شهید احمدی روشن ستاره پرفروغ صنعت هستهای ایران
سرویس سیاسی-
دانشآموخته مهندسی شیمی و دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی دانشگاه شریف بود. شهید مصطفی احمدی روشن، دانشمند جوان و هستهای کشورمان یکی از پایهگذاران سایت هستهای نطنز بود که در طول سالهای خدمت و فعالیت در بخشهای صنعت هستهای کشورمان بهویژه در بخش تأمین کالاها و خرید تجهیزات هستهای مرتبط با غنیسازی در زمان تحریمها، کارنامه مطلوب و مؤثری از خود بهجای گذاشت.
احمدی روشن، سرانجام 21 دیماه هزار و سیصد و نود در آستانه اربعین حسینی و درحالیکه به محل کار خود میرفت بهواسطه اقدام ناجوانمردانه و بزدلانه دو تروریست موتورسوار به درجه رفیع شهادت نائل شد.
آن روز، تروریستها که دستنشاندگان دشمنان این مرز و بوم بودند به خیال اینکه با ترور دانشمندان هستهای، راه پیشرفت صنعت هستهای ایران متوقف میشود با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی احمدی روشن که یک دستگاه خودروی پژو 405 بود او را به شهادت رساندند.
روایت همسر احمدی روشن از روز شهادت
همسر شهید روز شهادت احمدی روشن را اینگونه روایت میکند: 21 دیماه سال 90؛ روز شهادت مصطفی، ساعت 8 صبح بود. آقا مصطفی معمولاً سیاه نمیپوشید، مثلاً اینطور نبود که دهه اول محرم را کامل سیاه بپوشد. سال 90 یعنی همان سالی که شهید شد گفت: «من امسال میخواهم تمام محرم را مشکی بپوشم.» صبح روز حادثه که نزدیک اربعین بود، وقتی سیاه پوشید گفتم: «چرا سیاه میپوشی؟» خندید و به شوخی گفت: «دلم میخواهد». زیاد اهل تظاهر نبود، مثل همیشه از خانه رفت بیرون. صدای آسانسور را شنیدم رفت. من علیرضا را بردم مهد بعد برگشتم خانه. امتحان داشتم، درس میخواندم.
بعد پسرخالهام زنگ زد، او در دفتر نهاد ریاست جمهوری کار میکند. مصطفی را به اسم مصطفی احمدی میشناختند نه مصطفی احمدی روشن. پسرخالهام آن روز تلفنی پرسید: «فامیلی آقا مصطفی چیست؟» گفتم: «احمدی روشن.» بعد تلفن را قطع کرد. نفهمیدم چرا تلفن قطع شد. ساعت نه و نیم صبح بود. من داشتم درس میخواندم، نگران نشدم ولی چند دقیقه بعد ناگهان حالم به هم ریخت. زنگ زدم به پسرخالهام نپرسیدم ماجرا چیست؟گریه کردم، فهمیدم. چطوری فهمیدم را نمیدانم؟ حالم بد و بدتر میشد تا اینکه گفتند: «آقا مصطفی در دم شهید شده، حتی زخمی هم نشده.»
مجاهدتهای شاخص شهید احمدی روشن
شهید احمدی روشن دانشمند جوان کشورمان، مسئولیت اجرائی ستاد تدابیر ویژه سازمان انرژی اتمی (تأمین و بومیسازی دهها کالای بسیار پیچیده و حساس صنعت هستهای برای اولین بار در کشور)، معاونت بازرگانی سایت غنیسازی نطنز و تأمین اقلام و تجهیزات صنعت غنیسازی و همچنین مدیریت فناوری در حوزه هستهای سازمان را بر عهده داشت.
علاوهبر این، پژوهش در پروژه ساخت غشاهای پلیمری، تحقیق و برنامهریزی درخصوص موشکهای دستساز برای انتقال تکنولوژی آسان به مبارزین فلسطینی، مدیریت و راهبری پروژه کشف، خنثیسازی و دفع ویروس استاکسنت (خطرناکترین بدافزار سایبری دنیا و آغازگر نسل جدیدی از جنگ سایبری)، فعالیت مؤثر کارشناسی در راهاندازی سایت غنیسازی نطنز، دستیابی جمهوری اسلامی ایران به غنیسازی اورانیوم 3/5٪ و 20٪ طی سالهای 83 تا 88 بخشی از ابتکارات، مسئولیتها و مجاهدتهای شاخص شهید احمدی روشن بوده است.
ترور شهید احمدی روشن؛
نشانه شکست استکبار جهانی
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در تاریخ 22/10/1401 در پیامی ضمن تسلیت شهادت دانشمند جوان، شهید احمدیروشن در حادثه تروریستی در تهران، این ترور بزدلانه را نشانه به بنبست رسیدنِ استکبار جهانی به سردستگی آمریکا و صهیونیزم، در مقابله با ملت مصمّم و مؤمن و پیشرونده ایران اسلامی دانستند.
در بخشی از این پیام آمده بود: «این ترور بزدلانه که عاملان و طراحانش هرگز جرأت نخواهند کرد به جنایت کثیف و پلید خود اعتراف کنند و مسئولیت آن را بپذیرند مانند دیگر جنایات شبکه تروریزم بینالملل دولتی، با طراحی یا همراهی سرویسهای سیا و موساد عمل شده و نشانه به بنبست رسیدنِ استکبار جهانی به سردستگی آمریکا و صهیونیزم، در مقابله با ملت مصمّم و مؤمن و پیشرونده ایران اسلامی است. رشد شتابنده علمی و فتح قلههای دانش که با همت و عزم جوانان مؤمن و غیور و توانائی چون مصطفای شهید رونق یافته، امروز قائم به هیچ فردی نیست، این یک جنبش تاریخی و برخاسته از یک عزم خللناپذیر ملی است. ما به کوری چشم سران اردوگاه استکبار و نظام سلطه، این راه را با قوت و اراده راسخ دنبال خواهیم کرد و پیشرفت رشکآور ملت بزرگ خود را به رخ دشمنان عنود و حسود خواهیم کشید، و البته از مجازات مرتکبان این جنایت و عاملان پشت صحنه آنهم هرگز چشمپوشی نخواهیم کرد.»
بخشی از دستنوشتهها و وصیتنامه شهید
شهید احمدی روشن که پرورشیافته انقلاب اسلامی بود در وصیتنامه و دستنوشتههایی که حکایت از عزم و اراده انقلابی، شهادتطلبی و آخرت جویی او دارد، مناجاتها و فرازهای قابل تأملی را به رشته تحریر درآورده است.
«چه گویم که در کوچه آقا امام حسن علیهالسلام چه دید؟! چه گویم که علی علیهالسلام ۲۵ سال چه کرد؟ چه گویم که نطفه حکمیت در چه روزی بسته شد؟
چه گویم که فرق علی را در دوشنبه منحوس شکافتند یا در ۲۱ رمضان ۴۰ (هـ. ق)؟ چه گویم که در چه روزی جگر پارهپاره بر تشت ریخت؟ چه گویم در چه روزی سری را به نیزه کردند؟ چه گویم که در چه روزی پایی را از زیر ناقه با زنجیر بستند؟ چه گویم که چه روزی بود که باقر علیهالسلام را به شهادت رساندند؟ چه گویم که چه روزی صادق علیهالسلام را به شهادت رساندند؟ چه گویم که چه روزی بود که مردی در زندان دعای موت را زمزمه میکرد؟ چه گویم که چه روزی بود آن روز که مردی به یاد جدش خود را بر روی خاکها غلتاند و میگفت «یا جداه»؟ چه گویم که چه روزی بود که مردی جگرش میسوخت و فریاد میزد ولی آکله الاکبادی حرف میزد که صدایش را نشنوند؟ چه گویم شمس دهم چگونه سرخفام غروب غریبانه کرد؟ چه گویم که مردی با ۱۸ [۲۹] سال سن مثل مادر قد خمیدهاش در خون غوطه خورد؟ و چه گویم درباره مردی که در سرداب مقدس از گناهان شیعه به خدا استغفار میکرد؟
هرکس به طریقی دل او میشکند/ بیگانه جدا دوست جدا میشکند/ بیگانه اگر میشکند باکی نیست/ از دوست بپرسید چرا میشکند
در طول کل تاریخ بشریت شاید فقط چندسالی دنیا به خود حکومتی الهی دیده باشد و آن پس از حکومت و پادشاهی سلیمان و داوود، ده سال حکومت حضرت رسول در مدینه و ۵ سال حکومت حضرت امیر علیهالسلام و چند ماه حکومت امام مجتبی علیهالسلام میباشد و دیگر تاریخ در طول ۱۴۰۰ سال طلوع اسلام حکومتی با پایه و اساس الهی به خود ندیده است. تا اینکه انقلاب ما به وقوع پیوست. در حدود نیم میلیون شهید خون خود را ارزانی این نهال کردند تا پابرجا بماند و بعد آنرا به نسل انقلاب که تقریباً پس از سال ۵۷-۵۸ به دنیا آمدند سپردند و حال آن زمانی رسیده که این نسل از انقلاب برگشته است. روگردانده چرا؟!
بسیاری نامردها چهره در نقاب تزویر پوشاندهاند و خود را خیرخواه مردم میدانند. نمیگذارند که چشم مردم حقیقت را ببیند.
به گفته شهید چمران: وقتی کوس جنگ به صدا درآید شناختن مرد از نامرد آسان میشود». اینان همانهایی هستند که وقتی بوی خون به مشامشان رسید در هفت سوراخ خزیدند و شانه خالی کردند و حال آمدهاند و داعیه انقلاب را دارند، کجا بودید وقتی بچههای ما در خون وضو میساختند آیا کور بودید و ندیدید؟ حال به گورستان بروید و ببینید تاریخ بشریت تا به حال مانند این همه جوان ما دیده است که غالباً با سنی حدود ۱۸-۲۲ سال خود را در کام مرگانداختند، حال مجالس که برای شهدا برگزار میشود خالی است. به خدا که همه اینها جواب دارد. چرا نمیدانید که بزرگترین نعمت را خدا به ما داده است که در حکومتی الهی زندگی میکنیم به رهبری ولایت فقیه. گوشتان را باز کنید و بشنوید سخن، سخنگوی آمریکایی که گفت: «اگر ما جایگاهی بهعنوان ولی فقیه را بر زورق تردید بنشانیم بزرگترین بار را از دوش خود برداشتهایم» آیا حالا اگر کسی با این اصل مخالفت دارد جیرهخور آمریکا نیست؟
از طرفی با عمال داخلی ما را تحت فشار قرار دادهاند از طرفی با محاصرههای اقتصادی گلوی ما را میفشارند و با این دو اصل مردم را در مضیقه قرار دادهاند تا از انقلاب روگردان شوند.
و ایکاش مردم میتوانستند بدانند که چه کسی خیرخواه آنان است، چپیها داعیه اصلاحطلبی دارند، راستیها نیز داعیه صاحب انقلابی را دارند و به امیرالمؤمنین قسم که هیچ کدام خیرخواه مردم و انقلاب نیستند و همه به منافع خود میاندیشند.
امام خمینی(ره) فرمودند: «پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به انقلاب آسیبی نرسد» و حال من تصمیم گرفتهام در آخرت و پل صراط با کسانی که مخالف انقلاب و ولی فقیه هستند روبرگردانم.
اما کار مهم و سختی که بر دوش ما نهاده شده این است که با این تحریفات مبارزه کنیم و کار ما شاید به مراتب مهمتر از کار شهداست که اگر انقلاب از این وهله خارج شود ما هم پاسدار انقلاب بودهایم و هم پاسدار خون شهدا و شاید اجر و ثواب ما بیشتر از آنها باشد. و این ممکن نیست غیر از اینکه به طور کامل پشتیبان ولی فقیه باشیم که فرموده حضرت صاحبالزمان میباشد. و این استدلال [را] به قول حضرت امام(ره)بعضیها نمیدانند و اگر دانسته باشند و با ولیفقیه مخالفت کنند مرتد هستند، حال میفهمیم چرا امام زمان ظهور نمیکنند. چون واقعاً که دین چیزی جز بر روی زبانها نیست و یقیناً در قلوب و دلها نیست. حال اگر مهدی(عج) ظهور کند مردم باز هم یادشان میرود و حالا بیا و بگو مردم این مهدی است که ۱۴۰۰ سال ضجه زدید که بیا بیا...
خدایا ما را در امتحانی سختتر از این قرار مده، بسیار دعا کردهام کهای کاش جزءآن ۳ تن بودم [که] با علیعلیهالسلام ماندند ولی کمتر دعا کردهام که ایکاش در آن زمانه میزیستم چون با خواندن تاریخ [و] کمی تعقل دریافتم که ما مرد امتحان نیستیم. وَالسَّلَامُ عَلَی مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَی... و بر هر کس که از هدایت (راه راست) پیروی کند درود باد.