kayhan.ir

کد خبر: ۲۳۵۵۱۰
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۴
 همزمان با کاهش شدید رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور

روند بستری کرونایی‌ها در ۲۷ استان‌ صعودی شده است

آمارهای وزارت بهداشت از صعودی شدن روند بستری کرونایی‌ها در استان‌های مختلف حکایت دارد، این در حالی است که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد.
 
 
 
 
خبرهای منتشر شده از روند صعودی بستری‌های کرونا در اغلب استان‌های کشور حکایت می‌کند.
هم‌اکنون استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان و یزد با روند افزایشی بستری‌شدگان کرونا روبه‌رو هستند.
بر اساس نمودارهای بستری مبتلایان کرونا، با تداوم این روند طی روزهای آینده شاهد قرمز شدن وضعیت شهرهای بیشتری از کشور خواهیم بود.
 افزایش خطرناک موارد بستری
‌ هفته اول بهمن ماه مصادف با صد و یکمین هفته بروز همه‌گیری در کشور در حالی به پایان رسید که پیک ششم کرونا آن هم با سویه به شدت مُسری اُمیکرون تاخت و تازش را آغاز و به سرعت هفت شهر کشور را قرمز، ۴۳ شهر را در وضعیت نارنجی
و ۲۱۷ شهر را در وضعیت زرد کرونایی قرار داد.
به گزارش ایسنا، پیشروی اُمیکرون همچنان ادامه دارد و این درحالی است که هنوز درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی حتی به ۶۰ درصد هم نرسیده است و در عین حال بسیاری از مراکز تجمعی اعم از سالن‌های سینما، تئاتر، موسیقی، باشگاه‌های ورزشی، مراکز خرید، تالارهای پذیرایی و... بدون در نظر گرفتن شیوه‌نامه‌هایی چون استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری و کنترل کارت واکسن، به کارشان ادامه می‌دهند.
این درحالی است که متاسفانه همچنان عده‌ای هم در طبل مخالفت با واکسیناسیون علیه کرونا می‌کوبند و طبق آخرین آمار وزارت بهداشت نزدیک به ۶ میلیون نفر از افراد واجدشرایط، برای تزریق واکسن مراجعه نکرده‌اند. همچنین نزدیک به ۶.۵ تا ۷ میلیون نفر هم نوبت اول را تزریق کرده، اما برای تزریق نوبت دوم تاخیر دارند. بنابراین تاخیر در تزریق واکسن نیز می‌تواند به عنوان بازوی افزایشی کرونا با اُمیکرون همراه شود. البته واکسیناسیون گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال هم از روز سه‌شنبه پنجم بهمن ماه ۱۴۰۰ با اعلام رسمی وزارت بهداشت آغاز شده و طبق اعلام وزارت بهداشتی‌ها، واکسیناسیون این گروه سنی تنها با رضایت والدین انجام می‌شود. همچنین طبق پروتکل‌ها، واکسن‌های مناسب گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال، سینوفارم و پاستوکووک بوده که در دو نوبت تزریق می‌شود. بنابراین امید می‌رود که این گروه سنی نیز هر چه زودتر علیه کرونا واکسینه شوند تا اُمیکرون نتواند گزندی به کودکان و بزرگسالان کشور وارد کند.
حالا در ابتدای پیک ششم کرونا، دیگر از ثبت استان‌های بدون فوتی خبری نیست و افزایش بارز موارد بستری هم در برخی استان‌های کشور گزارش شده است، افزایشی که می‌تواند منجر به افزایش بیماران بدحال بستری و در نتیجه روندی صعودی برای مرگ‌های کرونایی شود.
 شناسایی بیش از 11 هزار بیمار جدید کووید۱۹
در همین حال، مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت دیروز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:«تاکنون ۶۰ میلیون و ۶۴۰ هزار 
و ۴۹۸ نفر دُز اول، ۵۳ میلیون و ۹۶۱ هزار و ۹۹۸ نفر دُز دوم و ۱۶ میلیون و ۴۴۱ هزار و ۹۸۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۳۱ میلیون و ۴۴ هزار و ۴۷۷ دُز رسید. در شبانه‌روز گذشته نیز ۳۳۳ هزار و ۹۱ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
از 8 تا ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۷۵۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۳۲۲ هزار و ۱۸۳ نفر رسید.
متاسفانه در طول این مدت، ۲۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۳۸۰ نفر رسید.
خوشبختانه تا‌کنون ۶ میلیون و ۹۸ هزار 
و ۶۷۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.
یک هزار و ۳۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.
تا‌کنون ۴۴ میلیون و ۶۰۷ هزار و ۹۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر 
۷ شهرستان در وضعیت قرمز، ۴۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۱۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۸۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.»
 روند رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور
 به شدت نزولی شده است
افزایش موارد ابتلا به کرونا در حالی است که معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد: روند رعایت پروتکل‌های بهداشتی، شامل بهداشت فردی، استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از تهویه در محیط‌های سربسته عمومی به شدت نزولی شده است.
بر اساس نمودارهای وزارت بهداشت که از
۲۹ دی تا ۹ بهمن ۱۴۰۰ را در بر‌می‌گیرد، روند رعایت پروتکل‌ها در روزهایی که شاهد شیوع سویه اُمیکرون در کشور هستیم، آن طور که باید رضایت‌بخش نیست.
روند رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی از ۲۲ دی تا ۶ بهمن ۱۴۰۰، نشان می‌دهد که مراکز ورزشی، بدترین شرایط را دارند.
استفاده از ماسک، یکی از مهم‌ترین راه‌های مقابله با گردش سویه اُمیکرون است. در حالی که گزارش‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد استفاده از ماسک در مراکز ورزشی و نانوایی‌ها، در پایین‌ترین حد خود قرار دارد.
بر اساس نمودارهای وزارت بهداشت، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور با توجه به شیوع اُمیکرون، چندان مناسب نیست.