kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۷۵۷۸
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۹

اخبار ویژه

 

ایران هم با برجام 2 سرزمین بی‌دفاع می‌شد
ارگان حزب کارگزاران با بیان اینکه «کیف در آستانه سقوط است»، اوکراین را «سرزمین بی‌دفاع» توصیف کرد.
روزنامه سازندگی ذیل همین تیتر و تصویر «چند شهروند اوکراینی با اسلحه‌های چوبی»! نوشت: درگیری‌ها در اوکراین تشدید شد و نظامیان روس به دروازه‌های کیف رسیدند؛ ارتش از مردم خواسته برای مقابله به کوکتل مولوتف متوسل شده، یا به‌دنبال پناهگاه باشند یا در خانه بمانند. رسانه‌ها از درگیری سنگین در 80 کیلومتری پایتخت خبر دادند. مقام‌های آمریکایی با استناد به داده‌های اطلاعاتی‌شان مدعی‌اند کیف به زودی سقوط خواهد کرد.
ولادیمیر زلنسکی گفت پوتین به‌دنبال از میان بردن دولت اوکراین است. مقام‌های روس نیز این ادعا را تایید کرده و گفتند خواهان سرنگونی دولت اوکراین هستند و بعد از تسلیم ارتش با کیف رایزنی را آغاز خواهند کرد. همزمان سی‌ان‌ان به نقل از سخنگوی کرملین نوشته، روسیه نمایندگانش را برای گفت‌وگو با کیف به مینسک، پایتخت بلاروس اعزام کرد. وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرده که نظامیان این کشور جزیره مار واقع در دریای سیاه را تصرف و فرودگاه استراتژیک هاستومل را از کنترل اوکراینی‌ها خارج کردند.
در این میان یکی از مقام‌های نظامی آمریکا به نیویورک‌تایمز گفت که نیروهای روس تاکنون با استفاده از بیش از 100 موشک بالستیک میان‌برد و کوتاه‌برد، تاسیسات نظامی و پدافند هوایی اوکراین را هدف قرار دادند. روسیه همچنین در محدوده دریای سیاه از موشک‌های پرتابی توسط ناوهای جنگی استفاده کرده است.
تیتر روزنامه حزب کارگزاران و «سرزمین بی‌دفاع» توصیف کردن اوکراین در حالی است که این کشور صاحب سلاح اتمی بود و با وعده‌های آمریکا، خلع سلاح شدن را پذیرفت و پس از آن هم قبول کرد که تدریجا تبدیل به پایگاه نظامی - جاسوسی آمریکا در ناتو شود که همین برای روسیه نگران‌کننده بود. اما آمریکا و ناتو در روز حادثه، اوکراین را تنها گذاشتند.
یادآور می‌شود چند سال قبل، کانال وابسته به مرحوم هاشمی پدر معنوی حزب کارگزاران مدعی شده بود «دنیای فردا، دنیای گفتمان‌هاست نه موشک‌ها»(!)
هاشمی پیش از آن هم در تاریخ 30 مرداد 95، ضمن سخنانی در نشست مدیران وزارت آموزش و پرورش به خطا گفته بود: «اگر می‌بینید آلمان و ژاپن محکم‌ترین اقتصاد دنیا را دارند، بعد از جنگ جهانی دوم از اینکه نیروی نظامی داشته باشند، محروم شدند... نیروهای نظامی بیشترین خرج کشورهای در حال جنگ را می‌بردند و از این رو با این اقدام پول‌هایشان آزاد شد و به‌دنبال کارهای علمی و تولیدی رفته و اقتصاد دانش‌بنیان برای خود درست کردند. این راه در ایران باز شده و مطمئنم دوره دوم دولت روحانی می‌تواند ما را به آنجا برساند».
البته تحقیقات بعدی نشان داد ژاپن و آلمان در رده هشتم و نهم کشورها از نظر بالاترین هزینه‌های نظامی قرار دارند.
روحانی نیز همان ایام، از برجام 2 سخن گفته بود که محتوای آن از نگاه آمریکا محدود کردن برنامه نظامی و موشکی ایران بود!

رویترز: حملات سایبری ایران به دشمنانش بسیار پیشرفته است
«سرویس‌های امنیتی آمریکا و انگلیس می‌گویند که گروه هکری موسوم به «مادی‌واتر» (آب گل‌آلود) مرتبط با ایران، پشت حملات گسترده سایبری از آسیا تا آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی است».
وبسایت رادیو فردا در گزارشی به نقل از خبرگزاری رویترز نوشت: بررسی‌های اداره تحقیقات فدرال آمریکا، آژانس امنیت زیرساخت‌ها و امنیت سایبری آمریکا همراه با دیگر نهادهای امنیتی این کشور و بریتانیا نشان می‌دهد گروه هکری و جاسوسی «مادی‌واتر» مرتبط با ایران، پشت حملات گسترده به اهداف مخابراتی، دفاعی، دولت‌ها و بخش‌های نفت و گاز از آسیا تا آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی است. نام این گروه هکری سال‌هاست که برای نهادها و شرکت‌های امنیتی سایبری آشناست و ژانویه امسال، فرماندهی سایبری ارتش آمریکا برای اولین بار «وزارت اطلاعات» و «سپاه پاسداران» را متهم کرد که از گروه «مادی‌واتر» برای هک کردن شبکه‌های کامپیوتری در نقاط مختلف جهان و ضربه‌زدن به «دشمنان و رقبا» استفاده می‌کند. این چندمین گروه هکری مرتبط با ایران است. کشورهای غربی بارها نگرانی خود را از فعالیت‌های مخرب سایبری ایران، روسیه، چین و کره شمالی اعلام کرده‌اند.
اخیرا شرکت امنیت سایبری «آی‌بی‌ام ایکس فورس» نیز سه گروه هکری عمده تهدیدکننده فضای مجازی طی سال ۲۰۲۱ را معرفی کرد که «مادی‌واتر» یکی از آنها بود و افزوده بود که روش‌های استفاده شده توسط این مهاجمان سایبری «پیشرفته و دفاع‌گریز» است و آنها از شیوه‌های مختلف برای پنهان نگهداشتن فعالیت‌های خود استفاده می‌کنند.
سرویس‌های امنیتی آمریکا و بریتانیا دقیقا اعلام نکرده‌اند هدف حملات گروه «مادی‌واتر» کدام کشورها و مشخصا چه پروژه‌ها و نهادهایی بوده، اما قبلا نام این گروه در حملات سایبری از ترکیه، اردن تا اسرائیل، آمریکا و اروپا مطرح بوده است.
فرماندهی سایبری ارتش آمریکا می‌گوید، گروه «مادی‌واتر» در سال‌های گذشته در تقلای گردآوری داده‌ها از شرکت‌های مخابراتی و سایر سازمان‌ها در سراسر خاورمیانه بوده است. سارا جونز، یک تحلیلگر ارشد داده‌ها در شرکت امنیت سایبری «مندینت»، در این زمینه گفته که ایران تیم‌های متعددی را برای جاسوسی، حمله و گردآوری اطلاعات از راه سایبری به‌کار گرفته است.
به گفته جونز، وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران از این تیم‌ها برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی ایران در راستای تقابل ایران با دشمنان و رقبایش در سراسر منطقه استفاده می‌کنند

اوکراین اگر خلع سلاح نشده بود می توانست از بازدارندگی آنها استفاده کند
سایت اصلاح‌طلب نواندیش ضمن رد ادعای برخی هم طیفانش که می‌گویند سلاح‌های اتمی برای اوکراین قابل استفاده نبود و به همین دلیل هم واگذار کرد، نوشت: بعد از حمله روسیه به اوکراین اظهارنظرهای گوناگونی در مورد تحویل سلاح‌های اتمی اوکراین به روسیه در قبال تضمین امنیتی مسکو و واشنگتن در سال‌های پس از فروپاشی شوروی صورت گرفت تا جایی که یکی از سفرای اوکراین در آمریکا این را یک اشتباه بزرگ خواند.
به دنبال این تحلیل برخی از تحلیلگران عمدتا واقع گرا اعتقاد داشتند که جهان به سمت رقابت تسلیحاتی هسته‌ای حرکت کرد و حتی سلاح هسته‌ای می‌تواند یک عامل بازدارنده مهم باشد.
این تحلیل‌ها حتی ابعاد جهانی هم به خود گرفت تا جایی که‌هانس کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هسته‌ای در آمریکا مدعی شد اوکراین قدرت هسته‌ای نبوده و ادعاها در این زمینه اشتباه است. وی در توئیتی نوشت: «نه نه نه! اوکراین یک «قدرت هسته‌ای» نبود. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، سلاح‌های اتمی شوروی در اوکراین باقی مانده بود. مسکو کلیدها را در اختیار داشت و اوکراین نمی‌توانست از آنها استفاده کند. آنها در نهایت به روسیه بازگردانده شدند».
اما واقعیت ماجرا چیست، آیا اوکراین واقعا قابلیت استفاده از این سلاح‌ها را نداشت که اگر نداشت اصرار قدرت‌های بزرگ برای تحویل آن چرا این‌قدر زیاد بود. 
جان مرشایمر در سال 1993 طی مقاله‌ای برای فارن افرز با عنوان «پرونده بازدارندگی سلاح‌های اتمی اوکراین» تحویل سلاح‌های اتمی از سوی اوکراین را یک اشتباه خواند و در همان مقطع پیش‌بینی کرد که چنین اقدامی باعث خواهد شد تا روسیه در آینده به اوکراین حمله کند، او در همین مقاله ابعاد فنی توانایی‌های اوکراین را هم برشمرد. به گفته مرشایمر اوکراین 46 موشک اتمی SS-24s مجهز بوده که توانایی شلیک آنها را هم داشت، به گفته این نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل کی اف در آن مقطع حتی مشغول افزایش توانایی فرماندهی و استفاده از این سلاح‌ها را
نیز بود.