵۰ درصد دیگر هم در پروژه‌های ملی، مولد و زیرساختی به‌کار گرفته می‌شود و بر این اساس همگی باید موانع سر راه مولد‌سازی را برطرف کنیم.
طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی تخصصی اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن علنی دیروز مجلس ایراد شورای نگهبان به طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی و تخصصی را رفع کردند.
بر این اساس، تبصره ۱ ماده ۱۵ این طرح به این شرح اصلاح شد: تبصره ۱- در صورتی که رفتار ارتکابی صرفاً ماهیت تخلف داشته باشد، کارگروه وفق این قانون به آن رسیدگی نموده و اقدام به صدور رأی می‌نماید. اما چنانچه رفتار ارتکابی مصداق یکی از جرایم باشد، کارگروه مکلف است مراتب را جهت رسیدگی به مرجع قضائی صالح ارسال دارد. در صورت صدور رأی مبنی بر برائت یا محکومیت قطعی نسبت به عنوان مجرمانه توسط مرجع قضائی، کارگروه فاقد صلاحیت رسیدگی به این عنوان خواهد بود اما صرفاً چنانچه این رفتار واجد وصف متخلفانه به غیر از عناوین مجرمانه رسیدگی شده در مرجع قضائی بوده، کارگروه صالح به رسیدگی است. مراجع قضائی مکلفند آرای قطعی خود را به کارگروه ارسال نمایند.
تعیین سازوکار محاسبه سنوات کارکنان نیروهای مسلح پس از نمایندگی و همچنین سازوکار تکمیل اطلاعات سامانه ملی املاک و اسکان کشور از دیگر مصوبات دیروز صحن علنی مجلس شورای اسلامی بود. 
تصویب لایحه یادداشت تعهدات ایران
برای عضویت در سازمان شانگهای 
روز گذشته همچنین سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب لایحه یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای در این کمیسیون خبر داد.
ابوالفضل عمویی در تشریح جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: در این جلسه لایحه دو فوریتی یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای که از جانب دولت برای تصویب به مجلس ارسال شده است، در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون با آن موافقت کردند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این لایحه مکمل لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای است که ماه گذشته در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. لایحه یادداشت تعهدات جمهوری اسلامی ایران در راستای کسب جایگاه دولت عضو در سازمان همکاری شانگهای، مسیر و روند عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای را روشن می‌کند.
وی ادامه داد: همچنین این یادداشت تعهد به امضای وزرای خارجه کشورهای هند، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان و همچنین دبیرکل سازمان همکاری شانگهای رسیده است. بعد از طی مسیری که طبق این لایحه روشن شده، یادداشت رسمی مرتبط با پایان مراحل انجام شده را به اطلاع سازمان همکاری شانگهای می‌رسانیم و از آن زمان عضویت جمهوری اسلامی در این سازمان قطعی می‌شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای شامل 
۴۹ سند مصوب این سازمان است و پیوستن به آن اسناد، مقدمه عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به‌شمار می‌آید.
عمویی تاکید کرد: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به‌عنوان یکی از مؤثرترین سازمان‌های منطقه‌ای و در حوزه آسیا، منافع متعددی برای کشورمان از جمله تقویت همکاری‌ها در مقابله با تروریسم و افراط‌گرایی و توسعه همکاری‌های اقتصادی دارد که رسیدن به این منافع نیازمند طی مراحلی است که دولت و مجلس در حال انجام آن هستند.