پشت پرده بحران سیاسی در پاکستان به روایت «عمرانخان»
آمریکا بارها تهدیدم کرد که نباید در قدرت باقی بمانم
نخستوزیر پاکستان که با انحلال پارلمان این کشور خود به خود از مقام خود عزل شده با اشاره به تهدیدات مکرر آمریکا برای عزل او گفت: بالاترین مقام در امور آسیای جنوبی و مرکزی در وزارت خارجه آمریکا، در «توطئه ای» برای سرنگونی دولتش دست داشته است.
سرویس خارجی-
روز یکشنبه «عارف علوی»، رئیسجمهور پاکستان به توصیه «عمران خان»
نخستوزیر این کشور انحلال مجلس ملی را بر اساس مفاد قانون اساسی تأیید کرد. نخستوزیر پاکستان لحظاتی پس از مردود اعلام شدن طرح عدم اعتماد به دولت، پیشنهاد انحلال پارلمان را به ریاست جمهوری این کشور پیشنهاد کرد. طبق قانون با انحلال پارلمان، عمران خان خود به خود از مقامش عزل میشود. البته بر اساس بیانیه نهاد ریاست جمهوری پاکستان، «عمران خان» تا زمان انتصاب نخستوزیر موقت در جایگاه نخستوزیری به کار و وظایف خود ادامه خواهد داد.
حالا «عمران خان» افشا کرده که آمریکا پیامهای تهدیدآمیزی از طریق فرستاده پاکستان برایش ارسال میشده است. «دونالد لو» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور آسیای میانه و جنوبی در جلساتی با «اسد مجید» سفیر پاکستان هشدار داده بود اگر «عمران خان» از رای اعتماد مخالفانش در مجمع ملی با موفقیت بیرون بیاید پیامدهایی برایش خواهد داشت. به گزارش فارس، نخستوزیر پاکستان این را هم گفته که «دونالد لو»
بالاترین مقام آمریکایی که در وزارت خارجه آمریکا با آسیای جنوبی سروکار دارد، در توطئه خارجی برای سرنگونی دولتش دست داشته است.
«لو» در حال حاضر دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی است. دفتر امور آسیای مرکزی و جنوب آسیا شامل 5 کشور آسیای مرکزی و همچنین هند، پاکستان، افغانستان، نپال، سریلانکا، بنگلادش، مالدیو و بوتان است. او که در حال حاضر به هند سفر کرده در مصاحبه با هندوستان تایمز، اتهامات نخستوزیر پاکستان را رد کرد.
نخستوزیر پاکستان همچنین گفته گزارشهایی به او رسیده مبنی بر اینکه اعضای مخالف دولت حزبش با سفیر آمریکا دیدارهایی داشتهاند. او اضافه کرد: «چه دلیلی وجود دارد مردمی که ما را ترک کردند و تنها گذاشتند به شکل منظم در روزهای گذشته افراد سفارت آمریکا را ملاقات کنند.» عمران خان در پایان نتیجه گیری کرده که مخالفان دولت توانایی درک اتفاقاتی که در جریان است را ندارند.
چنانکه برخی از تحلیلگران پیشتر گفته بودند، به نظر میرسد که خشم آمریکا علیه عمران خان پس از آن بود که او موضعی همگرایانه با روسیه که در آغاز جنگ اوکراین به آن سفر کرد، اتخاذ نمود و از محکوم کردن مسکو خودداری ورزید و از دوگانگی غرب انتقاد کرد و اجازه احداث پایگاههای نظامی آمریکا در کشورش را نیز نداد لذا آمریکا به مخالفان وی چراغ سبز را نشان داد تا او را سرنگون کنند.
گفتنی است جلسه رسمی پارلمان ملی پاکستان روز گذشته برای رسیدگی نهایی به طرح عدم اعتماد علیه نخستوزیر با حضور نمایندگان حزب حاکم و مخالفان برگزار شد. ریاست مجلس ملی با اشاره به مداخله خارجی علیه دولت پاکستان و غیرقانونی بودن طرح عدم اعتماد، آن را رد کرد. ریاست جمهوری پاکستان نیز لحظاتی پس از مردود اعلام شدن طرح عدم اعتماد به عمرانخان، دستور انحلال پارلمان را صادر کرد و متعاقب آن کابینه دولت پاکستان نیز منحل شد.