kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۶۹۴۰
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۹
مدیریت بهینه مصرف سوخت ضروری شد

ثبت مصرف بی‌سابقه بنزین در دی‌ماه

 
 
 
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه از ابتدای دی‌ماه به‌طور میانگین روزانه حدود ۱۱۱ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده که برای فصول سرد سال عددی بی‌سابقه است بر لزوم مصرف بهینه سوخت در کشور تاکید کرد. 
به گزارش ایسنا، علی‌اکبر نژادعلی درباره روند توزیع سوخت کشور گفت: در روز شنبه (سوم دی‌ماه) ۱۱۶ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شد که عدد بسیار بزرگی برای فصل زمستان است.
وی تأکید کرد: مصرف بنزین کشور تنها در بعضی از روزهای پرتردد در فصل تابستان به این اعداد می‌رسید، اما ثبت این ارقام در زمستان که تردد خودروها و سفرهای بین‌شهری به نحو قابل ‌ملاحظه‌ کاهش می‌یابد، بی‌سابقه بوده و امسال تنها سالی است که برخلاف روند سال‌های گذشته، مصرف در زمستان کاهش نیافته است.
رشد 21 درصدی مصرف نسبت به پارسال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به این که میانگین مصرف بنزین کشور از ابتدای امسال تاکنون (یکم فروردین تا پنجم دی‌ماه ۱۴۰۱)، نسبت به مدت مشابه پارسال 
حدود ۲۱ درصد افزایش داشته است، گفت: مصرف بنزین کشور به ‌سرعت در حال رشد است و ناترازی بین تولید و مصرف را به‌دنبال خواهد داشت.
نژادعلی از افزایش ۶.۵ درصدی میانگین تولید روزانه بنزین کشور از ابتدای امسال
تا پنجم دی‌ماه خبر داد و بیان کرد: به‌واسطه بعضی از طرح‌های بهینه‌‌سازی، کیفیت و مقدار تولید در بعضی از واحدهای پالایشی افزایش یافته است، اما با افزایش روزافزون مصرف، باز هم فاصله تولید و مصرف کاهشی است و برای پوشش این حجم عظیم، خطوط لوله انتقال فرآورده کشور را به بنزین اختصاص داده و به ‌ناچار، سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها با نفتکش‌ها و مخزن‌دار ریلی جابه‌جا می‌شود.
لزوم مدیریت بهینه مصرف سوخت کشور
وی ضمن تأکید بر لزوم مصرف بهینه سوخت افزود: دلایل مختلفی از جمله قاچاق سوخت به‌دلیل اختلاف بالای قیمت سوخت با کشورهای همسایه، رعایت نکردن مصرف بهینه و عادی شدن مصرف، اطلاع‌رسانی نامناسب درباره تولید فرآورده، ارزش واقعی تولید فرآورده و لزوم مصرف بهینه‌ آن از جمله دلایل این افزایش خیره‌کننده مصرف فرآورده در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ضمن ابراز امیدواری برای همکاری مردم در مدیریت مصرف سوخت کشور به‌ویژه در فصل زمستان به‌دلیل نیاز صنایع و بخش‌های نیروگاهی به سوخت دوم بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه به افزایش تولید در برخی از واحدهای پالایشی از جمله پالایشگاه آبادان، تهران و شازند اراک، بتوانیم ذخیره‌‌سازی مناسبی برای ایام نوروز انجام دهیم.
نژادعلی همچنین از آغاز توزیع بنزین سوپر در شهر تهران از هفته گذشته خبر داد و گفت: عرضه بنزین سوپر به‌واسطه عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند با محدودیت روبه‌رو شد که با پایان این عملیات، از هفته گذشته عرضه بنزین سوپر در تهران و از روز سه‌شنبه
(۶ دی‌ماه) در همه مراکز استان‌ها آغاز شده است.
وی همچنین درباره روند توزیع بنزین یورو در کشور گفت: توزیع بنزین یورو در کلان‌شهرها، جزو تعهدات قانونی ما بوده و همواره سعی شده که در همه کلان‌‌شهرها، بنزین با کیفیت یورو 
توزیع ‌شود.
کسب درآمد ۵۴ هزار میلیارد تومانی 
با کاهش ۵ درصدی مصرف بنزین
در همین حال، آمارها نشان می‌دهد اگر فقط پنج درصد از مصرف بنزین در کشور کاسته شود، ۵۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان به درآمدهای ارزی کشور اضافه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مهم‌ترین و راهبردی‌ترین فرآورده‌های نفتی، بنزین و نفت‌گاز است. اکنون روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۱۰ میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور تولید می‌شود که مطابق با استانداردهای روز جهان از طریق جایگاه‌های سوخت به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.
همچنین روزانه در مجموع ۲۵۰ میلیون لیتر انواع فرآورده‌های نفتی مانند بنزین، گازوئیل، سوخت کم‌سولفور کشتی‌ها، سوخت هواپیماها و صنایع در پالایشگاه‌های ایران تولید و در سراسر ایران توزیع و به راحتی استفاده می‌شود.
اگر میزان مصرف گاز طبیعی را با دیگر سوخت‌ها معادل‌سازی کنیم در مجموع روزانه بیش از یک میلیارد لیتر سوخت در کشور تولید و به مبادی مصرف عرضه می‌شود و بخش زیادی از فرآورده‌های نفتی در ایران براساس بالاترین استاندارد روز جهان در ۱۰ پالایشگاه ایران تولید می‌شود.
با این حال و با وجود فواید استفاده فراوان از سوخت مانند استمرار تولید برق و انرژی در کشور، آلایندگی حاصل از سوخت فسیلی جزو لاینفک در نفت خام و فرآورده‌های نفتی به حساب می‌آید و بخشی از بودجه عمومی کشور موجب هزینه‌های اجتماعی حاصل از آلودگی انسانی، محیطی و نگهداری از تاسیسات نفتی برای جبران آن می‌شود.
اگر صرفه‌جویی در استفاده از فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و نفت‌گاز در کشور نهادینه و رعایت شود، هم از حجم مستمر آلودگی‌ها کم می‌شود و هم بخش زیادی از درآمدهای ارزی برای توسعه زیرساخت‌های اقتصادی کشور تامین خواهد شد.
به طور مثال اگر مصرف بنزین روزانه 
با پنج میلیون لیتر صرفه‌جویی از ۱۰۵
به ۱۰۰ میلیون لیتر کاهش پیدا کند، برای یک‌هزار و ۸۲۵ میلیون لیتر بنزین امکان صادرات فراهم می‌شود. با در نظر گرفتن قیمت ۳۰ هزار تومانی بنزین در بازارهای جهانی، درآمد ایران از این محل ۵۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان خواهد بود.