kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۳۴۰۹
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۸

حمایت ۲۶۰ نماینده مجلس از توقف فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس

260 نماینده مجلس با صدور بیانیه اقدام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در صدور قطعنامه علیه ایران محکوم کرده و همچنین حمایت خود را از تصمیم اتخاذ شده برای توقف فعالیت دوربین‌های فراپادمانی آژانس اعلام کردند.

مجلس دیروز کارش را با جلسه غیرعلنی آغاز کرد. سیدنظام الدین موسوی در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح دیروز مجلس، گفت: در این جلسه با حضور وزرای کار و جهاد کشاورزی و نیز رئیس‌کل بانک مرکزی، آخرین وضعیت تأمین کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی و حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بررسی می‌شود. در این جلسه، اعضای کابینه گزارشی از اقدامات خود به نمایندگان ارائه خواهند کرد.
سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین پیش از شروع جلسه غیرعلنی مجلس، به مناسبت ایام میلاد امام رضا‌(ع) مراسمی با حضور تعدادی از خدام حرم مطهر رضوی در مجلس برگزار خواهد شد.
محکومیت اقدام آژانس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ظهر دیروز (۲۲ خردادماه) در صحن علنی مجلس با صدور بیانیه‌ای، قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران را محکوم کردند.
در متن این بیانیه آمده است: «اکثریت اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه هجدهم خرداد ماه ۱۴۰۱ قطعنامه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران صادر کردند. ما نمایندگان مردم ایران ضمن محکوم کردن این اقدام سیاسی زیاده‌خواهانه کشورهای غربی بانی قطعنامه، موارد ذیل را یادآور می‌شویم: ۱- جمهوری اسلامی ایران به شهادت گزارش‌های دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کشوری است که با حسن نیت، بیشترین فرصت‌های نظارت و دسترسی این سازمان را در بازه‌های زمانی متعدد فراهم کرده ولی این دسترسی‌ها به جای آنکه در حل و فصل ادعاهای غرب علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای مثمرثمر باشد، هربار با پرسش‌های لجبازانه جدیدی از سوی دبیرخانه مواجه شده که اکنون موجبات تردید درباره ضرورت این همکاری‌ها را ایجاد کرده است. سؤال اینجاست که اگر همکاری با بازرسی‌های آژانس به تکرار بهانه‌گیرانه ابهامات دامن می‌زند، چرا باید این فرصت دادن‌ها تکرار شود؟»
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: «۲- با کمال تأسف شخص مدیرکل و بالتبع آن، دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجاهت فنی خود را آشکارا از دست داده‌اند. سفر آقای گروسی به سرزمین‌های اشغالی فلسطین و ملاقات با سران رژیمی که حاضر به پذیرش پیمان عدم اشاعه (NPT) نیست و گزارش‌های مختلف را در کسب غیرقانونی سلاح هسته‌ای انکار نمی‌کند، آشکارترین نشانه رفتار سوگیرانه گروسی بوده و تعهد وی به اجرای مأموریت‌های سازمان متبوعش را در مسیر حرکت به سمت خلع سلاح هسته‌ای زیر سؤال می‌برد.»
این متن افزوده است: «۳- در همین چارچوب برخلاف مقررات و رویه‌های داخلی آژانس، ادعای برآمده از سرویس جاسوسی صهیونیستی، مبنای تقاضاهای دبیرخانه برای دسترسی‌ها در ایران قرار گرفته که نشانه روشنی از سیاسی و غیرفنی بودن درخواست آژانس در مورد موضوعات باقی‌مانده و سه مکان ادعایی است. ۴- در مذاکرات و توافق اسفندماه ۱۴۰۰ بین سازمان انرژی اتمی کشورمان و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مدیرکل آژانس پذیرفت که با دریافت توضیحات اولیه و تکمیلی جمهوری اسلامی ایران، از موضوعات باقی‌مانده در گزارش خود به سمت حل و فصل موضوع در شورای حکام گام بردارد. در این چارچوب کشورمان طی سه ماه گذشته یکبار توضیحات کتبی و سه دور جلسات حضوری درباره موضوعات با آژانس برگزار کرد اما از نطق جهت‌دار مدیرکل آژانس پیش از پایان گفت‌وگوها در پارلمان اروپا و پس از آن، ارائه گزارش منفی وی به شورای حکام معلوم شد که اغراض سیاسی جایگزین رویکرد فنی در مواضع گروسی شده است.»
نمایندگان سپس خاطرنشان ساخته‌اند: «۵- با ادامه روند سیاسی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مجلس شورای اسلامی از اقدامات دولت محترم و سازمان انرژی اتمی کشورمان در جهت کاهش همکاری با آژانس از جمله توقف فعالیت دوربین‌های نظارت فراپادمانی حمایت می‌کند. ۶- ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن مطالبه جدی از دولت محترم و وزارت امور خارجه بر صیانت از حقوق ملت ایران در حفظ چارچوب برنامه هسته‌ای و رفع مؤثر تحریم‌ها به جهت انتفاع اقتصادی مردم کشورمان در مواجهه با طرف‌های غربی تأکید کرده و اجرای دقیق «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» (مصوب مجلس یازدهم) را ابزار اصلی حفظ حقوق این ملت بزرگ می‌دانیم.»
در پایان این بیانیه آمده است: «۷- به دولت خدمتگزار یادآور می‌شویم که دشمنان مردم ایران سعی دارند با ایجاد فشار و فضا‌سازی سیاسی، زندگی اقتصادی مردم عزیزمان را دستخوش تلاطم کنند که لازم است ضمن ایستادگی در مواضع اصولی و هسته‌ای کشورمان در اجرای برنامه اقتصادی نیز نهایت دقت صورت گیرد تا زمینه سوءاستفاده بیگانگان فراهم نشود».
اقدام آژانس خصمانه و غیرسازنده
محمدباقر قالیباف رئیس‌مجلس شورای اسلامی صبح دیروز در جلسه علنی مجلس با اشاره به اتفاقات تلخ اخیر در کشور و جان باختن شماری از هموطنان‌مان گفت: جان باختن شماری از هموطنان در حادثه قطار مسافربری از مشهد به یزد را به خانواده آنها تسلیت عرض کرده و از خداوند متعال برای درگذشتگان رحمت و مغفرت و برای مصدومین و مضروبین این حادثه، شفای عاجل مسئلت دارم. ضروری است کمیسیون محترم عمران به بررسی عوامل و علل وقوع حادثه و رسیدگی به مقصران، گزارش‌های کارشناسی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن به نمایندگان ملت ارائه کند.
وی افزود: همچنین وظیفه خود می‌دانم تشکر وافر و عمیق خود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از برگزاری دیدار حضوری و صمیمانه با رهبر معظم انقلاب و نظر لطف و رهنمودهای حکیمانه ایشان را اعلام کنم. مجدد تصریح می‌کنم این حمایت‌ها نه‌تنها سبب نادیده گرفتن نقاط ضعف و اشکالات ما نمی‌شود بلکه باور داریم که بار مسئولیت‌مان را در خدمت به مردم سنگین‌تر و عزم‌مان را برای تلاش بیشتر راسخ‌تر می‌کند.
رئیس‌مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لازم به ذکر است تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس بین‌المللی را اقدامی خصمانه و غیرسازنده می‌دانیم که به معنای تأثیرپذیری مستقیم آژانس هسته‌ای از محافل صهیونیستی است، گفت: این اقدام همکاری‌های بسیار سازنده، داوطلبانه و سخاوتمندانه ایران در برابر آژانس را نادیده گرفته و مسیری را گشوده که تداوم آن حتماً به سود مذاکرات جاری دیپلماتیک نخواهد بود. این اقدامات نشان می‌دهد که طرف مقابل در رسیدن به توافق خوبی که تحریم‌ها را علیه ملت ایران رفع کند، جدی نیست.
قالیباف بیان کرد: ما قاطعانه از اقدامات فنی و حقوقی اخیر سازمان انرژی اتمی در پاسخ به قطعنامه ظالمانه اخیر و رفتار غیرسازنده کشورهای بانی آن حمایت کرده و ضمن استقبال از رأی منفی دو کشور روسیه و چین به این قطعنامه تأکید می‌کنیم، تمرکز بر خنثی‌‌سازی تحریم و ایجاد رونق اقتصادی با تکیه بر توان داخلی به‌گونه‌ای که منجر به گشایش در زندگی و شرایط معیشتی مردم شود، مهم‌ترین و قوی‌ترین پاسخی است که می‌توان و باید به دشمنان و بدخواهان ملت سرافراز ایران داده شود.
سخنان رهبر انقلاب چراغ راه مجلس
همچنین نمایندگان در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی با صدور بیانیه‌ای پایبندی خود را به فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب اعلام کردند. در این بیانیه تاکید شد که فرمایشات مقام معظم رهبری، منشور مجلس یازدهم در ادامه راه خواهد بود.
در متن این بیانیه که خطاب به رهبرانقلاب نگاشته شده آمده است: «دیدار هرساله نمایندگان مجلس شورای اسلامی با حضرتعالی به ویژه تفقدی که از نمایندگان طی این
۲ سال فرموده‌اید موجب خوشحالی و امیدواری نمایندگان مجلس از یک‌سو و سنگین‌تر شدن وظیفه از سوی دیگر شده است. نشان افتخارآمیز مجلس انقلابی که در سال نخست به این مجلس عطا فرموده اید و تأیید دوباره و تاکیدتان بر این ویژگی مجلس در نیمه راه نشان از آن دارد که فرزندان و ارادتمندانتان در گوشه‌گوشه این آب و خاک مقدس به نمایندگی از مردم شهرها و روستاها گرد آمده‌اند تا اهداف عالی انقلاب اسلامی را گام به گام دنبال کنند.»
در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: «ضمن عرض تشکر مجدد و ارادت قلبی از لطفی که به نمایندگان ابراز فرموده‌اید بر خود فرض می‌دانیم مسائل و موارد زیر را که برگرفته از فرمایشات حضرتعالی است در دستور کار قرار داده و تا آخرین ثانیه و فرصت نمایندگی پیگیری کنیم. ناگفته پیداست که سخنان رهگشای حضرتعالی در دیدار سالانه با نمایندگان منشور مجلس انقلابی و همچنین چارچوب عملی برای اقدامات مجلس در نیمه دوم عمر خود است. ۱- نسخه نجات بخش کشور در تمام عرصه‌ها را عملکردی جهادی، از خودگذشتگی، عزم راسخ، ابتکار عمل، نگاه بلندمدت به اهداف و آرمان‌ها و بالاتر از همه، اخلاص و توکل فردی و جمعی می‌دانیم و علاوه‌بر تلاش در راستای پیاده‌سازی این روحیه و منش با مطالبه از سایر قوا و تحقق آن در تمامی دستگاه‌های حاکمیتی و دولتی به‌عنوان خدمتگزاران به مردم همت می‌گماریم.»
نمایندگان در ادامه افزوده‌اند: «۲- مجلس را مسئول و متولی نقد درونی در ابعاد ملی می‌دانیم و با تقویت بعد نظارت چشمان تیزبین ملت در رصد وضعیت کشور به ویژه بخش‌های دولتی خواهیم بود و نقاط قوت و آسیب‌پذیری‌ها را با دقت زیرنظر می‌گیریم، همچنان که همان طور که تذکر دادید دشمن بیش از آنکه به توانایی‌های خود امیدوار باشد به اشتباه‌های ما امید بسته است. ۳- محبت حضرتعالی در بیان این نکته که تعبیر مجلس انقلابی تعبیر حقیقی خود را قدر می‌شناسیم و تلاش خواهیم کرد تا عمل فردی یکایک ما و همچنین برون‌داد جمعی مجلس، انقلابی بماند چرا که می‌دانیم انقلابی ماندن مهم‌تر از انقلابی بودن است، در این راه از توطئه دشمنان لحظه‌ای غافل نمی‌شویم و راه انحراف را برای مدعیان کم طاقت سد خواهیم کرد.»
این بیانیه در ادامه آورده است: «۴- مسئولیت تمامی قوانین و مصوبات مجلس را برعهده می‌گیریم و با هیچ طرح و لایحه‌ای برخوردی خلاف منافع و مصالح ملت نخواهیم کرد، مطالبه به حق شما در عدم ارجاع مصوبات ناشدنی به شورای نگهبان و دولت را به جد دنبال می‌کنیم و توضیح و تشریح مسائل برای عامه مردم را از مصادیق جهاد تبیین می‌دانیم. ۵- مجلس شورای اسلامی مطالبه پیشین حضرتعالی در مبارزه با فساد و تبعیض و خواست ملت شریف ایران در شفافیت با تصویب قوانین مربوطه به جد دنبال کرده است و پس از این نیز در نیمه دوم عمر مجلس لحظه‌ای از این ضرورت نخواهیم گذشت و از پرداختن به امور فرعی و غفلت از امور اصلی همچون گذشته پرهیز خواهیم کرد. ۶- مجلس مردم‌گرایی را کمال نمایندگی می‌داند و البته به همان‌اندازه که مردم‌گرایی نزدیک می‌شود عوام‌گرایی و جوزدگی را کنار زده و خواهد زد. همیشه برای شنیدن و مورد توجه قرار دادن نقد و نظر مردم مشفقانه آماده خواهیم بود اما در برابر جنجال و فضا‌سازی لحظه‌ای کوتاه نخواهیم آمد.»
نمایندگان ملت سپس افزوده‌اند: «۷- به وضع قوانین با نگاه بلندمدت همت خواهیم گماشت و برای هر امر جزیی قانون نخواهیم نوشت و قوانین را براساس سیاست‌های کلی ابلاغی تنظیم خواهیم کرد و با تلاش جهادی در این حوزه به سوی رفع عقب‌ماندگی‌های گذشته گام خواهیم برداشت. ۸- از افزایش بی‌رویه طرح جلوگیری خواهیم کرد تا دولت که خود مجری قوانین خواهد بود لوایح کارشناسی خود را ناظر به روش‌های پیاده ‌سازی و امکان آن تدوین و ارائه کند. ۹- ام‌الخبائث مشکلات اقتصادی کشور که همان کسری بودجه است مسیر اصلاح و جراحی اساسی در معیشت مردم را تنگ کرده است، تلاش خواهیم کرد و با همراهی دولت در بودجه سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با اصلاح اساسی ساختار، کاهش هزینه‌ها و حذف ردیف‌های درآمدی غیرقابل تحقق بودجه شفاف، واقعی و بدون کسری محقق کنیم.»
این بیانیه خاطرنشان ساخته است: «۱۰- تقویت بنیه کارشناسی مجلس را چه در مرکز پژوهش‌ها و چه در کمیسیون‌های تخصصی در دستورکار قرار خواهیم داد و برنامه هفتم توسعه را با هماهنگی سایر قوا و نهادهای مسئول، مسئله‌محور و مبتنی بر نیازهای اساسی کشور و واقعیت‌های موجود تدوین خواهیم کرد تا راه برای مجریان و دست‌اندرکاران کشور روشن باشد. ۱۱- ابعاد رسانه‌ای مصوبات و اقدامات مجلس را بیش از پیش در نظر خواهیم گرفت و با توضیح مسائل برای مردم فرصت فضا‌سازی علیه قانون را خواهیم گرفت. ۱۲- حفظ شأن و استقلال مجلس دولت را در عمل به وظایف سنگین خود در پیشبرد اهداف یاری خواهیم کرد و اصل تفکیک قوا را که مورد تذکر حضرتعالی قرار گرفت را به دقت رعایت خواهیم کرد و در پیگیری مطالبه خواسته‌های به حق مردم به وظایف قانونی خود عمل خواهیم کرد و در پایان به روان پاک بنیان‌گذار کبیر و شهدای انقلاب درود می‌فرستیم و از محضرتان طلب دعای خیر در عمل به وظایف نمایندگی و خدمت بی‌وقفه به ملت ایران خواهیم کرد.»