kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۶۲۰۵
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۶
در سومین مجمع گفت‌و‌گوی تهران مطرح شد

کمال خرازی: اغتشاشات در ایران یک جنگ هیبریدی بود

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه اغتشاشات در ایران یک جنگ هیبریدی بود، گفت: برخی از گروه‌های تروریستی و برخی از دستگاه‌های اطلاعاتی تعدادی از کشورها در این جنگ درگیر بودند و آنها این جنگ را از قبل طراحی و منتظر بودند که آتش آن را برافروزند که فوت خانم امینی این بهانه را به دست آنها داد.
 
 
 
 
سید کمال خرازی در سومین مجمع گفت‌وگوی تهران با اشاره به روند مذاکرات در طی این سال‌ها گفت: ما امروز در حوزه دانش هسته‌ای از توانایی بالایی برخوردار هستیم ولی در صدد تولید بمب هسته‌ای نیستیم، توانایی داریم ولی قصد تولید بمب نداریم و ما بارها بر این موضوع تاکید کرده‌ایم که ما از نظر اعتقادی تولید بمب را حرام می‌دانیم و از نظر راهبردی نیز بر این موضوع تاکید داریم که تولید بمب راهگشا نیست، چرا که اگر ایران به سمت تولید سلاح هسته‌ای برود طبیعتا کشورهای دیگر در منطقه نیز در یک مسابقه تسلیحاتی قرار می‌گیرند و می‌خواهند سلاح هسته‌ای تولید کنند. ما سال‌ها و دهه‌ها است که تاکید می‌کنیم که خواهان منطقه‌ای عاری از سلاح هسته‌ای هستیم و به همین دلیل می‌گوییم که باید سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل در منطقه نابود شود و این رژیم به پادمان بپیوندد.
این دیپلمات ارشد ایرانی با تاکید بر اینکه ما داشتن سلاح هسته‌ای را امنیت آفرین نمی‌دانیم و مولفه‌های دیگری را در زمینه امنیت مورد توجه داریم، گفت: البته به این موضوع نیز توجه داریم که داشتن فناوری هسته‌ای خود بازدارنده است.
خرازی با تاکید بر اینکه ایران آمادگی دارد که به تعهدات هسته‌ای خود بازگردد در صورتی‌که طرف‌های مقابل نیز به تعهداتشان عمل کنند، گفت: در ارتباط با مذاکرات اخیر نیز مسئله پادمانی و ادعاهای مطرح شده از سوی آژانس باقی مانده است که البته مطالب مطرح شده مطالب قدیمی است و امیدواریم که سفر اخیر کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران باعث شود که قضیه حل شود.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر اینکه تحقق توسعه در منطقه نیازمند صلح و ثبات و امنیت است خاطرنشان کرد: منطقه ما نیازمند گفت‌وگو است و ما بارها در موضع‌گیری‌های خود بر این مسئله تاکید کرده‌ایم.
وی با بیان اینکه ما تاکنون تجاوزی به کشوری نکرده‌ایم ادامه داد: البته به برخی از کشورها که از ما تقاضای کمک برای استیفای حقوق‌شان کرده‌اند کمک کرده‌ایم که این قضیه را در عراق، سوریه و... مشاهده کردیم.
خرازی با تاکید بر اینکه شرط موفقیت گفت‌وگو عدم تجاوز، عدم دخالت بیگانگان در امور کشورهای منطقه و ایجاد زمینه برای گفت‌وگو است در بخش دیگری از صحبت‌های خود به سفر اخیر رئیس‌جمهور چین و رهبر حزب کمونیست این کشور به عربستان اشاره کرد و گفت: ما از این سفرها و دیدارها استقبال می‌کنیم. از اینکه در قالب طرح یک جاده یک کمربند سرمایه‌گذاری بیشتری در منطقه انجام شود استقبال می‌کنیم ولی در جریان این سفر خطایی رخ داد و آن ورود به مباحث سیاسی و تمامیت ارضی ایران بود.
وی با انتقاد از بیانیه مشترک چین و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و ادعاهای مطرح شده در آن در مورد تمامیت ارضی ایران، گفت: آنها (چینی‌ها) سعی کردند که این خطا را جبران کنند ولی این خطا به مثابه این بود که ما بیاییم در مورد وضعیت تایوان که جزو خاک چین است اظهار نظر کنیم و قطعا این موضوع مورد خرسندی چینی‌ها نیست و امیدواریم دیگر چنین خطاهایی از سوی چینی‌ها رخ ندهد و به‌صورت کامل خطای صورت گرفته جبران شود.
به گزارش ایسنا، وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تحولات داخلی کشور و برخی از ناآرامی‌های رخ داده در کشور و با انتقاد از مداخلات برخی از کشورهای غربی در امور داخلی ایران، گفت: اعتراض حق هر شهروندی است و ایرانیان نیز از این حق برخوردار هستند ولی اغتشاش مقوله دیگری است و هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد که امنیت سرزمین خود با خطر مواجه شود، اغتشاش ایجاد شود، جلوی اغتشاش و ناامنی را می‌گیرد.
وی افزود: شما در کشورهای غربی نیز مشاهده می‌کنید که وقتی اغتشاش ایجاد می‌شود چگونه با اغتشاشگران برخورد می‌شود و ایران نیز خارج از این قاعده نیست.
وی با انتقاد از مواضع برخی از کشورها در امور داخلی ایران و تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه برای ورود اسلحه به کشور از برخی از مناطق مرزی و سازماندهی نیروهای تروریستی در خارج از ایران برای ایجاد ناامنی در خارج از کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این ارتباط گفت: آنچه که در ایران رخ داد صرفا یک مسئله داخلی نیست بلکه یک جنگ هیبریدی بود. جنگی بود که در آن برخی از گروه‌های تروریستی و برخی از دستگاه‌های اطلاعاتی تعدادی از کشورها نیز در آن درگیر بودند. آنها این جنگ را از قبل طراحی کرده بودند و منتظر بودند که این آتش را برافروزند و فوت خانم امینی این بهانه را به دست آنها داد.
وی با بیان اینکه جنگ هیبریدی شامل اضلاع نظامی، سیاسی، اجتماعی، رسانه‌ای و... است، گفت: تخریب افکار عمومی یکی از وجهه‌های این جنگ است که از آن به‌عنوان جنگ شناختی یاد می‌شود.
خرازی افزود: امروزه ناتو، آمریکا، ارتش آمریکا و سایر ارتش‌های بزرگ در صدد اضافه کردن یک عرصه جدید به عرصه نظامی‌شان هستند. در کنار هوا، زمین، دریا و سایر عرصه‌ها امروز عرصه ذهن و تاثیرگذاری بر ذهن نیز به ابعاد جنگ آنها اضافه شده است و به‌دنبال آن هستند که روش‌ها و تاثیرگذاری بر ذهن را نیز بر عرصه جنگ اضافه کنند و آنچه که در ایران رخ داد نمونه چنین استفاده‌ای از شناخت انسان و افکار عمومی و تخریب آن شناخت بود.
امیرعبداللهیان: چینی‌ها خطای خود را اصلاح کردند
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در سومین مجمع گفت‌وگوهای تهران که صبح روز دوشنبه
۲۸ آذرماه با حضور اندیشمندان و مقامات ۳۶ کشور در تهران برگزار شد، اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران مفهوم همسایگی را محور سیاست خارجی خود قرار داده و با تمام توان اعتماد‌‌سازی و تقویت پایه‌های دوستی با همسایگان در منطقه می‌اندیشد و در این مسیر با قوت گام بر می‌دارد.
وی خطاب به حاضرین عنوان کرد: در غرب آسیا، منطقه‌ای که تحولات آن همواره پرچالش و تأثیرگذار بر سایر مناطق بوده، ما همسایگان خود را که با آنها اشتراکات تمدنی، تاریخی، فرهنگی و دینی داریم برداران خود می‌دانیم و امنیت و رفاه آنان را امنیت و رفاه خود می‌دانیم.
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: ایران همواره یکی از پایه‌های امنیت و ثبات در منطقه و در خط مقدم مبارزه با تروریسم داعش به‌عنوان تهدیدی مشترک برای منطقه و کل بشریت بوده و ایران همواره در خط مقدم مبارزه با انواع تروریست در منطقه بوده است. امیرعبداللهیان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس گفت: مایل هستم در آستانه سالگرد ترور جنایتکارانه آمریکایی و به شهادت رساندن دو قهرمان بزرگ مبارزه با تروریسم یادی کرده باشم و یاد و خاطره این قهرمان بزرگ حافظ امنیت ایران و عراق و امنیت منطقه و جهان را گرامی بدارم. وی اضافه کرد: ما همواره اطمینان داده‌ایم که آماده اعتماد‌‌سازی و همکاری در همه ابعاد و سطوح با همسایگان خود در منطقه از جمله همسایگان خود در حوزه خلیج‌فارس هستیم تا یک‌ بار برای همیشه تفکر تأمین امنیت از خارج منطقه کنار رود و همکاری و همیاری کشورهای امنیت منطقه امنیت پایدار را به ارمغان آورد.
وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری نشست‌های مشترک میان وزارت‌های خارجه و وزارت دفاع میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دیگر همسایگان بیان کرد: در نگاه به غرب آسیا لازم می‌دانم تاکید کنم که مسئله فلسطین و حقوق تضییع شده ملت مظلوم آن همچنان شرمسارانه در پیشانی بشریت خود‌نمایی می‌کند و رژیم اشغالگر صهیونیستی سیاست‌های تجاوز کارانه و ظالمانه خود را در سکوت نظام‌مند مدعیان حقوق بشر ادامه می‌دهد.
امیرعبداللهیان بار دیگر خطاب به حاضرین گفت: همکاران عزیز، دولت رئیس‌جمهور رئیسی از ابتدای کار دست همسایگان را به گرمی فشرده و آمادگی دارد که از مسیر گفت‌وگو و همکاری‌های سازنده و رو به جلو بر گام‌های عملی هر چه بیشتر در مسیر توسعه همه‌جانبه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش تمرکز یابیم.
مسیر اجرای همکاری‌های ۲۵ ساله با سرعت پیش می‌رود
امیرعبداللهیان با بیان اینکه ما در مسیر اجرای همکاری‌های ۲۵ ساله با سرعت پیش می‌رویم، اظهارداشت: هفته گذشته دو نماینده عالی ایران و چینی برای پیگیری همکاری‌های راهبردی دو کشور در تهران گفت‌وگو کردند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر رئیس‌جمهور چین به عربستان، تاکید کرد: انتظار نداشتیم بیانیه سال ۲۰۱۴ کشورهای منطقه درباره جزایر تعلق داشته ابدی و تاریخی ایران، در نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس با چین کپی پیست و تکرار شود.
وی با بیان اینکه ما اعتراض خود را با ارسال یادداشت رسمی به طرف چینی اعلام کردیم، ادامه داد: ضمن تاکید بر روابط راهبردی با چین به صراحت اعلام کردیم برای حفظ تمامیت ایرانی با هیچ کشوری تعارف نداریم.
امیرعبداللهیان تاکید کرد: از اینکه چینی‌ها نسبت به اصلاح این خطا اقدام کرده‌اند سپاسگزاریم.