kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۶۳۶۹
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۰
رئیس اتحادیه فدرال توسعه بازرگانی خارجی آلمان:

آلمان بیشتر از ایران از قطع روابط تجاری ضرر کرد

رئیس ‌اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان گفت: با توجه به پیشرفت‌هایی ایران، قطع ارتباط تجاری بیش از آن که به ضرر ایران باشد، به ضرر تجار آلمانی تمام شده است.

به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، علیرضا پیمان‌پاک در جلسه‌ای با «مایکل شومان»؛ رئیس ‌اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان بر توسعه روابط تجاری بخش خصوصی دوکشور با یکدیگر به دور از مسائل سیاسی تاکید کرد و گفت: تجارت موضوعی متفاوت از مسائل سیاسی است و تجربه همکاری با سایر کشورها نشان می‌دهد که روابط تجاری را می‌توان فارغ از نگاه سیاسی گسترش داد.
طرف آلمانی نیز با تایید این موضوع عنوان کرد که گسترش روابط سیاسی منجر به نزدیکی منافع و در نهایت نزدیکی انسان‌ها به یکدیگر شده و نتایج مطلوبی در پی خواهد داشت.
در این جلسه طرفین در مورد اعزام هیئت‌های تجاری و پذیرش آنها به توافق رسیدند و طرف آلمانی ضمن استقبال از اعزام هیئت‌های تجاری آلمانی به ایران گفت: امروز با توجه به پیشرفت‌هایی که در ایران صورت گرفته است، قطع ارتباط تجاری بیش از آنکه به ضرر ایران باشد، به ضرر تجار آلمانی تمام شده و ما نمی‌توانیم از ظرفیت‌های موجود در ایران بهره بریم.
رئیس ‌اتحادیه فدرال توسعه اقتصادی و بازرگانی خارجی آلمان همچنین خواستار اختصاص فضای نمایشگاهی بیشتر به تجار آلمانی در نمایشگاه‌های داخل ایران شد.
تأکید بر تجارت شرکت‌ها
در ادامه این جلسه طرفین در مورد برقراری ارتباط پلتفرم‌های تجاری B2B (تجارت شرکت‌ها با یکدیگر) و B2C (تجارت شرکت‌ها با مصرف‌کنندگان خرد) به توافق رسیدند. این اتفاق می‌تواند ارتباط تجار با یکدیگر را محقق سازد و تاجران می‌توانند بدون ملاقات حضور و صرف وقت و هزینه محصول مورد نظر خود را شناسایی یا برای محصول خود بازاریابی کنند. همچنین طرف آلمانی با استقبال از راه‌اندازی مرکز تجاری ایران در برلین تاکید کرد که در این صورت با تمام توان جهت برقراری ارتباط تجار آلمانی با مرکز تجاری و در نهایت تجار ایرانی اقدام می‌کند.
ارتباط صندوق ضمانت با صندوق‌های بیمه‌ای آلمان دیگر موضوعی بود که از سوی پیمان‌پاک، مطرح و مورد استقبال مایکل شومان قرار گرفت و مقرر شد تا طرفین از راهکار جایگزین LC برای توسعه روابط تجاری بهره گیرند.
رئیس ‌سازمان توسعه تجارت نیز در پایان جلسه با توجه به درخواست طرف آلمانی از آمادگی این سازمان جهت اختصاص فضای نمایشگاهی با تخفیف قابل توجه به شرکت‌های آلمانی و پذیرش هیئت‌های تجاری این کشور، برگزاری جلسات B2B با تجار ایرانی خبر داد.
گفتنی است دولت سیزدهم فرمان تجارت خارجی کشور را به سمت متنوع‌‌سازی مقاصد تجاری به جای تکیه به چند کشور محدود چرخانده و در کمتر از یک‌سال، دیپلماسی اقتصادی کشور را متحول کرده است. همین تغییر رویکرد باعث شده کشورهای بسیاری مایل به برقراری ارتباط تجاری با کشورمان باشند.
از آنجا که اولویت دولت در این زمینه، همسایگان و کشورهای دوست هستند، روابط و قراردادهای بسیار خوبی با این کشورها منعقد گردیده است که از جمله آنها می‌توان به سرمایه‌گذاری بی‌سابقه 40 میلیارد دلاری روس‌ها در صنعت نفت ایران و قراردادهای متعدد با قطر، عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، قزاقستان اشاره کرد.
به نظر می‌رسد برنامه دولت سیزدهم برای خنثی‌‌سازی تحریم‌ها در حال نتیجه دادن است و در عمل نشان داده است که برجام و FATF تنها بهانه‌هایی برای کم‌کاری بوده و اگر مسئولان دولت به جای چشم امید دوختن به این مسائل در این سال‌ها کمر همت می‌بستند، مشکلات امروز ما با این شدت اصلاً وجود نداشت. با این‌ حال باید این تغییر ریل را به فال نیک گرفت و به آینده امیدوار بود.