kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۲۹۱۴
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۹
درصورت صدور قطعنامه 

توقف همکاری با آژانس پاسخ ایران به قطعنامه آمریکایی - اسرائیلی شورای حکام

پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا و سه کشور اروپایی عضو برجام به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با واکنش قاطع ایران رو‌به‌رو شد، خطیب زاده نسبت به تضعیف اعتبار آژانس هشدار داد و امیرعبداللهیان هم تاکید کرد هرگونه اقدام سیاسی آمریکا با واکنش متناسب ایران مواجه خواهد شد.
 
 
 
 
امروز دوشنبه ۱۶ خرداد ماه قرار است نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزار شود. در آستانه این نشست شاهد هیاهویی از سوی رژیم صهیونیستی در انتشار برخی اسناد ادعایی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران بودیم و در همین خصوص نیز خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه از قطعنامه‌ پیشنهادی آمریکا به‌همراه سه عضو اروپایی برجام (آلمان،‌ فرانسه و انگلیس) به شورای حکام آژانس خبر داد.
براساس گزارش رویترز، آمریکا و سه کشور اروپایی پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی مشترک خود به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ارائه داده و عنوان کرده‌اند که حل نشدن موضوعات مرتبط با مواد اورانیوم پیدا شده در سایت‌های اعلام نشده، به‌شدت مایه نگرانی است.
این چهار کشور همچنین گفته‌اند که «به دلیل همکاری ناکافی ایران» اختلافات و مسائل پادمانی همچنان حل نشده و از ایران خواسته‌اند که «فوراً پیشنهاد آژانس برای تعامل بیشتر برای حل‌ و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده را بپذیرد».
نکته قابل تامل اینکه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه 13 خرداد به فلسطین اشغالی سفر کرده و با «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران دیدار و گفت‌وگو کرده است.
سفر سؤال‌برانگیز رافائل گروسی به سرزمین‌های اشغالی اما ابهام‌های قابل توجهی در محافل سیاسی و رسانه‌ای ایجاد کرده است، چه، دشمنی رژیم صهیونیستی با ملت ایران و عاملیت این رژیم در ترور دانشمندان و خرابکاری در صنعت هسته‌ای کشورمان کاملاً روشن است.
مدیرکل آژانس نیز حتما به تبعات منفی این اقدام در آستانه برگزاری شورای حکام آژانس که قرار است گزارش گروسی در مورد برنامه هسته‌ای ایران را بررسی کند آگاه است و می‌داند که این سفر شبهه جدی در مورد استقلال آژانس و فاصله گرفتن از رویه فنی-حقوقی ایجاد خواهد کرد.
بدیهی است؛ به جان خریدن اتهام سنگین «عدم رعایت اصل بی‌طرفی» و «ضربه زدن به حیثیت آژانس» از سوی گروسی حتماً باید مابه‌ازای قابل توجهی برای او داشته باشد.
گزارش منفی آژانس و متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا و اروپا و اکنون سفر گروسی به فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که مجموعه این اقدامات با رویکردی سیاسی و برای خوشایند دولت جعلی اسرائیل که بزرگ‌ترین متخلف در فعالیت‌های هسته‌ای جهان است صورت گرفته است.
موضوعی که با واکنش قاطع جمهوری اسلامی ایران مواجه شده و وزارت امور خارجه کشورمان تاکید کرده است ایران به هر اقدام غیرسازنده در شورای حکام پاسخ محکم و متناسب را خواهد داد و مسئولیت پیامدهای آن بر عهده آنهایی است که به شورای حکام و گزارش مدیرکل به عنوان اهرم فشار و ابزار بازی‌های سیاسی علیه ایران نگاه می‌کنند.
هشدار ایران 
نسبت به تضعیف اعتبار 
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با انتشار مطلبی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان اولیه پیمان منع اشاعه، نسبت به تضعیف بیش از پیش اعتبار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همگان‌ هشدار می‌دهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: کسی نمی‌تواند در قبال برنامه مخفی تسلیحات اتمی اسرائیل سکوت پیشه کند و سپس ادعای بی‌طرفی کرده و درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران سخن بگوید.
هرگونه اقدام سیاسی آمریکا 
با واکنش متناسب ایران
مواجه خواهد شد
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به عزم و اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار، اقدام اخیر آمریکا و سه کشور اروپایی در تهیه پیش‌نویس قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را رفتاری برخلاف رویه دیپلماسی، شتاب‌زده و غیرسازنده خواند که موجب سخت‌تر و پیچیده‌تر شدن روند مذاکرات خواهد شد.
امیرعبداللهیان با اشاره به قانون مجلس شورای اسلامی هشدار داد، هرگونه اقدام سیاسی از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی در آژانس، بی‌تردید با واکنش متناسب، مؤثر و فوری جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
رئیس‌دستگاه دیپلماسی کشورمان ضمن قدردانی از تلاش‌های «جوزپ بورل»، بار دیگر بر آمادگی و اراده ایران برای ادامه و به نتیجه رسیدن مذاکرات در مسیری واقع‌بینانه و مورد توافق تأکید کرد.
امیرعبداللهیان با اشاره به اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی که خود مجرم اصلی فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای در جهان است، سفر گروسی مدیرکل آژانس به تل‌آویو در آستانه نشست شورای حکام را در تعارض با رعایت اصل بی‌طرفی و جایگاه فنی و حرفه‌ای آژانس خواند.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این گفت‌وگوی تلفنی با انتقاد از برخی تلاش‌ها جهت شکست مذاکرات، بر تسریع در به نتیجه رسیدن مذاکرات و حصول توافق تأکید کرد.
«بورل» بر ضرورت تداوم رایزنی‌ها برای فاصله گرفتن از فضای منفی کنونی در آژانس و تمرکز بر ادامه مذاکرات برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات برجامی تأکید کرد.
اقدام غیرسازنده آمریکا 
مخل روند مذاکرات است
امیر عبداللهیان همچنین در گفت‌و‌گوی تلفنی با «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه با اشاره به استمرار تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا از طریق اتحادیه اروپا برای رفع تحریم در دو ماه اخیر، اقدام غیرسازنده آمریکا و سه کشور اروپایی در تهیه پیش‌نویس نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و فضا‌سازی رسانه‌ای علیه ایران را مخل روند مذاکرات دانست.
وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به تهیه نقشه راه همکاری‌های ایران و آژانس در آخرین سفر رافائل گروسی به تهران، تأکید کرد: عواقب و پیامدهای تصویب هرگونه قطعنامه ضدایرانی در نشست هفته آتی آژانس متوجه طرف‌هایی است که مخل مسیر دیپلماسی هستند.
«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز در این گفت‌وگوی تلفنی، ضمن ابراز خرسندی از سفر رسمی خود در آینده به ایران، مناسبات و همکاری‌های تهران و مسکو را در همه ابعاد رو به گسترش دانست.
وزیر امور خارجه روسیه، بر مخالفت قطعی مسکو با پیش‌نویس قطعنامه آمریکا و سه کشور اروپایی در شورای حکام آژانس تأکید کرد.
«لاورف» افزود: این پیش‌نویس فاقد هرگونه تأثیر مثبتی است و موضوعات در دستور کار همکاری ایران و آژانس باید در مسیر فنی آژانس حل و فصل گردد.
قطعنامه احتمالی
 آمریکایی- اسرائیلی
 بدون پاسخ نمی‌ماند
در شرایطی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مقابل همکاری‌های گسترده جمهوری اسلامی چنین رویکرد مغرضانه و غیرسازنده‌ای آن هم برای خوشایند رژیمی که خود متهم ردیف اول فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی در جهان است، اتخاذ کرده است‌، باید بداند ایران در برابر این بازی نخ‌نما و رفتار سیاسی دست بسته نخواهد بود و واکنشی قاطع و درخور در قبال این قطعنامه احتمالی آمریکائی- اسرائیلی نشان خواهد داد، که توقف همکاری با آژانس می‌توان بخشی از این واکنش باشد.