kayhan.ir

کد خبر: ۲۵۲۴۴۴
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۴
در اجرای طرح نهضت ملی مسکن

2500 هکتار از اراضی مازاد ۳ وزارتخانه به وزارت راه و شهر‌سازی واگذار شد

برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن بیش از 2500 هکتار زمین مازاد وزارتخانه‌های کشاورزی، علوم و نفت در اختیار وزارت راه و شهر‌سازی قرار گرفت.
 
 
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرد: وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، علوم تحقیقات و فناوری و نفت در صدر دستگاه‌هایی هستند که اسناد زمین‌های مازاد خود را برای ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن در اختیار وزارت راه و شهر‌سازی قرار داده‌اند.
بر این اساس 1800 هکتار از این زمین‌ها متعلق به وزارت جهاد کشاورزی، 554 هکتار متعلق به زمین‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و 163 هکتار مربوط به زمین‌های شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت می‌شود. وزارت آموزش و پرورش با 143 هکتار، شرکت ذوب‌آهن با 68 هکتار و وزارت کشور با 67 هکتار زمین هم در فهرست نهادهایی هستند که اسناد زمین‌های مازاد خود را برای ساخت مسکن در اختیار وزارت راه و شهر‌سازی قرار داده‌اند.
این اراضی در 26 استان کشور واقع شده که بیشترین میزان انتقال اسناد اراضی متعلق به مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان ایلام بوده است. البرز و اصفهان هم به‌ترتیب رتبه دوم و سوم در انتقال اسناد مالکیت زمین‌های مازاد دستگاه‌های دولتی به وزارت راه و شهر‌سازی را در اختیار دارند.
پیش از این سازمان ملی زمین و مسکن اعلام کرده بود از آنجا که این زمین‌ها در محدوده شهرها قرار دارند هزینه آماده‌‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های لازم در آنها برای ساخت مسکن دولتی به مراتب پایین‌تر از زمین‌هایی خواهد بود که خارج از محدوده شهر تامین می‌شوند.
اسناد مالکیت این زمین‌ها براساس ماده 10 قانون جهش تولید مسکن به وزارت راه و شهر‌سازی منتقل شده که براساس آن وزارتخانه‌ها، موسسات و دستگاه‌های دولتی مکلفند نسبت به واگذاری و تحویل رایگان اراضی مازاد و فاقد ساخت و ساز در اختیار خود بنا به درخواست وزارت راه وشهر‌سازی اقدام کنند.
شهریورماه گذشته رئیس‌جمهور از دستگاههای دولتی خواسته بود تا زمین‌های مازادشان را برای اجرای طرح مسکن به وزارت راه و شهر‌سازی واگذار کنند. دولت سیزدهم قرار است چهار میلیون مسکن طی چهار سال بسازد.
متقاضیان نهضت ملی مسکن
هنوز حذف نشده‌اند
در همین حال، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: تلاش می‌کنیم از طریق برنامه‌هایی مثل افزایش مقیاس تولید، هزینه‌های پروژه نهضت ملی مسکن را کاهش دهیم و تاکنون هیچ‌یک از متقاضیان را از این طرح کنار نگذاشته‌ایم.
علیرضا جعفری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: هنوز وارد این مرحله نشده‌ایم که افرادی را از طرح نهضت ملی مسکن حذف و کسانی دیگر را جایگزین کنیم. امیدواریم هیچ‌گاه هم وارد این مرحله نشویم؛ چرا که امیدواریم هزینه ساخت را مدیریت کنیم و حتی‌الامکان کاهش دهیم.
وی افزود: ما به شرایط اقتصادی متقاضیانی که در دهک‌های مختلف جامعه هستند اشراف کامل داریم. لذا نباید از آنها بیش از توانشان انتظار داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی تاکید کرد: برای کاهش هزینه‌های ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن به دنبال طرح‌های مکمل هستیم. بدین‌صورت که بتوانیم با استفاده از اقداماتی در بخش‌های مدیریت منابع، مصالح ساختمانی و ایجاد ظرفیت درخصوص مقیاس تولید انبوه مسکن هزینه را کاهش دهیم و حتی‌الامکان فشار واریزی آورده متقاضیان را کاهش دهیم.
جعفری با بیان اینکه بسته ۱۰۰ هزار واحدی گام اول بر اساس منابع و بودجه متقاضیان شکل گرفته است گفت: تحلیلی که از وضعیت گام اول داشتیم بر مبنای آورده بود که به دلیل توان نه چندان زیاد متقاضیان در برخی استان‌ها، مانعی در تولید مسکن محسوب می‌شد. بنابراین امیدواریم در طرح‌های مکمل بتوانیم نیاز هموطنان به مسکن را پاسخگو باشیم.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید تصریح کرد: تا آخر سال جاری باید عرضه قابل توجه مسکن را در کشور داشته باشیم. در نشستی که با وزیر راه و شهر‌سازی داشتیم وعده دادیم که علاوه‌بر طرح‌های مسکن مهر و اقدام ملی، به منظور اثبات توانایی و اراده انقلابی ۱۰۰۰ واحد نیز از پروژه‌های نهضت ملی مسکن که در سال جاری کلنگ اجرای آنها زده شده را تا پایان امسال تحویل دهیم.
افزایش هزینه ساخت
جعفری همچنین در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران اعلام کرد که میزان و هزینه ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن متناسب با شهر و تعداد طبقات متفاوت خواهد بود و هزینه تمام شده پروژه‌های نهضت ملی مسکن بر مبنای سه ماهه سوم سال ۱۴۰۰، متری چهار میلیون و هفتصد هزار تومان بوده است.
به گفته مدیرعامل شرکت عمران شهر‌های جدید در حال حاضر اگر قراردادی بین پیمانکاران منعقد شود، شش میلیون تومان است.
وی افزود: در طرح نهضت ملی مسکن برخی پروژه‌های جدید را در شهر‌های مختلف شروع کرده‌ایم که حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی می‌شود و پیش از این هم پروژه ۱۰۰ هزار واحد دیگری را شروع کرده بودیم که پیشرفت آن به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسیده بود.
سرعت اجرا کند نشده است
محسنی یکی از سازندگان این پروژه هم اعلام کرد که سرعت و روند اجرای پروژه در بسیاری از شهر‌ها از جمله شهر‌های جدید مناسب و خوب است و ادعا‌های مختلف که روند پروژه کند شده را رد می‌کنم چراکه هم‌اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به بیش از ۴۰ درصد رسیده و در صورت پرداخت تسهیلات به متقاضیان و تزریق آن به پروژه‌ها روند اجرایی این پروژه‌ها هم چند برابر می‌شود.
براساس این گزارش، در حال حاضر اصلی‌ترین مشکل در اجرای این طرح پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها است که باید در این بخش همکاری‌های لازم توسط بانک‌ها صورت گیرد. در این خصوص هم تاکنون چندین بار وزارت راه و شهر‌سازی گلایه‌هایی داشته است. در صورتی که این تسهیلات به موقع پرداخت شود شاهد کاهش قیمت تمام شده ساخت و افزایش سرعت ساخت پروژه‌ها خواهیم بود.