kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۸۶۷
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۰
رئیس جمهور در مراسم میثاق با امام راحل و شهدا:

نجات کشور و رفع مشکلات در گرو پیمودن راه نورانی امام‌(ره) است

رئیس جمهور پیام میثاق با امام راحل و شهدا را مردم‌باوری و اجرای عدالت دانست و اظهار داشت: در مکتب امام بزرگوار توجه به مردم اصل محوری است و ما در دولت مردمی موفقیت خود را در حضور و مشارکت مردم تعریف کرده‌ایم و بر این اساس به دنبال رفع مشکلات هستیم.
 
 
 
 
آیت الله سید ابراهیم رئیسی و اعضای هیات دولت صبح دیروز(چهارشنبه) همزمان با ایام دهه مبارک فجر ، با حضور در مرقد امام خمینی(ره) و با قرائت قرآن و فاتحه، یاد و خاطره معمار کبیر انقلاب اسلامی را گرامی داشتند.
در این مراسم، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی تولیت مرقد امام خمینی(ره) نیز حضور داشت.
رئیس جمهور و اعضای هیات دولت سپس با حضور بر مزار شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی، شهدای دولت و هفتم تیر و نیز گلزار شهدای بهشت زهرا(س) به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کردند.
رئیسی در مراسم تجدید میثاق با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با تبریک ایام دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: توکل به خدا و همراه کردن مردم ۲ اصل مهم در حرکت مصلحانه امام بزرگوار بود و ترجمان جمهوری اسلامی ایران به مردم‌سالاری دینی بیان این حقیقت است که مردم در نظام اسلامی، محوریت دارند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نگاه امام راحل به مردم نگاه تشریفاتی و سیاسی مصطلح نبود، بلکه ایشان به حضور، مشارکت و قدرت مردم باور داشتند، لذا تأکید امام(ره) بر توجه به فقرا و کوخ‌نشینان و خواست مردم، نشأت‌گرفته از یک باور عمیق بود.
رئیسی گفت: براساس دیدگاه امام راحل نسبت به توجه به مردم، در هر عرصه‌ای که به مردم میدان داده شده، در آن عرصه شاهد موفقیت و پیروزی‌های چشمگیر هستیم و در بخش‌هایی که بعضاً مشکل وجود دارد، بخاطر آن است که اهمیت چندانی برای حضور مردم تعریف نشده است.
رئیس جمهور تأکید کرد: براساس آموزه‌های مکتب امام راحل، مهم‌ترین اصل در تحول و اجرای عدالت با حضور مردم شکل می‌گیرد و پیام میثاق با امام راحل و شهدای گرانقدر توجه به مردم‌باوری و پیگیری اجرای عدالت در جامعه است و توجه به این موضوع در دولت مردمی، محوریت دارد.
رئیسی با بیان اینکه تأکید بر اجرای عدالت در حرف و سخن آسان است، اما در عمل کار راحتی نیست، اظهار داشت: میدان اجرای عدالت نیازمند مردان و زنانی است که خود انسان‌های عادلی باشند و از محوری‌ترین نکات تحول‌خواهی عادلانه در جامعه آن است که افراد عادل باشند، قانون عادلانه‌ای در دست داشته و داوری عادلانه‌ای انجام دهند.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در زمانه‌ای که همه در سخن و عمل از عدالت گریزان بودند، امام راحل به ما آموختند که در همین جامعه می‌توان به نام دین و عدالت تحول ایجاد کرد و خودشان پرچم عدالت‌خواهی را برافراشتند.
رئیسی گفت: در ۴۰ سال گذشته اقدامات و خدمات بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف انجام شده است، اما همچنان دشمنان تلاش می‌کنند که نظام دینی به طور کامل تثبیت و توسعه پیدا نکند، اما تاکنون موفقیتی نداشته‌اند و بعد از این نیز نخواهند داشت.
رئیس جمهور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اذعان رسمی آمریکایی‌ها به شکست مفتضحانه فشار حداکثری‌شان، اظهار داشت: با این شکست معلوم شد که نتیجه مقاومت و ایستادگی، نصرت الهی را به همراه خواهد داشت و اگر ما در مسیر اجرای تکلیف و وظیفه بزرگی که بر دوش داریم، به درستی حرکت کنیم، موانع برطرف شده و نصرت الهی را شاهد خواهیم بود.
رئیسی با تأکید بر ضرورت پیمودن خط نورانی امام راحل، گفت: نجات کشور، رفع مشکلات و رونق گرفتن زندگی مردم در گرو عمل به این خط نورانی است.
در این مراسم حجت‌الاسلام سید حسن خمینی نیز در سخنانی با اشاره به کینه و خباثت مستکبران علیه ملت ایران، گفت: در چالش‌ها و مشکلات امروز کشور همه دست در دست هم، رئیس جمهور و دولت را یاری کنیم تا کشتی عظیم و پرافتخار ملت ایران که در مشکلات گرفتار آمده به سرمنزل برسد.
دستور رئیس جمهور
 برای مدیریت قیمت اقلام خوراکی
همچنین ستاد هماهنگی اقتصادی دولت سه شنبه شب به ریاست آیت الله رئیسی تشکیل جلسه داد و مهم ترین موضوعات اقتصادی کشور از جمله مدیریت بازار کالاهای اساسی و اقلام خوراکی را مورد بررسی قرار داد.
در این جلسه پس از ارائه گزارشی از وضعیت بازار اقلام خوراکی، رئیس جمهور بار دیگر، رصد هفتگی وضعیت  بازار را مورد تاکید قرار داد و از وزیر جهاد کشاورزی خواست اقدامات لازم را برای مدیریت قیمت اقلام خوراکی  انجام دهد.
در این جلسه بسته پیشنهادی دولت با جهت‌گیری رفع موانع و پشتیبانی از بخش‌های تولیدی و خدماتی پس از چند جلسه بررسی، به تصویب رسید و مقرر شد با فوریت در هیات دولت مورد بررسی قرار گیرد تا پس از تایید در اسرع وقت برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شود.
این بسته حمایتی، رفع موانع و پشتیبانی از تولید از جمله ارائه تسهیلات مالی به بنگاه‌های تولیدی خدماتی را شامل می‌شود.
در ادامه این جلسه وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی گزارشی از موضوع تامین منابع مالی و شیوه‌های مدیریت بهتر وجوه دولتی ارائه کردند که مقرر شد پس از دریافت مصوبه‌های لازم، اجرا شود.
صدور سند برای اراضی ساحلی حریم دریا
مبنای قانونی ندارد
رئیسی پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه هیات دولت از روند پیگیری و اجرای دستور اخیر درباره آزادسازی حریم قانونی سواحل شمالی کشور اظهار رضایت کرد و گفت: اینکه برخی از ادارات مدعی شوند که برای اراضی ساحلی تصرف شده سند دارند، جای تأمل دارد.
رئیس جمهور در توضیح این مطلب افزود: اراضی ساحلی تا ۶۰ متر جزو حریم دریا محسوب می‌شود و لذا اگر چنین اسنادی وجود هم داشته باشد باید مورد بررسی قرار گیرد که چگونه برای زمین‌هایی که قانونا جزو اموال عمومی هستند، سند مالکیت صادر شده است مثل اینکه کسی بگوید رودخانه را مالک شده‌ام، امکان ندارد.
اصلاح مصوبه پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل و مجامع بین‌المللی
در این جلسه همچنین به پیشنهاد معاونت حقوقی رئیس جمهور و به منظور تأمین نظر هیأت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین، مصوبه مربوط به پرداخت سهمیه حق عضویت دولت ایران در سازمان ملل و دیگر سازمان ها و مجامع بین المللی در سال ۱۴۰۰ (۲۰۲۱) را اصلاح کرد.
به موجب اصلاحیه فوق، سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است با هماهنگی وزارت امور خارجه، اعتبار لازم را جهت پرداخت حق عضویت و سهمیه دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و مجامع بین‌المللی مندرج در ردیف های مربوط از محل ظرفیت مقرر در ضوابط اجرایی قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور و نیز سایر ظرفیت های قانونی برای جابجایی اعتبارات تأمین نماید.
همچنین دستگاه های اجرایی مکلفند حق عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ها و مجامع بین المللی مندرج در ردیف های مربوط را از محل اعتبارات مصوب مربوط خود پرداخت نمایند.
دستگاه های اجرایی همچنین مجاز به پرداخت حق عضویت سازمان های مندرج در ردیف های مربوط از محل اعتبارات مصوب مربوط خود هستند. در صورت عدم وصول گزارش دستگاه های اجرایی به معاونت حقوقی رئیس جمهور درخصوص ضرورت تداوم عضویت ایران در سازمان بین المللی مربوط، خروج از سازمان های مندرج برای طی تشریفات قانونی به تصویب خواهد رسید.