اوضاع آمریکا به روایت رسانههای آمریکایی
نیویورک تایمز: ترامپ باید محاکمه شود/واشنگتن پست: بایدن باید انصراف دهد
رسانههای آمریکایی وضعیت تیره و تاری از شرایط سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی کنونی این کشور ترسیم میکنند. «نیویورک تایمز» دونالد ترامپ، نامزد احتمالی جمهوری خواهان و رئیسجمهور سابق این کشور را یک «درنده سیاسی» خوانده که «اگر محاکمه نشود کل ساختار نظام سیاسی حاکم بر آمریکا فرو میپاشد» و «واشنگتن پست» نیز بایدن رئیسجمهور کنونی این کشور را ناتوان خوانده و خواهان انصراف وی شده است.
سرویس خارجی-
آمریکا درگیر بحرانهای متعدد و پیچیده سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. در اقتصاد تورم کنونی در 4 دهه گذشته بیسابقه عنوان شده و کارشناسان نیز میگویند، اقتصاد این کشور به سمت «رکود» پیش میرود. بنزین نیز در برخی ایالتها تا سه برابر افزایش قیمت داشته است. در حوزه مواد غذایی نیز اوضاع خوب نیست و در حوزه مسائل اجتماعی خشونتهای مسلحانه وضعیت بسیار اسفباری را برای این کشور رقم زده است طوری که بر اساس اعلام «آرشیو خشونت مسلحانه آمریکا»، در یک سال گذشته، تیراندازیهای جمعی در آمریکا بیش از ۱۹ هزار کشته و بیش از ۳۷ هزار مجروح به جای گذاشته است.
نتایج برخی نظرسنجیها نیز نشان میدهد مردم این کشور بر این باورند که طی سالهای آینده آمریکا وارد جنگ داخلی خواهد شد. در حوزه سیاسی نیز محبوبیت بایدن به کمترین میزان رسیده طوری که گفته میشود 94 درصد جوانان آمریکا بایدن را اصلا قبول ندارند و تنها 10 درصد سیاستهای اقتصادی وی را تایید میکنند. بیماری، حواس پرتی و گافهای وی نیز مشاوران و معاونانش را حسابی کلافه کرده است. همزمان آمریکا برای انتخابات میان دورهای کنگره در آبان ماه آینده و همچنین انتخابات ریاست جمهوری 2024 آماده میشود. ترامپ از همین الان خیز خود را برای اعلام نامزدی برداشته، مسئلهای که میتواند زلزله جدیدی را بر ارکان نظام سیاسی آمریکا تحمیل کند. رسانههای این کشور نیز با توجه به آمادکی ترامپ برای ورود به رقابتهای انتخاباتی و ناتوانی بایدن در اداره امور آمریکا تصویر تیره و تاری از وضعیت این کشور ترسیم میکنند.
نیویورک تایمز: ترامپ درنده سیاسی است
در همین رابطه «نیویورک تایمز» با انتشار گزارشی با اشاره به پایان دادگاه رسیدگی به یورش 6 ژانویه 2021 (17 دی 99) که با حمایتهای ترامپ صورت گرفت نوشته «او یک درنده سیاسی است و برای جلوگیری از فروپاشی نظام سیاسی آمریکا باید محاکمه شود...بیش از پیش روشن شده که ترامپ باید به ارتکاب جرائم متعدد متهم شود. پرسشی که در برابر وزارت دادگستری قرار دارد آن نیست که آیا شواهد قانعکنندهای دال بر ارتکاب جرائم وارد شده به ترامپ وجود دارد یا خیر؛ بلکه سؤال اینجاست که آیا کشور میتواند ننگ پیگرد جنایی رئیسجمهوری پیشین را به جان بخرد یا خیر.»در ادامه نوشته نیویورک تایمز آمده که «ترامپ با درس گرفتن از شکستهای پیشین خود خطرناکتر از همیشه شده است.»
نویسنده در ادامه گفته ترامپ میداند که نظام سیاسی آمریکا قادر به حسابکشی از وی نیست...تحت پیگرد قرار نگرفتن ترامپ خطر فروپاشی کلیت نظام سیاسی و در نتیجه کشور آمریکا را در پی دارد. نتایج حاصل از نظرسنجی اخیر شبکه «ای بیسی نیوز» و «موسسه افکارسنجی ایپسوس» نشان میدهد که ۵۸ درصد آمریکاییها خواهان اعلام «اتهام جنایی» و مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ درمورد آشوب ۶ ژانویه (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) و حمله به کنگره هستند.
بایدن همان ترامپ است
نیویورک تایمز در مطلب دیگری به سیاست خارجی بایدن اشاره کرده و نوشته «این همانی سیاست خارجی بایدن است...دولت جو بایدن در وعده و وعیدهای خود در سیاست خارجی از همان رویهای که دونالد ترامپ رئیسجمهور سلفش به عنوان اولویت خود در رویکرد چین، خاورمیانه و اعزامهای نظامی اتخاذ کرده بود، پیروی میکند.»
به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی به نقل از تحلیلگران و مقامهای سابق نوشته: «با گذشت بیش از یک سال و نیم از دوران ریاست جمهوری بایدن، رویکرد دولت او در قبال اولویتهای راهبردی سیاست خارجی، به طور شگفت انگیزی با سیاستهای دولت ترامپ سازگار است. بایدن در مسیر مبارزات انتخاباتی وعده داده بود راه خود را از مسیرهایی که دولت قبلی در پیش گرفته بود، جدا کند و در پارهای از موارد در زمینه سیاست خارجی این کار را انجام داده است. اما او در حوزههای کلیدی پیشرفتی نداشته و نشان داده که ترسیم مسیرهای جدید در سیاست خارجی واشنگتن تا چهاندازه دشوار است.»
بایدن انصراف بدهد
روزنامه «واشنگتن پست» نیز طی گزارشی مطلب نیویورک تایمز را تکمیل کرده و نوشته که به بایدن توصیه میکند، از انتخابات پیش رو انصراف دهد: «این اقدام بایدن میتواند بار انتقادها علیه وی را سبکتر کند و در اذهان عمومی او را رئیسجمهوری کارآمدتر جلوه دهد.»
در مطلب این روزنامه حامی دموکراتها آمده: «مهمترین دلیل برای طرح این پیشنهاد، موضوع انتخابات میان دورهای نمایندگان مجلس و سنای آمریکا است که در ماه نوامبر امسال (آبان) برگزار خواهد شد. بر همین اساس، درصورتی که بایدن انصراف خود را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ اعلام کند، در انتخابات میان دورهای آمریکا، تمرکز بر شایستگی نامزدها خواهد بود ولی در غیر این صورت، بحثهای انتخاباتی به بررسی نکات مثبت و منفی دولت بایدن و اینکه آیا او باید برای دور بعدی نامزد شود یا خیر خواهند پرداخت.» این روزنامه در ادامه با تاکید بر اینکه نتایج نامطلوب نظرسنجیها درباره عملکرد رئیسجمهور کنونی این کشور نیز بر شعلههای این آتش میافزاید، نوشته: «بایدن نمیتواند از عواقب اشتباههای لفظی پیدرپی خود چشمپوشی کند. در حال حاضر بسیاری از مردم آمریکا، وی را رئیسجمهوری مسنتر، ضعیفتر و ناکارآمدتر از آنچه در واقعیت وجود دارد، میدانند.»
علیه دولت فاسد مسلح شوید!
پس از گزارش این دو رسانه شناخته شده آمریکایی درباره شرایط سیاسی حاکم بر آمریکا، نتایج یک نظرسنجی جدید نیز منتشر شد که نشان میدهد، اوضاع اجتماعی و امنیتی آمریکا نیز بهتر از اواضع سیاسی اش نیست.
نتایج این نظرسنجی جدید نشان میدهد که تقریباً یک سوم آمریکاییها معتقدند ممکن است به زودی لازم باشد علیه دولت «فاسد» کشورشان سلاح به دست شوند. به گزارش فارس، بر اساس نظرسنجی جدید مؤسسه سیاست دانشگاه شیکاگو، اکثر آمریکاییها معتقدند که دولت آمریکا فاسد است و تقریباً یک سوم میگویند ممکن است به زودی لازم باشد علیه آن سلاح به دست بگیرند.بر اساس این نظرسنجی، دو سوم جمهوریخواهان و مستقلها میگویند که دولت «فاسد و فریبکار علیه مردم عادی مثل من» است. در بین رایدهندگان لیبرال ۵۱ درصد این نظر را دارند.به گزارش وبگاه خبری «هیل»، ۲۸ درصد از کل رأیدهندگان، از جمله ۳۷ درصد از دارندگان اسلحه موافق بودند که «ممکن است به زودی لازم باشد شهروندان علیه دولت اسلحه به دست بگیرند»، دیدگاهی که حدود ۳۵ درصد از جمهوریخواهان و حدود ۳۵ درصد از مستقلها داشتند. از هر پنج دموکرات، یک نفر همین نظر را داشت. پیشتر همچنین نتایج یک نظرسنجی نشان داد نیمی از آمریکاییها انتظار دارند «ظرف چند سال آینده» در کشورشان جنگ داخلی رخ دهد.