سابقه ۵۰۰ ساله روابط دوستانه دو کشور سرمایه ارزشمندی برای آینده است
روابط دوستانه و سازنده دو کشور گفت: این سابقه طولانی، سرمایه ارزشمندی برای آینده روابط است.
رئیسجمهور با بیان اینکه با وجود اراده و انتفاع از تعاملات اقتصادی، کاهش مبادلات تجاری دو کشور مبنا و توجیه منطقی ندارد، اظهار داشت: باید حافظ منافع دو کشور باشیم و اجازه ندهیم بدخواهان با ترفندهای مختلف بر این روابط تاثیر بگذارند.
آیتالله رئیسی در ادامه این گفتوگو بااشاره به سؤال صدراعظم اتریش درباره رویکرد جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات اخیر افغانستان تصریح کرد: اگر به تاریخ معاصر افغانستان دقت کنیم، میبینیم از وقتی آمریکاییها دخالت در امور این کشور را آغاز کردند، افغانستان یک روز خوش ندیده است.
آیتالله رئیسی افزود: معتقدیم جریانهای مختلف افغانستانی باید خروج آمریکا را به مثابه یک نقطه عطف در نظر گرفته و در تعامل با یکدیگر به یک الگوی حکمرانی مورد قبول عموم مردم دست یابند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ایران تاکنون با وجود تحریمهای ظالمانه، همه هزینههای مادی و معنوی مهاجران افغانستانی را متقبل شده است، گفت: تلاش جمهوری اسلامی ایران در جهت استقرار صلح و امنیت در افغانستان همواره و بیوقفه تداوم داشته و آماده هستیم با همه دولتهایی که برای برقراری صلح و آرامش در افغانستان احساس مسئولیت میکنند، همکاری کنیم.
آیتالله رئیسی با اشاره به شیوع سویه جهش یافته ویروس کرونا اظهار داشت: از همکاری با اتریش در زمینه تامین واکسن کرونا استقبال کرده و آمادگی داریم در امور تحقیقاتی مشترک مربوط به واکسن فعالیت نمائیم.
«سباستین کورتس» صدراعظم اتریش نیز در این گفتوگوی تلفنی با اظهار امیدواری نسبت به تداوم و گسترش روابط دوجانبه دوستانه و سازنده در عرصههای مختلف با کشورمان اظهار داشت: امیدواریم دولت جدید ایران در ایجاد شکوفایی اقتصادی و اجتماعی برای مردم این کشور بیش از پیش موفق باشد و در عرصه بینالمللی نیز مذاکرات اتمی دولت ایران با کشورهای طرف مذاکره هر چه سریعتر آغاز شده و با موفقیت به پایان برسد.
صدراعظم اتریش با ابراز نگرانی از تحولات اخیر افغانستان از مهماننوازی صمیمانه دولت و ملت ایران از مهاجران افغانستانی تشکر و قدردانی کرد.
کورتس با ابراز امیدواری نسبت به تداوم این گفتوگوها، از دعوت دکتر رئیسی برای سفر وی به تهران تشکر کرد.