ولایتی:
جمهوری اسلامی ایران اجازه نمیدهد ناتو در کنار مرزهایش فعال شود
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل تاکید کرد: ناتو یک تهدید به شمار میرود، ببینید کار اوکراین به کجا رسید آن هم به خاطر سیاستهای غلط اروپاییها و در تبعیت اجباری از آمریکا. جمهوری اسلامی ایران اجازه نمیدهد ناتو در کنار مرزهایش فعال شود.
علیاکبر ولایتی، سیاستمدار سرشناس کشورمان که سابقه ۱۶ سال مسئولیت در مقام وزیر امور خارجه را در کارنامه فعالیتهایش دارد، این روزها در کسوت مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل و دبیرکلی مجمع جهانی بیداری اسلامی در عرصههای سیاسی و بینالمللی حضور دارد. وی در گفتوگوی اختصاصی با ایسنا تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران اجازه نمیدهد ناتو در کنار مرزهایش فعال شود.
ولایتی در بخشی از این گفتوگو تاکید کرد: موجب خرسندی است که امروز شاهدیم مردم بزرگ عراق در تحکیم استقلال، برقراری دموکراسی، کوتاه کردن دست بیگانگان و برکنار نمودن سیستم دیکتاتوری در این کشور به عنوان موفقترین کشور عربی شناخته میشود. در عین حال علیرغم سختیها و مشکلاتی که مردم عراق با آن مواجه هستند، در برقراری دموکراسی و ساماندهی آن بسیار موفق بوده و هر روز یک گام رو به جلو برداشتهاند.
وی در ادامه افزود: ایران و عراق دو کشوری هستند که بیشترین اشتراکات را با یکدیگر دارند و ما امروز شاهدیم که به تدریج برخی مشکلات میان گروهها و کاندیداهای پارلمان رو به برطرف شدن است و مردم عراق انتظار دارند که دولت جدید تشکیل شود. عراق کشوری با سابقه چندهزار ساله فرهنگی و تمدنی است و وجود عتبات عالیات در آن کشور یک ویژگی بسیار مهم و بیبدیل میباشد و این کشور را مرکز توجهات همه مسلمانان به دلیل وجود قبور مطهر ائمه اطهار(ع) و محل غیبت ولیاللهالاعظم حضرت حجت ابنالحسن عسکری کرده است.
مشاور رهبری در پاسخ به این پرسش که «به نظر میرسد برخی از کشورهای منطقه در تحولات قفقاز تاثیرگذار بودهاند، این دخالتها چه اثری بر منطقه دارد؟» گفت: قفقاز جنوبی منطقهای کنار مرز ما است و جمهوری اسلامی ایران درباره مرزهایش حساس است. ما مخالف دخالت هر نیروی خارجی در منطقه قفقاز جنوبی هستیم. نه تنها کمککننده نیست بلکه جنگافروزی میکند. آنچه مورد حمایت ایران بود ترکیب ۳+۳ است که کماکان نیز مورد حمایت ما قرار دارد.
ولایتی افزود: برخی از کشورهای اطراف ایران فکر میکنند، ناتو امنیت میآورد در حالی که اینطور نیست. ناتو دنبال تقویت و توسعه خودش است. ناتو یک تهدید به شمار میرود. ببینید کار اوکراین به کجا رسید آن هم به خاطر سیاستهای غلط اروپاییها و در تبعیت اجباری از آمریکا. جمهوری اسلامی ایران اجازه نمیدهد ناتو در کنار مرزهایش فعال شود.
او خاطر نشان ساخت: سه کشور قفقاز جنوبی (گرجستان، جمهوری آذربایجان و ارمنستان) از یک طرف و ایران، روسیه و ترکیه نیز از سوی دیگر دارای منافع مشترک در این منطقه هستند. معتقدم تنها راه ایجاد صلح پایدار در منطقه جلوگیری از تنش و اجرای فرمول ۳+۳ است. بنابراین نه ناتو و نه اتحادیه اروپا و دیگران نمیتوانند هیچ کمکی در ایجاد آرامش در منطقه داشته باشند و برعکس، هر کجا ناتو وارد شده جز تنش و افزایش خصومت بین ملتها به وجود نیاورده است.
ولایتی در مورد انگیزه سفر بایدن به عربستان گفت: آمریکا در سیاستهای خود در منطقه غرب آسیا شکست خورده و هدف بایدن از انجام این سفر تلاش در جهت جبران عقبماندگیهای آن کشور در سیاستهای شکستخوردهاش در جهان اسلامی میباشد. بعید میدانم که وی بتواند در رابطه با اهداف مورد نظرش دستاورد جدی داشته باشد.